PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Totalni laik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej zadeva je sledeča:
znašel sem se pred nalogo, da bo potrebno sezizat eno hišco za familijo.
je pa problem, ker nimam pojma kako se zadeve lotit. v glavnem vem, da moram kupit parcelo, kako stvari tečejo pozneje pa se mi niti sanja ne. katere papije je treba zrihtat, kdo to uredi, kje, koliko to stane, . . . .
v glavnem VSE kar je treba, da bi čez 9 mesecev Big Grin ena mala hiška stala.
hvala v naprej za kakršne koli nasvete
Čez 9 mesecev bo hiška zagotovo stala le, če kupiš že zgrajeno Smile
sam na papirje boš čaku pol lete če bo vse ok
V 9 mesecih bo težko sploh najti ustrezno parcelo. Začne pa se s tem - najti ustrezno parcelo, ki je zazidljiva, vsaj približno komunalno urejena, z normalnimi sosedi itd. Za vsako parcelo je treba pogledati v zemljiško knjigo, pridobiti lokacijsko informacijo za gradnjo in promet z nepremičninami itd., pogledati, kje so komualni vodi, fajn je vedeti, kakšna so tla, itd.
Nato se začne iskati projektanta....
urs Napisal:V 9 mesecih bo težko sploh najti ustrezno parcelo. Začne pa se s tem - najti ustrezno parcelo, ki je zazidljiva, vsaj približno komunalno urejena, z normalnimi sosedi itd. Za vsako parcelo je treba pogledati v zemljiško knjigo, pridobiti lokacijsko informacijo za gradnjo in promet z nepremičninami itd., pogledati, kje so komualni vodi, fajn je vedeti, kakšna so tla, itd.
Nato se začne iskati projektanta....

torej.
recimo, da najdem parcelo, ki mi je všeč in bi jo rad kupil. preden karkoli podpišem oz. plačam je možen vpogled v ZK, pridobiti lokacijsko informacijo za gradnjo in promet z nepremičninami,.... ali vse to ni možno, dokler nisi lastnik parcele?
Žare Lepotec Napisal:Torej zadeva je sledeča:
je pa problem, ker nimam pojma kako se zadeve lotit. v glavnem vem, da moram kupit parcelo, kako stvari tečejo pozneje pa se mi niti sanja ne. katere papije je treba zrihtat, kdo to uredi, kje, koliko to stane, . . . .
Ajej ajej ajej ...
Delam ko ostali spijo  Smile
petek Napisal:
Žare Lepotec Napisal:Torej zadeva je sledeča:
Ajej ajej ajej ...

hvala za vzpodbudne besede Big Grin
kupiš parcelo s hišo, doma pa čez 9 mesecev rečeš, da se selite, ker je hiša gotova...Smile
No, če greš takoj po šihtu v akcijo :oops: in če bo partnerka seveda za stvar in če je pravi čas v mesecu, boš mogoče čez 9 mesecev ATA! :oops: :lol: :lol:

Pri gradnji gre malo bolj počasi. Še posebej glede na tvoj štartni položaj.

Predno boš našel ustrezno parcelo - tako, ki bo primerna, ki ti bo všeč in ki bo imela pravo ceno, bo pretekal mesec ali dva. Najmanj!

Naslednji mesec ali dva boš urejal papirje glede lastništva parcele.
Če imaš dobrega projektanta to bo projektno dokumentacijo lahko pripravil v 2 ali 3 mesecih.

Kje smo že? 6 mesecev!

Vloga za GD in čas da imaš GD sta nedoločeno definirana - recimo 2 meseca od vloge, če je vse OK.

Sedaj imaš VSE, čeprav NIMAŠ še NIČ! :wink:

Če naslednji dan, oziroma 15-i dan po pridobitvi GD - ko to postane pravnomočno, začneš graditi, pa računaj 12 mesecev v idealnih pogojih, da se lahko vseliš.

Prišli smo na 20 mesecev. Realnih. Plus / minus!

Seveda v primeru klasične gradnje. Vse montažne in instant hiše, seveda termine lahko bistveno spremenijo. V plus ali v minus.
papez46 Napisal:No, če greš takoj po šihtu v akcijo :oops: in če bo partnerka seveda za stvar in če je pravi čas v mesecu, boš mogoče čez 9 mesecev ATA! :oops: :lol: :lol:

:wink: si prvi, ki je pokopčal zakaj gre.
to je bistveni problem. tudi vem, da v 9ih mesecih je nemogoče bajto narest, samo čez 9 mesecev bo še en več in bi bilo fajn, da vsaj začnem delat na tem, da bo za 1. rojstni dan ali pa magari 2. dobil svojo sobo :wink:

še vedno pa ne vem, kako se lotit zadeve po tem, ko si najdem (ker sem blizu tega imam že dve tri primerne ogledana), na kaj moram bit pozoren, kaj preverit, katere papirje, ....
Žare Lepotec,
spodobilo bi se da napišeš od kje prihajaš, da vem ali se lahko "priključim ekipi"!!! :lol: :lol: :wink:
Morda dobronamerno: Ali bi prišla v poštev montažna hiša; menim da je edina možnost , brez nadaljnihn zapletov. Tudi skeletna ali bruna (tip Honka, Smreka, Pireli, Kent....)
Lep pozdrav
Iskanje po temi