PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vprašanje pri izročilni pogodbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

z očetom, ki ne živi več z nami (si je ustvaril novo družino, ni poročen) sem se dogovoril za odkup njegove polovice hiše od njega za neko simbolno ceno 20.000 eur ( hiša je vredna 350-370.000 eur). Ja vem bi bil nor, če nebi sprejel.
Zadeva pa je taka on ima sedaj v drugem izvenzakonskem razmerju hčerko staro 4 leta, kot mi je jasno je seveda tudi ona dedič. Na kakšen način se potrdi njeno strinjanje z pogodbo? Odgovarjata za to njena starša? Lahko ona čez x let potem kako spodbija to odločitev?Je tu kakšna možnost za probleme v prihodnosti?

Hvala za odgovore
Ima pa tudi ženo, ki je tudi (nujni) dedič. Otrok bi moral imeti zakonitega zastopnika, ponavadi so to starši, torej bi bila mama lahko zakoniti zastopnik, saj bi zastopala enake interese kot so njeni.
Torej izročilna pogodba, podpisi vseh dedičev na njej oz. zakonitega zastopnika, ker ti mora biti jasno, da se v presežku kupnine zadeva šteje za darilo.
urs Napisal:, ker ti mora biti jasno, da se v presežku kupnine zadeva šteje za darilo.

Mi lahko tole še malo razložiš? Ker kot mi je jasno se pri izročilni pogodbi za dediče prvega reda ne plača davka, torej se plača le samo pogodbo :oops:

Glede tega, da je njegova partnerka tudi dedič mi je pa tudi jasno, vendar ona ni problem in je pripravljena podpisat. Skrbi me le za hčerko, ki pa pri 4 letih seveda ni zmožna o tem odločati pa me je zanimalo kako se to uredi.

Hvala za odgovore
če ti kaj pomaga... tu boš zagotovo kvalitetno uredil....
.. je bila prej minis. za delo in družino in še prej sodnik....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju.aspx?GM33fq%2feoPmihMuH8aI1kZaziMId%2bfs99VkYB6vaZpY%3d">http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju. ... B6vaZpY%3d</a><!-- m -->

p.s.
morda zveni kot reklama, a Big Grin dvomim, da jo rabi...
(je pa naša krajanka)
Najbolje storiš, če v tej hiši se vzpostavi etažna lastnina. Potem bi en del hiše pripadal prvemu lastniku, in drug del drugemu lastniku (tvojemu očetu). Potem lahko z darilno pogodbo prideš do lastnine in ta bo vpisana v zemljiški knjigi in je zadeva enostavno rešena.
Iskanje po temi