PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Zunanja keramika, debelina fuge

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odločil sem se za končno tlakovanje zunanjih površin in se odločil za keramične ploščice Ragno Lastricato, Porfido GR, dimenzij 30x30, 30x45 in 14,5x30.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ragno.it/ragno/it/catalogoPr">http://www.ragno.it/ragno/it/catalogoPr</a><!-- m --> ... LASTRICATO

Zanima me kakšne so običajne debeline fug med ploščicami za zunaj.V njihovih katalogih sem videl nekaj polaganj z zelo debelo fugo (po občutku 8 mm) in mi je zlo všeč ker naredi vtis kot da je tlakovano. Zanima me vaše mnenje in izkušnje o tako debeli fugi in ali kdo pozna te pločice.

Zanima me ali bi pločnik širine 1.5 metra okoli hiše obrobili z ožjo keramiko 30x15 v drugi barvi ali ne?
širino fuge dobite tako da odštejete od 45-30-14,5 =0,5
dobili smo 5 mm fugo. pri takem formatu se manjše fuge ne da nardit. večja ko je fuga težje jo je narediti polno!

kar se tiče roba pa ne porem rečt, ker ni nobene slike druge barve in sevede barve fasade,
če je preveč baru se lahko vse skup tepe!
Mruc kje si ti pa to formulo našel me pa zanima. Fuge so lahko od 1.5-10mm pa tudi več.To je stvar okusa posameznika.Z pravo fugirno maso se pa tudi 10mm da zafugirat do vrha.Zunaj pa naj bi bile fuge od 3mm naprej.
format ploščic ti to določi! se če maš 14,5x30, 30x30 in 45x30 je to ja logičn, al ne! mal moreš tud kombinirat al sam metat kukr pade! Ulit kamen kateri ima 12 al pa 16 različnih elementov, moreš hudičev misn da vse porabiš pa da tud lep zgleda
Mruc sem še enkrat prebral in maš res prav ker so ploščice treh dimenzij. Sem pa napisal bolj na splošno glede fug zunaj.lp
Kaj pa če želim širšo fugo recimo 10 mm? Zlo mi je všeč na sliki ki sem jo prilepil ta debela fuga, daje občutek tlakovanja. Če so fuge ozke pa izgleda kot tiskan beton, kar pa nebi rad.
To je zdaj odvisno od kombinacije polaganja.Poskusi položit na suho vse tri dimenzija pa se bo pokazalo.
pri takem polaganju je najbolj važno da se ti fuga ne vlče po celi dolžini! vsaj men osebno je to precej grdo! velikost fug bo težko večja ker 14,5 + 30 + 5 mm fuga da glih 45. če ma kdo kakšno drugo rešitev na plano! na prvi sliki sta samo dva formata!
Ali mi lahko kdo razlozi, kako narediti fugo 8mm ali 10mm? Sem mislil, da obstajajo distančniki ampak jih najdem v trgovini do največ 5mm?
Vzames 10 mm debelo stvar in jo vtaknes vmes?
JIMKOPLAST jih proizvaja.
Iskanje po temi