PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Pogodba o preužitku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dober dan!

Sklenili smo pogodbo o preužitku in pogodbo o dosmrtnem preživljanju, pogodba o določitvi deležev v naravi in ODPOVED neuvedenemu dedovanju.

In eden od členov se glasi:
"Soudeleženki s podpisom te pogodbe izjavljata, da sta po preužitkarjema v celoti dedno odpravljeni in se odpovedujeta neuvedenemu dedovanju po svoji materi in očetu, tako iz naslova zakonitega ali nujnega dednega nasledstva.

Dedovanju se odpovedujeta v svojem imenu in v imenu svojih potomcev.

Preužitkarja odpoved svojih hčera sprejemata ter se z njima v celoti strinjata."

Mene pa zanima kaj pomeni neuvedeno dedovanje in ali imajo izplačane osebe še kakšno pravico do dedovanja po očetu in materi? Kaj je s tistimi stvarmi(parcela, denar, avto...), ki jih preužitkarja dobita po podpisu te pogodbe?
Ali je to izključno moja last ali se še kaj deli?

Hvala za odgovore.
Naj mi kdo s podobno izkušnjo oziroma ve kaj je neuvedeno dedovanje, da mi odgovori, ker me zanima ali imamo do ostalih dedičev še kakšne obveznosti po smrti staršev, kajti dediče smo že izplačali in ne bi rad da bi se recimo čez deset let zopet pogovarjali o zapuščini.

In pa tudi zato ker bi radi zidali poleg hiše v kateri živimo!

Lp
Pogodbo o preužitku si delal pri notarju ali odvetniku?
Najbolje da vprašaš notarja, da ti na razumljiv način obrazloži vse kar te še muči v zvezi s pogodbo.

Lp
Dany
nujni delež lahko še zmerom zahtevajo čeprav so že isplačani
Iskanje po temi