Objave: 298
Teme: 6
Ocena:
0
Pozdravljeni
Ce smem predlagati, bi se sam zadeve lotil takole. poiskal bi tesarja, ki ima stroj za vezavo. To pa zato, ker im po vsej vrjetnosti tudi program za risanje lesenih konstrukcij, in ce ima tak program, potem je tudi velika vrjetnost da tak program zna izračunati statiko za posamezni del konstrukcije. In po mojih izkusnjah so izracuni zelo primerljivi v primerjavi z tistimi, ki jih izracunajo statiki. In ko ima ze enkrat zadevi zrisano, potem ti lahko pripravi se les, naredi vse potrebne vezi,... na koncu pa dobis nekaj ljudi in konstrukcijo postavite. fino pa je ce se sami nebi znali lotit da dobite nekoga, ki se z tem ukvarja, da bo zadeva stekla tako kot mora. pa ne pozabi, da je potrebno konstrukcijo vijaciti,... Kaj se zelis boljsega?? Potem bos pa ze sam naprej nabijal opaz in polagal kritino. Lahko mi poslejes zelje na zs, pa bomo vidl kaj se da naredit.
lp
Objave: 16
Teme: 0
Ocena:
0
naj mi odgovore moderatorji
zakaj ste obrisali moj odgovor?
stanko iz maribora
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:bom povprašo kako se avijon upravlja, po tistem sem lahko pilot
Zakaj pa ne. Kupiš avion in začneš na svoji parceli. Se zavaruješ za škodo, ki jo boš povzročil tretji osebi in letiš kjerkoli. Tvoj avion, zdravje in življenje je tvoja stvar. Škoda drugim pa stvar zavarovalnice. Koliko bo premija?
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
1
Citat:žerjavar mogoče kakšen link na zakon,
Zakonov ne morem citirati - jih ne kupujem, brezplačno je malo dostopnih, veselja do brskanja pa tudi nimam. Za resno gradnjo je potreben uradni projekt, pooblaščen izvajalec in pooblaščen nadzornik. Brez tega je možno samo pomožni objekt zakonsko omejene kvadrature in izvedbe. Kolikor vem, jo ta nadstrešek presega. Možna je enako velika gradnja nadstreška in lope - lopa ima tri stene.
Kako se stvari spreminjajo. Jaz sem začel graditi 1976 in se je vleklo do 1998. Imam majhno hišo in zidan objekt (garaža, drvarnica) s ploščo in uporabnim podstrešjem. Vse v lastni režiji (večji del lastno delo), brez uradnega projekta, nadzora,... Za vse uradno dovoljenje (skupaj 5) samo s kolekom. Dejansko sem plačal znanca za zidanje in omete stanovanjskega dela in toplovodarja za centralno. Električarju, ki mi je naredil kontrolo in dal potrdilo pa sem naredil protiuslugo.
Objave: 36
Teme: 21
Ocena:
0
ne presega je ne ne poglej si pravilnik o gradnji meja je 200m2 za enostavni objekt z zaključevanjem streho
zanima me kateri je to program ki izrisuje lesene konstrukcije če mogoče kdo ve omenjen je bil par postov nazaj
Hvala lp
Objave: 36
Teme: 21
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.arhinova.si/Stresne-konstrukcije/Stresne-konstrukcije.htm">http://www.arhinova.si/Stresne-konstruk ... ukcije.htm</a><!-- m -->
program za izris
Ocena:
1
To z razponom je malce dvoumno, v katero smer meriš. Preprosto vprašanje, bodo špirovci dolgi 600 ali 750 cm?
Objave: 17
Teme: 0
Ocena:
0
Špirovci bi bili dolgi 600 cm.
Ocena:
1
Da pozneje nebi prišlo do razpok v gips ploščah obešenih na špirovce zaradi povesa, bi priporočal dimenzijo vsaj 14 x 18 cm (bolje 12 x 20 cm ), na razmaku 80 cm.