PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Lastniki hiše Rihter: Prosim za pomoč!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Včeraj sem bil na dnevu odprtih vrat v Ljubljani in sem si sproti tudi ogledal dve hiši od Rihterja. Okvirno ponudbo že imam, vendar smo se zmenili, da jo dodelamo še bolj v detalje, tako tehnično, kot tudi stroškovno bolj optimalno (na primer manj oken).

Sedaj pa imam prošnjo, do vas lastnikov rihterjevih hiš, da z mano delite vaše izkušnje, če pa bi mi bili pripravljeni tudi pokazati vašo hišo, bi bil še bolj hvaležen.

Moj kontakt: pgtoni AFFNA yahoo PIKA com ali kar na mobitel 031 86 87 86

LP
Toni
A ima sploh nekdo tu na forumu hišo rihter?
Pozdravljen Toni,

hišo ravnokar dokončujemo (ta teden naj bi končali s polaganjem keramike in prvim beljenjem sten, naslednji teden sledi parket, ...), mogoče nam uspe še do konca leta.

No sedaj pa k Rihterju. Jaz sem se zanj odločil ker so ravno gradili hišo pri sodelavcu in je bil z njimi zadovoljen, pa tudi komercialno menim da so pripravili ustrezno ponudbo.

Priprave na gradnjo so potekale brez problemov, potem pa jih je bilo kar nekaj:

1. Kiks pri načrtih za izdelavo (zamik stene med spalnicama za 30cm, zamik stene shramba - WC za 30cm) - so zadevo potem popravili z manjšim kompromisom
2. Proizvajalec opeke (Tondach) nikakor ni mogel dobaviti končikov strešne kritine, zato je bila ta v zimskemčasu nepokrita 2 meseca (je pa bila pokrita s sekundarno kritino - folijo)
3. Krive stene (so jih potem poravnali)
4. Nekaj sten je bilo napihnjenih (pravijo, da so se s tem srečali prvič, so jih pa potem poravnali s knaufom)
5. Fasada ni bila izvedena optimalno (zaokroženi vogali, bele pikice v fasadi - sicer rdeče barve), zato so jo popravljali (a slabo), potem naredili eno celo steno ponovno, tudi na stikih z okni in zaščita oken je bila izvedena bolj slabo
6. Napačna višina obrobe balkona (so potem naredili specialno INOX obrobo in sedaj izgleda fenomenalno)
7. Netočna montaža knauf plošč na špaletah strešnih oken - so razdrli in popravili
8. Skrivljene obrobe (so jih zamenjali), skrivljen žleb (so ga popravili) in odrgnjen žleb (so ga pobarvali in poleg še fasado in so naknadno še eno steno delali ponovno).
9. Ob montaži knauf plošč so mi v dnevni sobi preluknjali cev stenskega gretja
10. Dobavljene žaluzije so bile predolge in so jih potem na mojo zahtevo skrajšali
11. bi se našla še kakšna malenkost
12. So zamujali z izvedbo (s fasado) in sem jim obračunal zamudne penale

Za vse skupaj smo se na koncu dogovorili v obojestransko zadovoljstvo.

Lahko pa rečem, da so probleme odpravljali kolikor se je dalo, da so bili vedno dosegljivi na telefon in so zgledno komunicirali. Sedaj mi generalno ni žal, da sem se odločil za njih (ne vem pa kako bi šlo z drugimi).

Rihter mi je delal zunaj zaključen objekt (streha, fasada, okna, žaluzije, rolete), znotraj pa stene in še montažo knaufa na stene (brez elektro in strojnih inštalacij, bandažiranja in kitanja sten, estriha, ...).

Sicer pa sem iz okolice Kranja, če bi si hišo kdo rad ogledal.

LP tomysux
--- tik pred vselitvijo ---
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")strojnistvounichr("46")com/tomaz_hisa/26unichr("46")jpg[/img]
Najlepša hvala za odgovor. Te informacije so meni zelo koristne pri pogajanjih in tudi kasneje pri nadzoru.

Lp
Toni
Iskanje po temi