PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les uničevanje črva v stropu?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nad staro štalo smo postavili novogradnjo, pri tem pa obdržali ca 60let star vhodni prostor, ki ima hrastove tramove nad njimi pa smrekove deske, ki so nekoč služili kot pod.
Pri novogradnji smo nato na ta pod zalili in fiksirali betonsko plato...

problem je v teh smrekovih deskah, ki jih je kar močno nažrl črv. konstantno se sipa prah iz luknjic.

Drugače nasploh deske zgledajo "kar v redu" - netrohle ipd... in bi jih lahko obdržali.

Prosim za nasvet, kako bi se kvalitetno znebili črva. Gre pa za prostor velik cca 25-30m2
Hiša še ni vseljena (še cca pol leta ne) zato moram to zadevo storiti sedaj.

Hvala, LP
moje izkušnje s črvi in to v parketu so takšne, da ti svetujem zamenjavo. Sam parket sem prepojil z raznimi tekočinami in mi je na koncu uspelo. ti pa imaš strop in ne vem, kako bi celo stvar izpeljal.
pomoje se bom lotu najprej z inekcijo.. kar mi bo ziher vzelo ful časa. potem pa vseskupaj ene parkrat namazal/prešprical s kemikalijami.... nazadnje pa še prebarval.

če to ne bo uspelo, bo verjetno treba dol zmetat, zamenjat deske in na strop pritrdit/zašraufat nazaj trame...

glede kemikalij mi lahko kdo svetuje, kej je trenutno najmočnejše in ne predrago.. Smile

LP
Tudi jaz svetujem, da zamenjas. prvic ce se bos lotil inekcije, ti bo res zelo velikoi casa vzelo, pa se vprasanje, ce bo zeljeneni ucinek dosezen, in ce ne bos pa potem ko bo ze enkrat zadeva vseljena moral menjat. Ce bi rad kaj privarceval kar takoj zamenjaj.

lp
silvanolin od silva produkta mislim da je internernetna stran <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.silvaprodukt.si">www.silvaprodukt.si</a><!-- w -->

namažeš ...oz. daš potopiti.. črvi..preteklost..
daš potopiti OK - se strinajm.
Premažeš - kako premažeš zgornji del?

Po mojem menjaj!
MENJAJ !!! a kemikalije so pa zastonj?
Iskanje po temi