PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les predelna stena knauf

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Ker ste sami sami mojstri tukaj imam par vprašanj za pregradno steno iz knaufa.

V steni bom imel tudi odprtino za vrata. Zanima me katero varianto mi priporočate za odprtino vrat: varianta s C in U profilom ali varianto z UA profilom?

1. Zanima me ali je pri varianti z C in U profilom potrebno pritrditi prtitrditi ta dva profila na stenski u profilu s kleščami za štancanje? (tako prikazuje slika na knaufovih navodilih?)!

Povejte če sem na sliki pravilno označil mesta vijačenja?

2. Kako je z UA profilom? Ker ima luknjice v profilu me zanima kako je potem s purpenom, ki zapolni prostor med podbojem ter konstrukcijo? Kolikor vidim iz Knaufovih navodil se kotnik privijači čez stenski u profil v strop in tla.

Lp

Janez
Jst delam kar z C profilom. Brez U, in dodam lesen moralček v ta profil (nekateri želijo vrata tudi privijati ne samo purpenati). Za nad vrati pa uporabim kar stenski U profil.

Pritdit jih ne potrebuješ (tudi v tvojih primerih), ker plošče držijo komplet na mestu, za trenutno pritrjevanje lahko uporabiš kar navadni vijak (samo ga ne pozabi potem vzeti ven pred ploščo Smile )

luknje v profilih ne bodo preveč vplivale na purpen, nekaj ga bo pa le pogledalo skozi Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi