PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les kaj dati na strop namesto gipsa?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav. Nekaj sem iskal po forumu, a nisem našel kar me zanima.
Imamo dve mansardi, ena je že končana v drugi pa so zaliti tlaki . Pri tej drugi se moramo odločit, kaj izbrati za stropno oblogo. Pri prvi smo dali gips(knauf). Ne bom rekel da ni lepo, ampak je prišlo kar precej drago. Obe imajo 6 strešnih oken.
Sedaj razmišljamo, da bi dali po stropu les, kak bolj svetel. lahko tudi kakšno umetno imitacijo, ... Razmišljamo da bi se sami lotili tega. Streha je lesena. Špirovci(višina 22, širina 17) na razmaku 80cmm. Izolacijo bi dali 20cm ursa.

Kakšni so vaši predlogi? Ali naj se vseeno odločimo za knauf?
Hvala lepa za menje.

lp
Jaz imam v mansardi vse vertikale in celotno kopalnico knauf, vse strope, poševnine in kolenčne stene pa les (smreka, profil C) - nič lakirano. Ko bo nekega dne potemnel zadosti, da me (nas) bo barva motila, ga bomo posvetlili z npr. belim beltopom.

[img]httpunichr("58")//gremlinunichr("46")infonetunichr("46")si/slike/stop_4unichr("46")jpg[/img]

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Les je sicer lepa rešitev samo ni vsem všeč! Drugače pa je na trgu že veliko različnih materialov za mansarde. Po mojih izkušnjah se poleg knaufa (90%) še daje kakšne materiale kot so recimo laminati in podobno (seveda za strop). Samo knauf je še vedno najbolj enostaven v smislu "pobeliš in je novo" ali pa "pobarvaš in zamenjaš stil". Les je pač tak kot je! Mi pa osebno ni všeč da je vse kompletno v imitaciji lesa.. Skorajda preveč monotono kamor koli pogledaš!

Najbolj enostavno bi bilo pa res da daš knauf (pač dva sloja izolacije (mimogrede, 20cm je premalo), podkonstrukcija in knauf). Kaj drugega kot so recimo laminatni paneli ne vem kako boš naredil podkonstrukcijo, ker na špirovce direktno spet ne smeš..

Mogoče kaj v smislu PVCja (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.okras-sm.si/strobl.htm">http://www.okras-sm.si/strobl.htm</a><!-- m -->).. Ali pa iveral oplemeniten? Mogoče nebi bila slaba tudi ta..

@gremlin: Izgleda super! Zelo naravno in čisto deluje..
spet jazSmile

Prvo hvala za menja, kot drugo pa...
Še vedno se nismo lotili stropa v mansardi. Dopusti, urejanje okolice... Zdaj smo se nekako odločili, da bomo sami naredili strop, ker nimamo drugega dela Smile Odločili smo se za belkaste obloge iz mediapana, ki stanejo okrog 10 evrov na m2.
Med trami je okorg 70 cm. Razmišljamo da bi konstrukcijo naredili tako, da bi na vsako stran trama privijačli letve 4x4 cm, s tem bi poravnali linijo, ker trami niso 100 % v liniji.
Oblogo bi na tak način lahko vijačili vsakih 60 cm. Prodajalci pravijo da je lahko vmes največ 40? Kaj pravite vi? Varijanta je, da damo med špirovce še eno dodateno letev, ki jo nekako filksiramo na višino.
HroSCeK, ti pravis da direktno na trame ne smeš, ampak tako kot sem si jaz zamislil je isto kot da bi vijačil direktno na trame. Torej ni pametna moja ideja? Trami so že kako leto suhi, mislim, da jih ne bi smelo več zvijat...

Hvala, lep pozdrav
Kaj pa izolacija? Toplotni mostovi in prehod vlage in kondenz?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
streha je krita s kreatonom premium, potem dvakrat letve, paropropustna folija, potem deske, trami visoki 22cm. Izolacijo mislilmo stlačit urso 2x16 cm. KOnstrukcijo že delamo z suhega lesa iz obija, obloge pa bodo bele -mediapan.

Mislite da bi mogli tik pod obloge dati še eno parapropustno folijo. malo drago pride ta špas, kolikor se spomnim od strehe.

Hvala, lp
ne delat kr nekaj, če mislite živeti v tej mansardi....

2x 16cm volne? V 22 cm med špirovce? Izolacije se ne sme tlačit, ker zgubil vso funkcionalnost s tem. v 22 cm prostor daš 22 cm volne. Nič več.

Lesena konstrukcija je super. Razen določenih minusov. Tam kjer je les in ni izolacije imaš toplotni most. Zato se knauf konstrukcija dela z pločevinastih profilov. Poleg tega les diha se širi in krči. Kar povzroči razpoke v spojih.

Pod izolacijo se da PARNO ZAPORO. Predlagam PE folijo, ki je poceni, glede na to da šparate tudi tam kjer ni potrebe...

Poglej malo knauf cene (če delate sami) in primerjaj če se ti splača izumljat toplo vodo...
Kot je muha napisal, se nikakor ne sme dati 2x16cm ampak 1x20 med špirovce in nato med profile še 5cm. Drugo kot drugo, razmak 60cm pri mediapanu je prevelik razmak. Glede na to da je 10€/m2, misliš da je res ceneje potem to kot knauf?
Lep pozdrav,
Kroket
dobro, hvala lepa za nasvete.
Se pravi 20 cm izolacije brez tlačit. Problem primarno ni cena , ampak izvedba. IMamo dve mansardi. Pri prejšnji je strop knauf in vsi spoji so popokali+ kjer je glavni tram oblečen zaradi višine(streha je štirikapnica) so se po voglih pojavile čudne nepravilnosti in razpoke.
Verjamem da je z kvalitetno izdelavo tudi knauf dober, ampak zdaj imamo čas in smo se odločili da strop naredimo sami. Tudi v nadstropju ki je vse betonsko je strop cel popokal po spojih. Kar bo bo. Vsaka šola nekaj stane.

A drži merkur to PE folijo?

Hvala ,lp
zdaj sem brskal po netu in kot PE folijo razumem navadno najlon folijo? Je to res?
Ker rajš ko najlon, rajš ne bi dal nič, da bi vse skupaj malo dihalo.

lp
izolacija ki se navlaži ima zmanjšano izolativnost. Zato se da parno zaporo. Diha pa potem izolacija skozi paroprepustno folijo sklozi streho.

Baje da ti vsaka Jupol barva ali pa Jubolin kit "zadihta" stene. Pa fasada narejena z stiroporjem tudi. Pa... Pa se sekirajo?
še eno vprašanje

kaka je razlika med Urso in Knauf stekleno volno . Cena je tam tam. Zenkrat sem nekaj rol nabavil v Obiju - knauf. Imajo pa tudi v merkurju neko akcijo. Tako da je m2 Urse ali Knauf izolacije debeline 10cm 3.40€

Hvala za odgovore. lp
specifikacije urse ali knauf so praktično iste. Isto z ceno. Naj te knauf ime ne zavede Wink Kolikor sem imel knauf izolacijo v rokah, je Ursa / isover boljša...
Iskanje po temi