PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les mokri ali suhi estrihi?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali je bolje za montažno hišo klasični mokri ali suhi estrihi? Skrbi me,da ne bi suhi estrihi potem škripali? Ima kdo izkušnje. Hvala.
Zakaj pa bi suhi estrihi škripali?
Drugače pa se v montažni hiši tak navadite da bo kaj škripalo Smile.
Lep pozdrav,
Kroket
Zakaj bi pa v montažni hiši kaj škripalo???

V moji nič ne škripa in tudi upam da ne bo... Ima pa kolegica zidano hišo s starimi lesenimi stopnicami, ki jih lahko imaš za alarmno napravo ko gre kdo po njih - tako močno škripajo....

Sicer pa mislim da zaradi estriha ne bi smelo biti zvokov - saj se pri vlivanju estriha postavi tudi dilatacijski trak do stene. Pri meni je bil suhi estrih in ne vidim da bi bilo kaj narobe z njim - mokri pride menda bolj prav le pri talnem ogrevanju, ker lepše zalije cevi

bye
Afternine greva se učit:

Suhi estrih - estrih največkrat izdelan iz lesenih iveric ali osb plošč.
Mokri estrih - estrih narejen ali ročno ali s strojem iz cementa in peska.
Samorazlivni estrih - estrih narejen s pomočjo mešalca in pumpe, se vliva
saj je v tekočem stanju in je pretežno iz cementa, peska in ostalih kemijskih dodatkov.

Montažna hiša ne bi smela škripat, vendar se pri hitri ali nepravilni izdelavi, lahko sliši kakšen
pok ali škripanje pri ohlajanju in gretju lesa. Al pa tisto: malo dnarja malo muske - v tem primeru
je kr dosti lahko dobiš Big Grin.
Lep pozdrav,
Kroket
Eh, sorry za lapsus, sem mi je zdel "mokri" bolj suh kot samorazlivni, pa sem napisal suhi.

Bye
Se zgodi-ni panike je opravičljivo.
Ni pa tolerance pri mojstrih ki zamešajo
srebrno za metalik srebrno. Wink
Lep pozdrav,
Kroket
Iskanje po temi