17.9.2009 ob 16:24
pgtoni Napisal:Aleksander Napisal:Ogrevamo na UNP, celoletni strošek ogrevanja znaša 1000€ za kvadraturo 125 m2.
To je cca. 10.000kwh oz. 80kwh/m2a.
Meni se to zdi veliko. Še več pa bo, ko se bo UNP podražil za 300% in bom moral četrtino letnih prihodkov nameniti samo ogrevanju hiše ...
Jaz čakam na ponudbo od Marlesa za hišo z mega+ izolacijo, pa že 14 dni nič. Očitno imajo preveč dela.
LP
Toni
Markoff76 Napisal:Aleksander Napisal:Ogrevamo na UNP, celoletni strošek ogrevanja znaša 1000€ za kvadraturo 125 m2. Tip hiše [url=httpunichr("58")//montazne-hiseunichr("46")50websunichr("46")com/]MARLES MAJO III - Video[/url]!
Se mi ne zdi tako zelo malo. Kaj je že UNP?
Sicer pa zanimive fotke.
Markoff76 Napisal:Aleksander Napisal:UNP = Utekočinjen naftni plin :!: :wink:
Saj res.Samo je pa tole res kar drago, 80 kWh/m2a? Moja hiša je naračunana na 25 kWh/m2a, pa imam Mega +, ki ni tako drastično boljši (resda bom vgradil okna za pasivno hišo in imel dodatno izolacijo proti temeljni plošči, pa vseeno). Upam, da to ne pomeni, da bo realno 60kWh/m2a, če sodim po tvojem primeru.
Zakaj se pa nisi odločil npr. za TČ?
Ja sorry sem vam pozabil napisat da je tudi zraven zajeto priprava sanitarne vode in poraba tople vode!
Tako, da koliko vem jaz 1000€ / 12 mesecev (ogrevanje+topla voda) na celo leto ni veliko.
Pozanimajte se koliko porabijo drugi.
Poznam primer ki ogrevajo 120 m2 in plačajo 3000 € na leto! Tako, da razlika je več kot očitna! :wink: