PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les marles mega+ izolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pgtoni Napisal:
Aleksander Napisal:Ogrevamo na UNP, celoletni strošek ogrevanja znaša 1000€ za kvadraturo 125 m2.

To je cca. 10.000kwh oz. 80kwh/m2a.

Meni se to zdi veliko. Še več pa bo, ko se bo UNP podražil za 300% in bom moral četrtino letnih prihodkov nameniti samo ogrevanju hiše ...

Jaz čakam na ponudbo od Marlesa za hišo z mega+ izolacijo, pa že 14 dni nič. Očitno imajo preveč dela.

LP
Toni
Markoff76 Napisal:
Aleksander Napisal:Ogrevamo na UNP, celoletni strošek ogrevanja znaša 1000€ za kvadraturo 125 m2. Tip hiše [url=httpunichr("58")//montazne-hiseunichr("46")50websunichr("46")com/]MARLES MAJO III - Video[/url]!

Se mi ne zdi tako zelo malo. Kaj je že UNP? Smile
Sicer pa zanimive fotke.
Markoff76 Napisal:
Aleksander Napisal:UNP = Utekočinjen naftni plin :!: :wink:

Saj res. Smile Samo je pa tole res kar drago, 80 kWh/m2a? Moja hiša je naračunana na 25 kWh/m2a, pa imam Mega +, ki ni tako drastično boljši (resda bom vgradil okna za pasivno hišo in imel dodatno izolacijo proti temeljni plošči, pa vseeno). Upam, da to ne pomeni, da bo realno 60kWh/m2a, če sodim po tvojem primeru.

Zakaj se pa nisi odločil npr. za TČ?

Ja sorry sem vam pozabil napisat da je tudi zraven zajeto priprava sanitarne vode in poraba tople vode!

Tako, da koliko vem jaz 1000€ / 12 mesecev (ogrevanje+topla voda) na celo leto ni veliko.
Pozanimajte se koliko porabijo drugi.
Poznam primer ki ogrevajo 120 m2 in plačajo 3000 € na leto! Tako, da razlika je več kot očitna! :wink:
Aleksander Napisal:Ja sorry sem vam pozabil napisat da je tudi zraven zajeto priprava sanitarne vode in poraba tople vode!

povprečna poraba tople vode je 2kwh na dan na osebo. Če ste 4je je to potem ca. 2500kwh. Verjetno porabite za ogrevanje 7.500kwh oz.60kwh/m2a

Aleksander Napisal:Tako, da koliko vem jaz 1000€ / 12 mesecev (ogrevanje+topla voda) na celo leto ni veliko.
Pozanimajte se koliko porabijo drugi.
Poznam primer ki ogrevajo 120 m2 in plačajo 3000 € na leto! Tako, da razlika je več kot očitna! :wink:

Kaj je veliko je zelo zelo relativno. Lahko mi podariš 1.000€, pa boš videl ali je veliko ali malo Wink

Se bomo spet pogovarjali ko bo nafta 3€ oz. ko boš porabil za 5.000€ plina. Primeri ki pa že danes porabijo 3.000€ za ogrevanje so bogati in jih boli k...

Lp
Toni
Malo za hec sem zračunal koliko bi porabila popolnoma neizolirana hiša (samo modular 29cm) in dobil številko cca. 300kwh/m2a. To bi pomenilo pri hiši 120m2 ogrevana na elektriko ca. 2.880€. Več lahko porabiš, če ogrevaš z odprtim okno.

Ampak zdaj smo pa res zašli proč od teme marles mega+

LP
Toni
pgtoni Napisal:Malo za hec sem zračunal koliko bi porabila popolnoma neizolirana hiša (samo modular 29cm) in dobil številko cca. 300kwh/m2a. To bi pomenilo pri hiši 120m2 ogrevana na elektriko ca. 2.880€. Več lahko porabiš, če ogrevaš z odprtim okno.

Ampak zdaj smo pa res zašli proč od teme marles mega+

LP
Toni

Res je. In kot sem izvedel te na Marlesu ne ignorirajo, ampak so enostavno prezasuti z delom, še posebej v času sejma v Celju. Smile

Kakorkoli že, Mega + s trojno zasteklitvijo oken, dodatno izolacijo v temeljni plošči in strešnimi okni za pasivno hišo z upoštevanjem solarnega kolektorja Bramac in seveda obveznega rekuperatorja (Ekosklad subvencije) z več okni na JV-JZ strani in zelo malo na SV-SZ strani ter pri upoštevanju 4 oseb nas pripelje do 25 kWh/m2a. To je seveda izračun, kako energetsko učinkovita pa bo zares hiša, pa poročam čez par let. :?
Pozdravljeni,

jaz imam novo hišo Luxhaus s 32,5cm stenami in je NEH. Od fefruarja, ko so začeli s sušenjem estrihov s TČ zemlja - voda imam do danes porabe skupaj 1900kW. To je za celo hišo 160m2 in za 4 osebe... tako da smo zelo zadovoljni, ker smo se poleti tudi hladili.

Kar pa se rekuperacije tiče je moje mnenje sledeče...PASIVNA hiša ne hvala, rekuperacija obvezna, v NEH pa rekuperacija samo, če so kaki bolniki doma, drugače pa ni samo strošek 8k€, ampak še cca 2kW grelec... baje kar nanese na mesec, če ga uporabljaš. Malo preštudiraj to. Jaz ga v moji NEH hiški pogrešam samo poleti, ko je bilo veliko komarjev, pa smo morali imeti okna bolj ali manj zaprta...

Ponudba je mamljiva, vendar predlagam, da si ogledate izvedo Marlesa. Jaz sem jih videl na delu in me niso prepričali. Resno priporočam, da si pogledate 1 fazo njihove postavitve, zahteve za ploščo itd...Ko boste dali vse skupaj na imenovalec, ne bo več tako poceni. Akcije pa so za to, da te s popusti malo zavedejo in pozabite na kvaliteto.
AIKIMARE Napisal:Pozdravljeni,

Kar pa se rekuperacije tiče je moje mnenje sledeče...PASIVNA hiša ne hvala, rekuperacija obvezna, v NEH pa rekuperacija samo, če so kaki bolniki doma, drugače pa ni samo strošek 8k€, ampak še cca 2kW grelec... baje kar nanese na mesec, če ga uporabljaš. Malo preštudiraj to. Jaz ga v moji NEH hiški pogrešam samo poleti, ko je bilo veliko komarjev, pa smo morali imeti okna bolj ali manj zaprta...

Ponudba je mamljiva, vendar predlagam, da si ogledate izvedo Marlesa. Jaz sem jih videl na delu in me niso prepričali. Resno priporočam, da si pogledate 1 fazo njihove postavitve, zahteve za ploščo itd...Ko boste dali vse skupaj na imenovalec, ne bo več tako poceni. Akcije pa so za to, da te s popusti malo zavedejo in pozabite na kvaliteto.

Kar se tiče rekuperatorja, nimam posebnih stroškov z njim, glede porabe energije pa pač - kolikor ga goniš, toliko porabi (enako velja za fičota ali pa ferrarija). Močno pa dvomim, da porabi več, kot prihrani, sicer ga ne bi kupil/uporabljal nihče.

Kje si lahko ogledam 1. fazo postavitve in kaj misliš z zahtevami za ploščo - da so prenizke ali previsoke? Glede na izkušnje nekaterih znancev z Marlesom močno dvomim, da so drugi bistveno boljši, saj imam zaenkrat večinoma precej pozivitne informacije. Glede Lumarja in Kagerja, npr., ki ju nekateri kujejo v nebo, pa sem dobil precej precej drugačne informacije in izkušnje, pa ne od konkurence...

Bomo videli. Zagotovo bom objavil svojo izkušnjo, pa naj bo pozitivna ali negativna. Ne bom pa seveda mogel primerjati z drugimi proizvajalci, saj ne bom imel osnove. Osnova je lahko kvečjemu moj nivo pričakovanja in obljub s strani prodajalca.
Oprosti za pozen odgovor. Pokliči na Marles in jih vprašaj kje delajo in pojdi pogledat. Jaz imam osebno izkušnjo z voznikom avtodvigalke, ki mi je osebno rekel, da tako, kot dela *** ne dela nihče. Od macol, motrorke...dokler ne vidiš razlike, ne moreš vedeti. Pozanima se še glede izolacije izotek - les - temelj - cokelj... o tem mislim, da nihče nima predpisano, kako mora biti, je pa zelo pomembno. Jaz imam na to temo od *** kar nekaj dokumentacije, ker me je zanimalo, kaj pa če le pride voda v les???

Lep dan,
Marko
Pozdravljena Markoff76 in AIKIMARE,

Verjetno nas vse zanimajo omenjene izkušnje z Lumarjem in Kagerjem.
Slabe izkušnje s kvaliteto izdelave/postavitve ali kaj drugega?

Kaj pa dokumentacija o izvedbi izolacije med temeljem in steno - kje si je možno kaj prebrati na to temo? Ogledal sem si eno hišo in vse ostalo se mi je zdelo v redu, ta detajl pa se mi zdi, da ni bil najboljše izveden.

LP
Mi mamo hišo Marles Valido, sistem mega + troslojna zasteklitev in je božansko. Ful toplo zdej, radiatorji pa skor ves dan mrzli. Olja ne gre skoraj nič.
Prijeten in uspešen dan vsem.
1 2
Iskanje po temi