PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev cena vodovodarja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za topla in suha podnebja predusem za puščavska kjer so temperaturna nihanja manjša na kratko povedano za namakanje, mislim ( tega je že cca. 20 l. če dobro spomnim ) da jih je razvilo Italjansko podjetje.
Totra v Lj. jih pa proizvaja za Italjansko podjetje, imajo tudi dober laboratorij kjer jih testirajo na razno razne načine in pri testih se nemalokrat tudi sodeloval ter tudi pri drugih stvareh, sory vse pa tudi ne smem povedat.
Več pa še mogoče drugič.

Lp Miro
In kaj konkretno (razen da si sodeloval pri testih in ne smeš povedat) bi ti KBM rad povedal?

Mal si prdnu v petrolejko s to izjavo, da so v puščavah temperaturna nihanja mala. Verjamem, da je instalacija v povprečni hiši manj toplotno obremenjena kot pa tista v puščavi.
K.B.M. Napisal:Za topla in suha podnebja predusem za puščavska kjer so temperaturna nihanja manjša na kratko povedano za namakanje, mislim ( tega je že cca. 20 l. če dobro spomnim ) da jih je razvilo Italjansko podjetje.
Totra v Lj. jih pa proizvaja za Italjansko podjetje, imajo tudi dober laboratorij kjer jih testirajo na razno razne načine in pri testih se nemalokrat tudi sodeloval ter tudi pri drugih stvareh, sory vse pa tudi ne smem povedat.
Več pa še mogoče drugič.

Lp Miro

Temperaturna nihanja v puščavi so ogromna, podnevi več ko 40°C, ponoči lahko tudi manj ko 5°C, ajd, zdaj pa mi povej kje pri nas v SLO imaš v enem dnevu tako temperaturno razliko?

Glede vodovoda:

Vodovodar za dve kopalnici + kuhinja (2xWC, 2x tuš, 3x umivalnik, 1x bana, 1x bide, 1x umivalnik( kuhinja) 1x odtok (pomivalni stroj kuhinja), 1x voda (kuhinja)+ vgradnja omaric z razdelilci za talno gretje in povezava do kurilnice - samo delo je bilo 500€.
Naprimer dolgotrajnega standarnega pritiska v vodovodnih ceveh ne vzdržijo ( upam da sem se pravilno teh. izrazu ) pa tudi višjih temperatur na vzdrži PPR ( polipropilen ) ali PP ( polietilen ), mogoče pa vidva poznata izdelavo teh fitingov ali pa sta bila v kakšnem testnem laboratoriju in mi bosta teh. obrazložila kako upliva izmenično vroče in hladno na PPR cevi in fitinge ???
Lepo prosim !

Lp Miro
Vidiš, problem je v tem, ker midva ne znama povedat, ti pa kot praviš, ne smeš. In smo na istem.
Cry :? :wink: Big Grin :lol:
Zdravo, spet načenjam temo, ampk tkole je: dobu sm ceno od enga vodovodarja(sp) ceno 3000€, ta odtoke in pa centralno, vred z radiatorji, ampk mot me cena priključka za sanitarno vodo 40€, kukr sm brau gor, je tehle 40 mau preveč, a pozna kdo okolico Vrhnika, kšnga dobrga vodovodarja, dab se tko zmenu da jes nabavam material, pa mi pride samo zrihtat pa skupi dt, pa da dobr nardi Big Grin
Lepo prosim, če mi nekdo ki se malo spozna na delo vodovodarja pove koliko cca stane montaža plinske peči in štirih radiatorjev, brez materiala.

mi je delal isti model ki je polagal cevi in je bilo že vse pripravljeno za montažo.

pač montirat nosilce za radiatorje... malo več dela je bilo verjetno s cevmi za plinsko peč, ampak spet ne nekaj groznega.

račun, ki sem ga dobil me je kar malce na rit vrgel in me zanima, koliko bi okvirno nekdo za toliko dela računal. Hvala
Spet isto!!
Zakaj nisi prej pridobil par predračunov?
Najbrž te je opalil za kakih 300 evrov in se ti zdaj suče.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
ne me takoj raztrgat Smile

tast se je menil z modelom v gostilni, ker sem mel sam cel kup obveznosti takrat.

ne bom se neki preveč pritoževal, glede same cene, ker če nekaj ne narediš sam, ponavadi ni dobro oz. imaš samo sebe za qurcat.

vprašanje je letelo bolj na to da izvem koliko časa se mi bo še sukalo Smile

sploh pa me zanima, ker je situacija (beri račun) napisana na "pildku" - imam verjetno vsaj malo maneverskega prostora (-15% Big Grin)
prejšnji dan...
Grem v klet ...mala lužica na tleh ....faaak..
Spet nekje pušča ..gledam..počen ventil na navoju..hmmmm
Pokličem lokalnega vodovodarja...20metrov stran ...pogleda ..pravi ..uf ..delo + materjal 80€.
Se prijazno zahvalim ..ko bom mel denar vas že pokličem..naj rosi..
Skočim v prvo štacuno ..kupim..zamenjam vetil..storšek 8€
dela za 20 minut.
Ja ....sej vem ..delo odžiram ha ha ha ....
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi