Objave: 17
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni,
pri hiši imamo plastično cisterno za deževnico. Kar nekaj jih je reklo, da bakreni žlebovi niso dobri za zajemanje deževnice. Je to res? Ali kdo kaj ve otem?
Hvala in pozdrav
Objave: 76
Teme: 21
Ocena:
0
na bakrenih žlebovih se lahko tvori zeleni volk, ki je škodljiv
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
nejko* Napisal:na bakrenih žlebovih se lahko tvori zeleni volk, ki je škodljiv
Se
vedno tvori :wink: !
Bakreni žlebovi in odtoki se v tujini zaradi ekologije že kar lep čas več ne uporabljajo.
Zeleni volk je bakrova sol in strupen kot vse Cu spojine.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 680
Teme: 50
Ocena:
0
ja kaj pa potem bakrene cevi za centralno napeljavo, sam jih imam, plus tega, do prenove kopalnice, še za vodo v kopalnici...sprašujem resno, ker imamo dva otroka doma...
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
Objave: 37
Teme: 1
Ocena:
0
Živjo!
amm... zakaj pa ravno baker? Če je strupen, drag, pa še kraja bakrenih žlebov je aktualna, zakaj ga nebi raje nadomestili z eloksiranim aluminijem?
Doma imamo aluminijaste žlebove rjavo eloksirane, bakrene pa na vikendu, vendar je barva skoraj podobna - torej rjava, zelenega volka pa skoraj ni. :wink:
Objave: 17
Teme: 10
Ocena:
0
hvala, vodo uporabljmo za pranje vta in zalivanje vrta in rož. Nikakor ne za pitje.
Hvala vsem
Objave: 38
Teme: 8
Ocena:
0
Baker je pač težka kovina in temu primerno tudi nezdrava. Za rože in avto to ni problem, drugače pa je z zelenjavo in sploh, če je ta voda speljana v ribnik - v tem primeru se ribe hitro začnejo učiti hrbtnega plavanja - ta zadnja je iz prve roke.
Objave: 259
Ocena:
0
Z avodovodno napeljavo se uporabljajo le točno določene bakrene cevi, ki imajo nekoliko drugačno sestavo in naj bi bile zdravju neškodljive.
Ko je že govora o žlebovih, obrobah in odtočnih ceveh, ali mogoče kdo ve kakšne so cene za baker in cink in kakšni za razlogi za in proti enemu in drugemu?
Objave: 450
Teme: 2
Ocena:
0
Vse bakrene cevi so škodljive. Za vodovod se uporabljajo z take z prevleko ne z posebno sestavo. Ampak spoji pa še vedno ostanejo pa kolena itd.
Objave: 462
Teme: 4
Ocena:
0
13 let kasneje....
ali kdo zbira vodo za zalivanje z bakrenih žlebov?
Te izkušnje bi prosil.
1999 smo dali na hišo baker. Jebi ga. Streha je precej velika, 200m2 tlorisa, in 20 m žlebov. Hkrati se steka po istih odtokih še vsaj 2x količina vode iz ceste.
Ravno zaradi EKO pomislekov še ne zbiram vode.
Ali obstaja kakšna impregnacija, premaz, za žlebove?
Hvala za ideje in odgovore.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Objave: 603
Ocena:
1
Ja, jaz zalivam z vodo, ki se zbere preko bakrenih žlebov. Sem jo dal na analizo? Ne nisem. Če se baker tako zlahka izpira, koliko ga šele dobimo v sebe iz elektronskih naprav v naši bližini in vlage v zraku?