PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Odškodnina za služnostno pot

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne, pot po tej parceli od soseda poteka od vekomaj ampak ni vpisana in se skoraj nikoli ne uporablja, gre pa tudi na ostala zemljišča. Oškodovan ne bi bil nihče bi pa bilo to uradno vpisano in to sosed ni želel.

Je pa res ja da sem jaz cel čas zahteval pot po moji parceli, ampak bi občina morala spremeniti namembnost.

Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Glej govoriš o več možnostih od priposestvovanja ene ceste do spremembe namembnosti drugega dela zemljišča. In to so popolnoma drugačni postopki. Kar mi je jasno, da niste imeli nekoga, ki bi se na te zadeve spoznal in ki bi dejansko pregledal situacijo. In tako ste namesto, da bi pristopili k dejanskim postopkom, ki bi v 4 letih celo lahko pripeljali do rezultata, naredili bore malo. Nova zakonodaja odpira več možnosti, ki jih lahko izkoristite.

Kaj bolj konkretnega pa lahko na ZS.
KeCko Napisal:Glej govoriš o več možnostih od priposestvovanja ene ceste do spremembe namembnosti drugega dela zemljišča. In to so popolnoma drugačni postopki. Kar mi je jasno, da niste imeli nekoga, ki bi se na te zadeve spoznal in ki bi dejansko pregledal situacijo. In tako ste namesto, da bi pristopili k dejanskim postopkom, ki bi v 4 letih celo lahko pripeljali do rezultata, naredili bore malo. Nova zakonodaja odpira več možnosti, ki jih lahko izkoristite.

Kaj bolj konkretnega pa lahko na ZS.
Bom povprašal na privat samo moram pisati na računalnik in ko bom imel čas.

Točno tako lahko bi bilo marsikaj rešeno z pravimi potezami.

Hvala in lp

Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Imam podobno težavo. Do moje parcele je možen dostop samo preko občinske parcele. Parcele nočejo prekvalificirati v cestišče, ker je preozka, čeprav po OPPN-ju zadostuje 3,5m širine cestišča za individualen objekt. Ker se občina boji, da bi nekoč zahteval nujno pot, mi nočejo dati niti služnosti. Ali je kdo poskusil s tožbo proti občini v takem primeru?
Če ti občina dovoli služnost hkrati ti pa še pluži in vzdržuje potem se raje ne zapletaj in troši denarja. Morda se lahko stanje še poslabša. Predno si šel v nakup parcele bi se pozanimal o stanju....edino, če je že od nekdaj vaša parcela.

To je meni približno tako, kot če bi kupil avto po načelu videno kupljeno, potem pa ugotoviš, da pod pokrovom motorja ni motrorja.
1 2 3
Iskanje po temi