Objave: 148
Teme: 25
Ocena:
0
pozdravljeni
Mislim da smo pri nas nekaj zašuštrali in sedaj ne vem kako rešiti.
na hišo so nam že položili stiropor za fasado in sedaj ko čakamo na toplejše dni da nadaljujemo s fasado se nam je utrnilo da na zidih še nimamo nastavkov za pritrditev žlebov (na strehi so že žlebi - vendar še jih nimamo po zidovih - niti tistih nastavkov kamor se žleb pritrdi - upam da sem dovolj jasna).
Moramo sedaj stiropor trgati dol tam kjer bo potekal žleb ali se lahko žlebovi kako drugače naknadno fiksirajo.
LP
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
no torej, ti misliš žlebne objemke za montažo vertikalnih žlebnih cevi? ni problema, samo za vložek se zavrta globje, skozi stiropor v opeko ali kar že imate. sam vijačni del (ta ki drži objemko žleba na zid) je pri naših žlebovih itak nastavljiv in smo jih rezali, ker pri nas je bil predolg.
Objave: 13
Teme: 0
Ocena:
0
odtočne cevi se lahko naknadno montirajo brez težav. Dobro je edino zvrtati luknje in zabiti objemke pred zaključnim slojem (če se slučajno pojavi kakšna armatura, ko vrtaš). po končanem zaključnem sloju je težko popravljati napačno zvrtane luknje
Objave: 455
Teme: 17
Ocena:
0
Tudi pri nas smo v celoti montirali žlebove šele po izvedeni fasadi. Torej, nobene panike....
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
orhideja4,
naj se pridružim ostalim: Težava za individuallista , v tem primeru "orhideja" je verjetno ta, da nima dovolj dogi sveder , da se zvrta luknja; Za 12 cm fasado potrebuješ vsaj 23-25cm dolg sveder!! :wink: (12 + 8 + 5 - (vpetje v vrt. stroj)).
Lep pozdrav
Objave: 13
Ocena:
0
Tega se ne dela. Kupi se svedr, dobiš do dolžine 40cm brez problema. Ker zvar nikoli ni čisto naravnost ali v osi svedra potem pa narediš tako luknjo v fasado da je joj. Poleg tega se sveder na zvaru pregreje in material postane krhek, zato je tudi velika nevarnost zloma. Pa še sebe lahko poškoduješ.
Objave: 250
Ocena:
2
Imam fasado in sicer še ni zaključnega sloja. Bo ko bo vreme. Pred tem pa moram urediti cevi iz žlebov. Mi govori fasader da naj uporabim nekakšne polže za ali pa namesto pritrditve v fasado. Ga ne razumem najbolje.
Kako bi to najboljse uredil. Sedaj imam oder ampak vprasanje koliko casa ga bom se imel. Lepo prosim za kaksno usmeritev kako da izvedem oziroma spustim cevi iz žlebov in kako jih pritrdim na fasado, ali je to sploh potrebno?
Objave: 701
Teme: 68
Ocena:
1
Naredi po zaključnem sloju. Oder bodo rabili tudi za zaključni sloj. Vertikale naredi z namenskimi objemkami.
p.s.: ko boš montiral vertikale ne pozabi da cev pride v jašek za meteorne vode. Jaz recimo sem imel prekratke cevi...