Objave: 32
Teme: 6
Ocena:
0
Tedenski zalogovnik.
Po mojih informacijah trenutno najugodneje cca.
280 € s prevozom do Murske Sobote iz Škofje Loke.
Lp
Objave: 32
Ocena:
0
Pravkar dobil novo ponudbo.
Tona pelet s prevozom iz Ljubljane do Murske Sobote 235€. Ponudnik je podjetje, ki prodaja biodom 27 (paket co2). Peleti so bosanski in po
izkušnjah uporabnikov paketa co2, ki uporabljajo enerlesove so baje dosti
boljši, ker so iz bukovega lesa. Večja energijska moč, pepel enak kot pri enerlesovih, ni tako fin kot pri nekaterih.
Še mogoče informacija za uporabnike biodoma 27, ki imajo probleme z skodelico, ki "rada" pregori, letos so jo začeli ulivati iz gusa in bo baje trpežnejša od prejšnje železne.
Lp
Objave: 21
Ocena:
0
takole, da se še jaz oglasim glede kvalitete peletov...sam uporabljam oz. sem lastnik kaminske peči ecoidro....in sem kar nekaj vrst peletov oz. peletov različnih dobaviteljev preizkusil in moje ugotovitve po kvaliteti ( moč plamena, količina pepela, cena) so naslednje: na 1 mestu bi izpostavil pelete Kovač glede na ceno in kvaliteto sem zelo zadovoljen z njimi pepela je bore malo in tudi steklo se skoraj nič ne umaže,prav tako notranjost sten je dokaj čista, hitro doseže željeno temperaturo;čakam, da dobim od njih na testiranje pelete iz hrasta
2 - peleti žage cugmajster iz loč
3 - istrabenz
4- enerles veliko pepela in majhna kurilna vrednsot, pepel je črnkast, cena visoka
5- gipo ( srbija) daleč največ pepela,veliko časa potrebuje za dosego željene temp. potrebno skoraj vsak dan vsaj 2 x sesanje, cena nizka. naj še vsaj omenim, da so bili pogoji delovanja kaminske peči isti za testiranje peletov ( isti čas, zunanja kot notranja temp. so bile skoraj identične pri vseh testiranjih.
RAd bi pa res preizkusil par vreč avstrijskih pelet mogoče kdo ve, kje se v slo da dobiti avstrijske pelete....
lp
Objave: 19
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljen.
Vidim da si uporabljal pelete žage cugmajster. Zanima me cena teh pelet.
Hvala za odgovor.
Objave: 21
Ocena:
0
no pravkar sem izvedel, da za avstrijske pelete velja, da niso tako odlični kot se na prvi pogled zdi...nekaj avstrijskih proizvajalcev kupuje pelete pri naših proizvajalcih, prav tako iz hrvaške...prodajo kot svoj produkt, in ga oglašujejo kot ne vem kaj po din eco normah...ja pa kaj še...edino poceni pa res kupijo od nas....tudi v slo imamo nekaj proizvajalcev pelet, ki so kupili novo tehnologijo katera je že narejena oz. proizvaja po strožjih ekonormah in din standardih, je pa res, da imajo možnost spreminjanja parametrov...tako, da včasih je kvaliteta peletov bolj majava....upam, da se bodo naučili in imeli kvalitetnejše pelete in zato jih bodo tudi več in dražje prodali...rajši dam za vrečo pol evra več in imam kvalitetnejše...kar navsezadnje imam računico ( manj sesanja - manj elektrike, manj pepela - manj smeti odvoza, hitreje doseže željeno temp... ipd.)
LP
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Profilesovih pa nisi preizkusil? Jaz sem z njimi kar zadovoljen.
Objave: 193
Teme: 3
Ocena:
0
Pred 10. dnevi mi je zmanjkalo peletov za toplovoden kamin, drugje kot v Baumaxu jih niso več imeli. So bosanskega porekla. Rezultat je katastrofalen. Ogromno praha v vreči, ogromno pepela, šalčko je potrebno sesat vsak dan, se komaj vžgejo, nekvalitetne vreče (se trgajo).
Moji izsledki:
Sweighofer - 31g pepela/vrečo
Leitinger - 35g
Hrvaški (Jager, letos imajo od Cugmajsterja, še nisem testiral) - 43g
Tako z Sweighofer kot Leitinger sem zelo zadovoljen. Leitinger so ceneje, tako da se to sezono ogrevam z njihovimi peleti, prejšno sezono pa Sweighofer.
Sem tudi že skuril nekaj vreč Istrabenza (iz OBIja) in se po mojem mnenju ne morejo primerjati z Sweighofer/Leitinger.
Kje bi lahkon dobil nekaj vreč kovačevih peletov? Da opravim (ne)strokoven test :wink:
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Lp
zanima me kje boste letos kupovali pelete in za kakšno ceno?
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Tam kot zadnjih pet let - Profiles. Cene pa ne vem, se še nisem zanimal.
Objave: 109
Teme: 4
Ocena:
0
Jaz ponovno pri cugmajstru. Za ceno še nimam potrjeno. Predvidoma 210€/tona z prevozom.
Objave: 37
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Jaz sem jih vzel letos prvič pri Cugmajstru, pa da vidimo kako se obnesejo. Nabavil sem 5t konec zime, tako da nimam pravega občutka.
Skuril sem letos 2700kg za ogrevanje cca 100m2(hiša letnik 1975 adaptirana 2009)
Peč Extraflame LP20.
nov dec jan feb mar apr
330 540 540 780 300 225
Od tega 2T kupleni na Horizontu. Tako čez prst glede na Avstrijske pelete po normi je več pepela, drugače ne vidim neke razlike. Peč sem generalno očistil konc sezone,razstavil dimni priklo,itd. Nekaj finega pepela je potegnilo tudi mimo ventilatorja dimno cev kjer se je na horizontalnem delu nabralo 5cm pepela namesto lani samo kak cm.
LP