PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave el.talno gretje - pod kadjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali zna biti problem če se el.talno gretje napelje/položi tudi pod keramično tuš kad?
1. Zakaj pa bi se?
2. Kakšen problem?

lp, TB
Problema sigurno ni, razen da ti grelo tam, kjer sicer ni potrebno. Če še nimaš razpeljano talnega, je dobro da veš kje bo kad in tam cevi ne razpelješ.
Pa lep dan...
a ni še boljš če ti greje tud kad?
Jah v navodilih sicer pise, da ne smes imeti tam kjer imas el. talno nic fixnega postavljenega. Tudi od zida naj bi sel ene 10 cm. Jaz sem to uposteval, ko sem polagal el. talno.
andrej123 Napisal:a ni še boljš če ti greje tud kad?

Ja, da zjutraj lepo v toplo kadičko stopiš. Super ideja!

LP!
Rok Napisal:Jah v navodilih sicer pise, da ne smes imeti tam kjer imas el. talno nic fixnega postavljenega. Tudi od zida naj bi sel ene 10 cm. Jaz sem to uposteval, ko sem polagal el. talno.

Verjetno ne piše da "NE SMEŠ"...... pač pa da se položi naokoli.
Pod lijakom in WC -jem je rez brez veze......
tris
si ga položil tudi pod kad? kako se obnese?
Lep pozdrav
Mož pa je pogruntal drugi problem - kad z oblogo (torej taka, ki ni obzidana) mora biti baje tudi vijačena v tla. Tu nastane problem kako zdaj s talnim? Čeprav skozi ploščico, 4 cm estriha itd. je pa tudi majhna možnost da zvrtaš pa ravno cev zadeneš...
lele Napisal:je pa tudi majhna možnost da zvrtaš pa ravno cev zadeneš...

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=25217&">viewtopic.php?f=34&t=25217&</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
To z talnim v kadi, da te počaka topla.

Pri danes običajnih kadeh "tankih kot papir", ki imajo malo mase je po prvih nekaj litrih tople vode kad topla. Torej bistveno glede toplote ne pridobiš.

Talno pod kadjo ima po moje smisla na kadeh iz litega mamrmorja ali keramičnih skratka takih, ki imajo nekaj mase in se ne segrejejo hitro. Velika večina nas verjetno nima takih kadi.

Dodatno kad bo brez talnega spodaj imela temperaturo zraka. V neki nizkoenergijski hiši (NEH) pa bo kad glede na kad brez talnega spodaj sicer imela nekaj višjo temperaturo površine. Ker pa so temperature vtoka v NEH relativno nizke so tudi površine tal oziroma v tem primeru kadi le nekaj višje (v povprečuju morda 2-3 stopinje - malo na pamet, a odvisno od tega kako "globoko" v kurilni sezoni si) od temperature zraka.

Legitimno je torej po moje vprašanje ali se s tem sploh doseže neko bistveno izboljšanje. Morda pri kaki kopalni kadi, ki je zelo masivna. Pri tuš kadi ali lahki kopalni kadi pa mislim, da ni velike razlike. Vložek in korist ter dodatne komplikacije znajo hitro biti v nesorazmerju.
Iskanje po temi