PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri plinska peč -kondenzacijska ali navadna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
blautherm Napisal:Dedalus
Citat:Če hočeš, da ti peč dela dlje, rabiš večjo ogrevat večjo maso vode, torej narediš zalogovnik toplote. Peč se prižge enkrat na dan in dela kako uro in je to to... najboljši izkoristek (za navadni gorilnik seveda).
Točno to. S stensko pečjo bi bila pa to malo hecna kombinacija.

Sebastjan
Citat:Bom pa seveda sedaj ob teh informacijah pozoren pri nabavi peči, da se ne bom "nategnil".
To je bistvo mojega pisanja, da vsak sam malo poštudira s svojo glavo ne pa da vsi na slepo vejamejo butalskim majstrom :wink: .
Ko boš pa prišel do nabave termostatskih ventilov in regulacije ogrevanja pa spet kaj vprašaj, da ne boš kakšne neumnosti nabavil.
LP

Sedaj si me pa dobil, nisem niti pomilil v tistem trenutku na stensko peč. Jah tiste so pa tako male (kar se tiče moči), da res rabijo samo radiatorje. Smile
Hm, Blautherm. Kar se termostatskih ventilov tiče je tako, da sem jih že nabavil oz. jih je moja mati, ker me bo častila s komplet centralno. Tako imam že termostatske ventile, upam, da so dobri, drugače pa me bo ta šola drago koštala :oops: .

Bom preveril, kaj smo kupili, ker se ne spomnim na pamet, kaj smo že vzeli.

Res hvala za pomoč. Bom še rade volje kaj vprašal Wink

LP, Sebastjan
Nič ni nemogoče.
1 2 3
Iskanje po temi