PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Tempo življenja Skupna vožnja v LJ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novo mesto -Ljubljana: 70km v pol ure?
Pravljica.
Morda eno majsko nedeljo, lepo vreme inprazna cesta in se to do ljubljanskega obroca :twisted:

Jaz se vozim na relaciji Litija-Crnuce, 42km 40-45minut. Sem pa vcasih porabil enako za voznjo iz Kamnika (ko se ni bilo mengeske obvoznice).
Povprečna potovalna hitrost po AC je okoli 110km/h (če voziš znotraj omejitev) in okoli 60km/h po lokalnih cestah.

Now do the math.

Se pa da prit iz Nm v Lj v dobre pol ure, sam ne v ponedeljek ob 7h zjutraj.
Dejstvo je, da iz precej krajev prideš v LJ v 60 min.
Moralizirat o tem zakaj se kdo vozi ni na mestu. Kdor ve ''zakaj'' se vozi ''raje'', kot v npr. 15-30 min oddaljen kraj , če sploh je možnost Idea, mu to ni problem, ter se ne ubada s ''problemom- zakaj''...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.amzs.si/razdalje_med_kraji.aspx">http://www.amzs.si/razdalje_med_kraji.aspx</a><!-- m -->
In npr. meni podoben izračun za Ljubljano, če seštevam npr. do Lesc, ter AC od tam do LJ. , ali vključno vse- izide podobno- kot je podal Jozko....
Se pride običajno malce prej, kot lahko tudi pozneje... Kaj pa je v LJ. je zgodba zase...
Da pa ljudje iščejo način povezave -skupnih voženj je samo pozdarva- pohvale vredno, pa naj se vozijo kamorkoli in neodvisno od časa... :!: (kar je bit teme!)
Večji problem je usklajevanje tega ipd...
Lp
Običajno preberem vsaj del , če ne celotno temo...
Moralizirat vožnje preko ure... v nek kraj službe- v tem primeru LJ ne sovpada v temo, oz. je v današnjem času kdo skoraj primoran v kaj podobnega, če hoče delat.
Poznam primere , ko ravno modeli, ki govorijo o brezvezni vožnji nekam za zaposlitev- lepo vlečejo krivine, ter živijo na račun slabotnega gospodarstva, zato pa je vse u k...., ker gre povečini v to smer...
Link na AMZS pa nam poda povp. izračune kolko rabimo od ''tod-do kam''?
Kar je dobro ovrednotil že JozkoPetarda, kolko se komu ''splača'' je stvar posameznika.

Bistvo sem obarval z razlogom...
Lp
Vsekakor pa je opcija tudi selitev bližje službi. Če je možno, je to vsaj zame bistveno boljša varianta kot pa vožnja 100 in več kilometrov vsak dan v eno smer.
Deloma drži.
Če bi čebula ne imala če...
Večkrat pa je ''tu'' družina, hiša- mogoče celo novozgrajena na želeni lokaciji, partner zadovoljen z bližnjo službo, otroci vajeni vrstnikov-okolja, mogoče sorodstvaipd.itd...
Se bodo vsi odpovedali za enega ali eden za vse...? Bo partner tam dobil službo v bližini, ter ne bo primoran iskat:

bistva teme :skupna vožnja :!: v drug oddaljen kraj?

lp
Se pridružujem temi. Tudi jaz se vsakodnevno vozim in iščem sotrpina Smile na relaciji Vojnik - Celje - Ljubljana (Stegne). Odhod cca 05:50, štart nazaj cca 15:30. Ura prihoda/odhoda se lahko prilagaja saj imam gibljiv delovni čas. Več na ZS na peter.golob87(at)gmail.com
Pa še en dnevni turist v LJ tukaj!

Se še kdo vozi iz Ajdovščine ali bližine v LJ ?
Tudi jaz se vsak dan peljem Nm-Lj (Rudnik, Dolenjska cesta). Če ima kdo to relacijo naj se javi Smile
zdravo

tudi jaz iščem sopotnike za skupno vožnjo uz Celja (lahko tudi Slov. Bistrica, Slov. Konjice) v Lj vsak dan. delovni čas od 7. do 15. ure.
če koga zanima, naj piše v ZS.
Tudi jaz iščem prevoz za dnevno vožnjo na relaciji Ribnica-LJ (Bežigrad) in nazaj. Zjutraj bi mi ustrezalo biti v Lj do 7 ure, nazaj bi bil odhod ob 15. uri. Več na ZS.
Ne vem, kaj bi naredil, jaz mam pa službo jutr v MB, pojutrišnjem pa v GO, kje bom pa naslednji dan pa še ne vem.
Zdravo! Zanima me,ce se kdo vozi iz NM do Kranja? Jaz se vozim dnevno v Kranj. Zacenjam ob 7.00-15.00, delam le dopoldne. Je kdo kje? Smile

LpM

Poslano z mojega HTC Desire 820 z uporabo Tapatalk
Zivjo, z novembrom se bom zacela voziti sluzbeno v Ljubljano iz Nove Gorice. Delavnik med 7.30 in cca 16.00. Iscem sopotnike za si deliti stroske in se menjati pri voznji. Anyone?Smile
1 2 3
Iskanje po temi