Objave: 103
Teme: 28
Ocena:
0
A mi lahko kdo pomaga in mi napiše kakšno je razmerje vseh sestavin za beton za temelje. Koliko peska, koliko vode, ...
Objave: 72
Teme: 3
Ocena:
0
A se ti splača mešat betona za temelje na "roke" oz. na mešalec? Vsaj po mojem mnenju je precej lažje (in ne toliko dražje, ko odračunaš hrano in pijačo za četico kolegov) temelje zaliti z raketo s pumpo...
Drugače pa vseeno. Na kubik peska daj približno 225 - 250 kg cementa in vode toliko, da se bo dalo beton vgraditi. Količina cementa je odvisna od tega, kakšen boš imel agregat. Bolj kot bo droben in slabše kot bo granuliran, več cementa boš potreboval.
Če se le da, poskusi zaliti temelje s pumpo, na roke betonaža se vleče..... Iz lastnih izkušenj, ker raketa ni mogla zraven.
LP
Objave: 26
Teme: 1
Ocena:
0
Običajno je za temelje marka MB20,to pomeni nekje tam 250-280kg cementa na m3.Kar se tiče mešanja na roke,sigurno nebo take kvalitete,kot jo dobiš z betonom iz betonarne,vsak mešalec pri ročnem mešanju je kvaliteta zase.Cenovno sicer je nekaj razlike,če pa moraš delovno silo še plačat,da ti mešajo na roke,potem se raje odloči za gotov beton.Kar se tiče količine vode,beton naj normalno teče,če pa je preveč redek,pa se pozna na kvaliteti betona,ni več potem tista marka,namreč z večanjem vode v betonu gubimo trdnost in vodotestnost.