PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Dvig hiše . . .

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam par vprašanj za katere se že vnaprej zahvaljujem!
Starša imata pritlično hišo (zgoraj je podstrešje),sedaj se pogovarjamo,da bi hišo dvignili in bi si jaz naredil zgoraj stanovanje + mansarda! Priključki so ze vsi na hisi tako da s tem po mojem nebi bilo nekih frk.Sedaj me pa zanima kaj lahko naredim za 50.000 e bi to zadostovalo oziroma koliko bi me sploh prišlo to vse skupaj ,površina je
spodaj nekje 80 kvadratov! Koga naj pokličem da si pride to ogledat ? Eni pravijo zidarja eni arhitekta ? Pozna kdo koga dobrega v mb oziroma okolici.
Pa še podvprašanje.Na zunanji steni hiše oz na ometu imamo na eni seni dosti vlage.Dobili smo predračun za izolacijo fasade nekje 7.000 je to ok ali se da kak ceneje in kvalitetno to odpravit ??

pardon za zmedeno pisanje ampak vec sploh ne vem kje naj začnem . .

lp
najprej arhitekta, saj rabite gradbeno dovoljenje. potem pa zidarja :wink:
arhitekta od 5000 eur naprej raje 7000
statika, če ti gresta dva štuka še na temelje.... tudi nekaj soldov
gradbeno dovoljenje
komunalni prispevek....vprašaj na občini kjer boš gradil od 3000 do neba
potem pa streha....
Ne glede na to da je na parceli hisna st.in vse je potrebno spet dovoljenje ?
Se da vse to z 50.000 e naredit ??? Hvala za pomoc!!!
Kaj se pol s to ze obstojeco streho naredi ali kako?
Enaka situacija tukaj... Nekje je bilo napisano,
da če boš gradil pač gradiš in ne delaš kalkulacije.

Tako da, LI (17€), pa geodetski posnetek (500€), pa arhitekt (5000€).
Dlje še nisem prišel ;-) Pričakujem komnunalni prispevek za povečanje m3.
See my spletnik do kam sem prilezel.
Kolker jaz razumem bi on imel stanovanje (eno nadstropje) in še mansardo(drugo nadstropje). Za 50.000, pozabi.
ja če imaš 80 bruto to je nekih 65 neto...x 2 je 120 m2....za 70 jurjev.......

20 jurjev ti požre....država (beri občina) in ostala državna birokracija, ter tudi arhitekti....

50 pa ti ostane da zgradiš.....težko.......oz. nemogoče...streha je 20000 eur...brez tega, da staro dol vržeš...

malo več pa bo...
nonamex Napisal:Ne glede na to da je na parceli hisna st.in vse je potrebno spet dovoljenje ?
Se da vse to z 50.000 e naredit ??? Hvala za pomoc!!!
Kaj se pol s to ze obstojeco streho naredi ali kako?
Da, GD je potrebno. Ne biksaj ga brez, ker te bo na koncu preveč stalo - slej, ko prej.

Pozanimaj se za komunalni prispevek in za ceno projekta, potem pa naprej. Važno je tudi kak rang materialov boš uporabljal in koliko boš delal.
lp
Iskanje po temi