PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vrednost kletnega stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zivjo,

zivim v kletnem stanovanju stanovanjske hise zelo blizu centra Ljubljane. Stanovanje mi kljub temu, da je kletno, odgovarja, zato sem pomislila, da bi ga odkupila. Sodec po okvirnem pogajanju o ceni lastnik pricakuje okoli 2900 do 3000 evrov na kvadratni meter. Je to logicna cena za kletno stanovanje (ki je pa res na fini lokaciji). Ali ima kdo s tem izkusnje? Vesela bom vsakrsnega mnenja-pomisleka Smile Pa se to: ali lahko kdo priporoci kaksno zanesljivo nepremicninsko agencijo v Lj? Hvala!
hja pri kletnih stanovanjih je precej 'tricky' kar se tiče prodaje... velik plus je, če si najemnica in poznaš, kako se v njem živi. je hiša stara in je že kaj vlage? pri kletnih stanovanjih je vlaga ključnega pomena. pred par meseci sem prodajal polkletno stanovanje v ljubljani (ja posrednik sem :oopsSmile in sem zaradi zelo dobre cene imel verjetno okoli 40 ogledov. glavni faktor je bila pri vsakem možnost vlage, saj je pri kletnih stanovanjih zelo pomembna izolacija- tako notranja kot zunanja. stanovanje se je sicer kasneje prodalo, saj je bilo po mojem mnenju vredno denarja, še posebej ker je bilo zelo svetlo z lastniškim atrijem!

glede cene se mi vseeno zdi 3000 EUR/m2 malo pretirano, vendar pri ceni je tako, da če ti je stanovanje res všeč in se počutiš v njem dobro, kot ti verjetno se, je tudi cena zelo relativna. pomemben faktor pri večst. hišah je tudi kako je urejena zemljiška knjiga, saj pri idealnih deležih znajo banke komplicirati. vendar se vse da lepo in pošteno urediti...

če te še kaj zanima, kar vprašaj :wink:
Se strinjam z Aronom. Glede cene je morda pametno upoštevati Jankovičevo izjavo (sprostil naj bi zemljišča), da bodo v nekaj letih prišle na 1800 EUR za m2.

Glede posrednika; jaz sem imel zelo dobre izkušnje z gospo Marjano iz Anadom.

Lp
Brzi
1800 je utopija. dokler bo sam jankovič prodajal MOLova zemljišča po 1000 EUR, lahko o taki ceni samo sanjamo... cene bodo malenkost padle, ne bo več investitorskih in špekulantskih nakupov, drugih drastičnih posledic pa verjetno ne bo.
Brzi Napisal:Se strinjam z Aronom. Glede cene je morda pametno upoštevati Jankovičevo izjavo (sprostil naj bi zemljišča), da bodo v nekaj letih prišle na 1800 EUR za m2.

Glede posrednika; jaz sem imel zelo dobre izkušnje z gospo Marjano iz Anadom.

Lp
Brzi

Jaz sem pa imel slabe izkušnje z zgoraj omenjeno gospo (Marjano iz Anadom). Ni opravila vseh stavri ki so bile dogovorjene na začetku.

Poleg tega ima podjetje, kjer je ona direktorica, blokiran račun od 3.5.2006, kar je že več kot dve leti. :!:
Meca Napisal:Zivjo,

zivim v kletnem stanovanju stanovanjske hise zelo blizu centra Ljubljane. Stanovanje mi kljub temu, da je kletno, odgovarja, zato sem pomislila, da bi ga odkupila. Sodec po okvirnem pogajanju o ceni lastnik pricakuje okoli 2900 do 3000 evrov na kvadratni meter. Je to logicna cena za kletno stanovanje (ki je pa res na fini lokaciji). Ali ima kdo s tem izkusnje? Vesela bom vsakrsnega mnenja-pomisleka Smile Pa se to: ali lahko kdo priporoci kaksno zanesljivo nepremicninsko agencijo v Lj? Hvala!

Najpomembneje je pravno stanje nepremicnine ali je vpisano v zemljisko knjigo? O ceni se je mogoce pogajati, cene so za tako nepr od 2500 do 3000 EUR, glede agencije Vam bom pa javil po mailu
LP
Za izogibat se je predvsem Prvi Graden.
nezanimiv Napisal:Za izogibat se je predvsem Prvi Graden.

Zakaj se jih je za izogibat? Lahko malo bolj opišeš; ve kdo kaj več?

Lp
Tri tisoč EUR za staro kletno stanovanje v Ljubljani? Da ne crknem od smeha, toliko še novogradnja no dobri lokaciji po mojem realno ni vredna, kaj šele staro kletno stanovanje. Mutenja nepremičninarjev o tem kako cene ne bojo padle pa sem se že na poslušal zadosti. Osebno bi raje kupil stanovanje nekaj km ven iz Ljubljane saj za manjši denar dobiš (skoraj) novo stanovanje, kot v sami Ljubljani prodajajo dobesedno stare kletne luknje. Drugače pa mislim, da se splača še čakati, če si lahko to privoščiš. Realne rasti cen stanovanj v Ljubljani ne bo po mojem še ZELO zelo dolgo.
:lol: :lol: Obudili ste 3 leta staro vprašanje, ki ga je postavila uporabnica v svojem edinem postu na tem forumu :twisted: :roll: :mrgreen:
Iskanje po temi