PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja ometi na ytong

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čez kakšen teden bi začeli z ometi na ytong.
Kakšne omete ste dali, cena? Imate mogoče kakšen kontakt za primorsko? Lahko tudi na zs.
tudi mene zanima....
zanima me tudi, ali je mogoce kdo naredil brez notranjih ometov? samo izravnalna masa + beljenje??
vse že piše... uporabita iskalnik
fresh Napisal:tudi mene zanima....
zanima me tudi, ali je mogoce kdo naredil brez notranjih ometov? samo izravnalna masa + beljenje??

Pravkar je sosed dal na ytong mrežico z lepilom in izravnalno maso + fino kitanje in ga je prišlo dražje kot če bi dal omet. Odločitev je vaša.
Sam bom dal omete.

Lp Andrej
Lepilo in mrežica + izravnava pride v poštev če delate sami, eni delajo z profili, in samo povlečeš med njimi....
JustMe Napisal:
fresh Napisal:tudi mene zanima....

Pravkar je sosed dal na ytong mrežico z lepilom in izravnalno maso + fino kitanje in ga je prišlo dražje kot če bi dal omet. Odločitev je vaša.
Sam bom dal omete.

Lp Andrej

Kolikor spremljam vse te debate.....: zakaj bi dal čez vse mrežico in izravnalno maso?! Zakaj ne samo tankoslojnega ometa za Ytong? Mrežico pa samo na dilatacijskih spojih in nad instalacijami. Če je sosed delal po svoje, ne moreš potem vzeti za dejstvo, da je to dražje.....

LP!
jaooooo... in zdej se bo spet vnela debata
ytong stene
- notranji omet
ALI
- izravnalna masa
Smile
ce ima kdo lastne izkusnje, bom zelo vesel kaka je bila cena za eno ali drugo varianto na kvadratni meter seveda...
Sam sem dal omete in me je prišlo 2900 EUR (material in delo) za 440 m2, kar znese 6,59 EUR po m2.
men je znan malar predlagal, da stene kr so v ravnino zidane z Ytongom, da se samo dvakrat s Kemagletom gre prek in se brusi, da sploh ni pametno mrežco gor dajat, da se samo dodatno obteži... pri meni se gre za podstrešno stanovanje, ni to cela hiša... po m2 je pa rekel 3 €, imam jih pa cca. 150m2. Če bi dal pa mrežico je pa okoli 6,5m2, ampak ne priporoča, kakor tudi ne navadne omete na Ytong, edin original od Ytonga, tist pa spet nanese...

ja, vsak sosed dela posvoje, najboljš se je z majstri posvetovat...

LP

fresh Napisal:jaooooo... in zdej se bo spet vnela debata
ytong stene
- notranji omet
ALI
- izravnalna masa
Smile
ce ima kdo lastne izkusnje, bom zelo vesel kaka je bila cena za eno ali drugo varianto na kvadratni meter seveda...
Iskanje po temi