PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave kako rešiti premajhen padec kanalizacije proti gl. jašku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz se še kar ukvarjam s problemom dre...jaška v kleti. Gledam načrte, ki mi jih je narisal arhitekt, pa se mi zdi, da si ni ravno najbolje predstavljal situacije. Ker je narisal-speljal vse pvc cevi v klet, brez jaška za dvig fekalij na višji nivo in tudi vse cevi so speljane v klet. Klet bo cca. 2,5m v zemljo. Ne vem, kako si je predstavljal, da bodo šle fekalije same od sebe v MČN. Teren je sicer malo nagnjen, pa še tega bomo izravnali. Kota pritličja bo malo višja od terena.
Zdaj pa vprašanje; kako speljati kanalizacijske cevi? Iz kuhinje in kopalnice v pritličju in kopalnice v mansardi (cevi na levi strani slike jaška plave barve) bi jaz peljal po pritličju v revizijski jašek na zunanji strani, potem pa v MČN. Iz kleti pa v hišno črpališče in nato v revizijski jašek in naprej v MČN. Zdaj pa kako to izvesti, da bo prav?

[img]httpunichr("58")//img836unichr("46")imageshackunichr("46")us/img836/479/p1010140ahunichr("46")jpg[/img]
Še nisi dobil dogovora tvojega slavnega arhitekta? A te je okol prnesu al si ga ti in mu ne plačal za njegovo neznanje in nebuloze?
Zadeva je rešena brez veleumnih načrtov, tako kot je neuporabna PGD bukla.
Trenutno tečejo fekalije v MČN iz mansarde v pritličje in iz pritličja po zidu kleti do 1/3 višine in ven. V roku 1-2 mesecev bo usposobljena javna kanalizacija. Samo zamenjam koleno v steni in fekalije preusmerim naprej navzdol v tla in v jašek, kjer je bilo mišljeno hišno črpališče, notri en čistilni kos in naprej v javno kanalizacijo, kjer imam pa priključek že pripeljan.
1 2 3
Iskanje po temi