PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Stanovanja v Preboldu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odvisno v katero smer se voziš v službo, tut to je treba pogledat, a ne?
Odvisno od tega, v katero smer se voziš v službo, a ne.
medo85 Napisal:jst bi pol aj kupu novogradnjo v šenjturju pri celju...4km od ac..zdj bojo iz ac dramlje delal hitro cesto drugo leto začnejo ....cena pa 1245 eur+ddv

starin obnovljenih z najcenej materiali se ne splača kupovat...tle u preboldu je problem okolica, ki marsikaterega odvrne...recimo v latkovi vasi delajo novogradnjo problem je v tem da je v lukni+poplavno območje...jeseni bojo na voljo nova stanovanja v levcu...drugo leto vojnik in polzela...tko da mislm da vojnik je daleč bolš izbira k prebold...moje osebno mnenje...žalec je ok sam je pa precenjen..

Prvo, kot prvo, se strinjam z zadnjo objavo od Mihca. Res morš tud to gledat v katero smer se voziš v službo.... Se pravi, če je to Ljubljana se potem veliko bolj splača Prebold kot pa Vojnik, kot Šentjur pa sploh!! Če še naprej pogledamo lokacijo Prebolda z okolico, je točno na polovici med Mb in Lj, kljub temu pa tudi blizu Šaleka, če je v igri tudi Velenje. In s točno takšnim opisom je tudi Bobinac (Gorenje) obrazložil svojo izbiro lokacije za hišo.....
Drugo, kar ne razumem pa je o problemu z okolico?? Kaj je pa tu narobe?? Kaj je lahko še lepšega, kot mirna, zelena okolica. Z ogromno možnosti rekreacije - zelo lepe kolesarske poti, smučišče z možnostjo učenja padalstva poleti in še letališče oz. vzletišče je zelo blizu. Če koga še bolj zanima, si lahko okolico pogleda tudi na google earth, kjer so slike z zraka in potem sam oceni kakšna je okolica :wink:

Kar se tiče pa novih treh blokov v Latkovi vasi, se pa strinjam, da ni ravno lepa lokacija, saj je obdana s cesto z dveh strani in potem še gradbeno trgovino s tretje strani. Ampak dovoz na avtocestoje pa le kakšnih 500 m stran, kar je pa en velik + ... Tako, da to je res dvorezen meč....
Kar se tiče pa novega stanovanjskega naselja na Polzeli, pa predlagam, da si najprej pogledate hiše v živo in šele nato nadaljujete s planiranjem... Po drugi strani pa če boste že na Polzeli pa si lahko greste tudi pogledat Breg pri Polzeli, ki je pa pravo idilično naselje, kjer so parcele in hiše res drage ampak lokacija je pa res lepa in hkrati tudi blizu avtoceste - predlagam en nedeljski sprehod ob Savinji Big Grin

Drugače, pa kot je rekel Keksi, so tudi v Taboru zelo lepe lokacije...

Tako, da Bubu, če se boš odločil za ta del Savinjske doline, mislim, da kar se tiče lokacije, ti ne bo žal :wink:
Če bo koga zanimalo, drugo leto v začetku leta bova prodajala stanovanje v Preboldu, enosobno.

Glede cen stanovanj - tole 1700 eur na/m to je men mal pretirano. Pa tudi parcele so ful precenjene v Savinjski. Midva sva kar nekaj časa iskala parcelo in sva opazila, da dva prodajata v Ločici ob Savinji že dve leti parceli - eden za 70 eur/m eden pa za 90 eur, tam nekje. Nobeden je do sedaj še ni uspel prodat (v dveh letih). Komunalni prispevek je tam ful visok. Če je res hudo atraktivna lokacija, jo še prodaš - tam za 60 po mojem. Cene zemljišč bodo skor sigurn padle.

BTW sva hotela kupit parcelo, tam ko ma Bobinac hišo, ful lepa lokacija, ampak dolg ni bilo zazidljivo, pol ko je bilo, je bila cena dvakrat več kot mo se dogovoril. Bi še dala toliko, sam iz principa nisva, druga stvar je pa ta, da so v Preboldu glede urejanja kakih stvari ful počasni. Kupila sva na Taboru, za moj okus parcelo z veliko več prednosti kot ta v Kaplji vasi. Šola je bližje, manjša, bolj prijetna, do Ljubljane je še bližje, nižji komunalni prispevek, ful lepa lega, večja parcela, dobila sva jo pa za več kot dvakrat cenej, kot je kao realna cena. Ker sva se pogajala. Res bo šlo 1000 eurov za prekopavanje, ker je ene 4 m višinske razlike med spodnjim koncem in zgornjim, ampak kaj pa je to v primerjavi s celoto.

Na Bregu sva tud gledala ono naselje hiš, so zelo lepe. Ko sva enkrat skoraj obupala pri iskanju parcel in kako dolgo traja to s papirji, sva jo hotla kupit. Največja je 150 k eur, notri pa moraš še veliko naredit. Za ta denar si postavim dve. In že samo dejstvo, da so menda prodane sam ene 4, dve je pa odstopil sinoma, pove, da jih bo za ta denar še dolgo prodajal. Eden od teh, ki je kupil eno od teh za 150 je zbil ceno na mislim da 120.
Težko je reči, da so parcele precenjene. Ceno imajo visoko zaradi velikega povpraševanja. Veliko povpraševanje pa je posledica lepih lokacij....
Se pa strinjam, da so v Taboru zelo, zelo lepe parcele, pa še ravno prav je odmaknjeno od glavne ceste, da se izogneš največjemu trušču. Ampak kar se tiče pa šole, se mi pa zdi, da je v Taboru bila samo 4-letka. Lahko, da so zdej kej spremenili, ampak če je to še vedno res, bodo morali potem otroci hoditi na Vransko, kar je pa kar dalje. Tudi res je, da je bližje Ljubljani amapk uvoz na avtocesto je pa šele na Vranskem, kar je potem časovno zopet podobno. Je pa potem tudi dalje do Celja, kamor bodo verjetno otroci hodili v srednjo šolo. Res da, so to le malenkosti, ampak tudi na takšne malenkosti je treba računati, ko iščeš parcelo. Res pa je, da je najpomembnejša lokacija in verjamem, da če je v Taboru, potem že more biti lepa. Pa glede na to, da je 4m višinske razlike potem tudi vem približno, kje je to in je res blizu šole.
BTW parcele zraven Bobinca so ene najslabših v Kaplji vasi in tam je tudi sam nebi hotel imeti!! Če bo pa lastnikom uspelo dobiti spremembo namembnosti za tisti travnik, kjer je čebelnjak, bo pa to zagotovo ena najlepših možnih lokacij okoli!! Drugače bodo pa kmalo na razpolago tudi parcele na začetku te vasi, kjer tudi ni slaba lokacija.
Tako, da sem tudi sam na preži za lepimi lokacijami, ker kot sem že rekel, je to zagotovo ena najpomembnejša odločitev pri gradnji hiše, če ne nasploh!!
Ja, lepe lokacije se že mogoče prodajo skoraj za kakršnokoli ceno. Ampak v Ločici ob Savinji naj bi bila sanjska lokacija, pa vem za dve od 70 ali celo 60 - 90 eur na kvadrat, pa se že zelo dolgo prodajajo. Mogoče tudi zato, ker je tam KP astronomsko visok.

Midva sva hotela parcelo čisto zraven Bobinca, bi bila njegova prva soseda. Je zelo atraktivna parcela, ampak sva izvedela, da je močvirnato oziroma so menda sedaj nekako rešili ta problem. Eno parcelo naj bi vzela midva, ostalo pa naj bi vzel nek starejši par iz ene druge države, ful bogata, naj bi si postavila neko vilo. Jaz sem pričakovala, da bo tam enkrat nekaj hiš in da bodo mlade družine z otroki. Motilo bi me, ker moji otroci nebi imeli nikogar, ker se spomnim, da sem sama živela v naselju, kjer ni bilo nikogar moje generacije. Pa še ena stvar - živiva na 36 kvadratih in si želiva čim prej odselit - v Preboldu pa še niso niti razparcelirali in sprejeli prostorskega akta in bi še trajalo pa trajalo...
One parcele pri čebelnjaku pa mislim, da ne bodo zazidljive, vsaj niso bile v načrtu.

V Taboru bo kmalu devetletka, najkasneje v dveh letih. Vem iz zanesljivih virov. Celje ja- šola - se bo treba vozit, to je še veliko let do tja. Moj sicer dela v Celju, do takrat bo še vse drugače, ampak Ljubljana, Celje to je vse blizu...
Se popolnoma strinjam, da je pomembno kam hodiš v službo. A, vseeno je pametno ubrati neko sredino - vsi vemo, kaj so danes službe. :? Ja, kot je napisal cbr v Taboru bo vsak čas devetletka. Trenunto mislim, da je v Taboru 6 razredov, v vrtcu so sedaj tudi jasli. Kmalu bo tu še zdravstvena oskrba, lekarna,....
Torej ti bo pri roki skoraj vse kar potrebuješ in če to združiš še z idiličnim okoljem....ne odlašaj, da se cene ponovno ne dvignejo Idea
Keksi
Ponovno dvignejo Confusedhock: Kdaj so se pa spustile? Mislim, da veliko več, kot so sedaj ne morejo zrasti. Sm slišal, da v Ameriki nepremičnine že padajo in da bo valj kmalu zajel tudi Evropo. In si lahko kr predstavljam, ko se bodo enkrat cene le malo spustile in bodo začeli vsi prodajat, še posebej tisti, ki imajo nepremičnine samo zato, da jim cena raste, ko bo kr naenkrat preveč vsega, takrat pa potem nastopim js :twisted: .....Res, da se mi še nikamor tako zelo ne mudi, ker za enkrat še študiram ampak vseeno upam, da bo to čimprej!!

Ja, za enkrat je še Tabor res prava idilična vasica, ampak z vse večjim zazidovanjem in urbanizacijo, se tudi to počasi izgublja, še posebej, če bodo sedaj res zgradili industrijsko cono v Taboru... res da bl na začetku, bolj proti Kapli, ampak to vseeno kar zelo spremeni podobo vasi. Če samo pogledamo, kaj se je nardilo v Šempetru pri poligonu Confusedhock: . Tako, da bo treba iskati idilo vedno bolj noter - npr. za Tabor, bolj proti Lokah in še višje - Črnemu Vrhu, ampak tu je pa potem zopet vprašanje prevoza....

Tako, da bom js še raje malo počakal... če bodo pa cene še vedno rastle, pa boh pomagaj
Ti kar čakaj, jaz bi tudi, če se mi nebi mudilo. Po mojem bodo padle in da se bo res na veliko prodajal. Tisti, k so zj... trg privoščim, da bankrotirajo.

Na žalost je pa tako, da se naselja širijo, pa da prihaja industirja že v najmanjše vasi... V Ločici, kjer je od mojga sestra, je bila včasih sama gošava, oni so eno leto sekal gozd pa razkopaval, da so uredili. Danes so tam ful velika nova naselja. Pa seveda - Industrijska cona. Včasih smo se ful brez skrbi rolali pa vozili s kolesi, zdaj pa že moraš pazit, da te kak tovornjak ne povozi.
Kaj se da storiti? Z ženo sva kupila stanovaje v dotični hiši, ampak še vedno ni elektrike. Prodajalec ves čas pravi, da čakajo nek papir in da elektrika bo sigurno jutri. Tako je že ves teden. V pogodbi nama piše, da lahko začneva stanovanje uporabljati takoj, ko je poravnana kupnina. To je bilo že pred 14 dnevi. Malo sva že nestrpna. Kaj lahko narediva? Hvala
mihca Napisal:Kaj se da storiti? Z ženo sva kupila stanovaje v dotični hiši, ampak še vedno ni elektrike. Prodajalec ves čas pravi, da čakajo nek papir in da elektrika bo sigurno jutri. Tako je že ves teden. V pogodbi nama piše, da lahko začneva stanovanje uporabljati takoj, ko je poravnana kupnina. To je bilo že pred 14 dnevi. Malo sva že nestrpna. Kaj lahko narediva? Hvala

mislm da lahko zahtevata penale...najbolš da se pozanimata pri kakem odvetniku...sm vedu da kj ne bo štimalo...a sta notri...kako sta zadovoljna?
Lahko napišete, tisti ki ste v tej hiši zraven tovarne, kako ste zadovoljni s stanovanji.
Kako je kaj s parcelami v Taborju pr Vranskem, ker pravite, da so lepe. Cene?

Vozil bi se pa v Lj.
1 2
Iskanje po temi