PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Eletrične vtičnice v tleh

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xopy Napisal:Je pa tudi res, da od Postojne pa vse tja do rusije, skoraj da nobeden ne polaga cevi za elektriko in potem po ceveh napeljuje žice. No meni se je to zdelo nekaj normalnega, kolegi iz maribora pa sam debelo gledajo, ker kaj takega še niso vidli.

Tale je pa močno pretirana.
ja, res je. tudi v ljubljani se polagajo cevi :wink: , domnevam, da je situacija v mariboru podobna...
Ne, v Mariboru pa se ne polagajo v cevi. Tudi v trgovini jih sploh nimajo (cevi namreč) na zalogi (ker jih nihče ne kupuje) in sem jih zato moral kupiti v Kopru. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim, kaj vse ljudje ne napišejo. Confusedhock:
Zanima me kje nabavit talne vtičnice... Rabim samo eno in sicer je fajn če bi imela pokrovček.

Rabil bi jo vgradil v kotu kjer prideta skupaj dve veliki stekleni steni in seveda si žena želi v tistem kotu smrekico. In tako kot vsaka (no skoraj vsaka) bo tudi naša imela lučke in nebi rad vlekel podaljškov po celi bajti...

LP, Boštjan
-dp- Napisal:
xopy Napisal:Je pa tudi res, da od Postojne pa vse tja do rusije, skoraj da nobeden ne polaga cevi za elektriko in potem po ceveh napeljuje žice. No meni se je to zdelo nekaj normalnega, kolegi iz maribora pa sam debelo gledajo, ker kaj takega še niso vidli.

Tale je pa močno pretirana.
Mam kompletno inštalacijo narejen v ceveh in uvlečene mehke žice. pa sem daleč od postojne proti vzhodu. Smile

@boscho, te vtičnice pa probaj v marchiolu ali pa v elektronabavi povprašat. Mislim da ima legrand to rešeno, samo ne vem pa kakšna je najmajnša velikost te doze.
Jest jih imam in se obnesejo. V dnevni pod kavcem, tako s pokrovckom in "dihtengo". Nabavljal sem pa vse od Berker-ja. Pred estrihom sem polozil samo cev, potem smo pa pred parketarji zmontirali se navadno dozo in za parketarjem se vticnico.
Pesa Napisal:Jest jih imam in se obnesejo. V dnevni pod kavcem, tako s pokrovckom in "dihtengo". Nabavljal sem pa vse od Berker-ja. Pred estrihom sem polozil samo cev, potem smo pa pred parketarji zmontirali se navadno dozo in za parketarjem se vticnico.

Imaš kakšen toče opis ali pa povezavo... Sem nekaj iskal pa nič ne najdem... :roll:

LP, Boštjan
V tla se vtičnice lahko dajejo, vendar morajo biti za to namenjene.
Vsako inštalacijo v današnjem času mora varovati diferenčno tokovno zaščitno stikalo (FID), tako da light-showa ne more in ne sme biti.

Vsekakor odsvetujem vgradnjo vtičnic v tla kopalnice, v dno kadi ali v kuhinjsko pomivalno korito.

Lp
če bo kdo še iskal talne doze, npr legrand ima fajn ponudbo: Floor boxes and sockets | Legrand Slovenija Slovenia
1 2
Iskanje po temi