Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču
Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…
![]() |
Izolacija podstrešja s celulozo - Lara in ostali - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Izolacija podstrešja s celulozo - Lara in ostali (/showthread.php?tid=7875) |
Izolacija podstrešja s celulozo - Lara in ostali - Samojed - 26.6.2007 Živjo! Ker bom imel nad mansardo kompletno ploščo betonsko, me zanima kko je s tem vpihovanjem. Kako se zadeva obnese, kakšna je izolativnost v primerjavi s tervolom ali čim podobnim in kakšna je cenovna primerjava glede na tervol ali podobno. Zanima me reč, ampak ne na račun slabše izolativnosti ali višje cene. Hvala za odgovore. - Furbo - 26.6.2007 Pomojem se celulozne izolacije sploh ne da vgraditi na betonsko streho, morda nasutje po ravnem zgornjem delu, za poševnine pa ne verjamem. Bomo videli kaj bo rekel naš štajerc ki ves čas forsira celulozo. :) - Samojed - 26.6.2007 Zakaj se pa nebi dalo? Milim tako, s tehničnega stališča, najbrž ni problema. V bistvu bo prostora enako kot za klasično izolacijo + špirovci bodo par cm nad ploščo, nad špirovci pa podeskano in sekundarna kritina - folija.. Torej bo iz vrha (ravnega dela) gledano kot bi bilo zaprto s knaufom, pač kanali od kapa do vrha. Ne vem pa kako bi se tobneslo na splošno - problem vlage, parnih zapor ali ovir ali nič, skratka kako je s tem v praksi. - bomozmogli - 27.6.2007 mal napiši sestavo konstrukcije in debeline. bom dal v program, pa sporočim, kaj se bo izračunalo - LARA - 27.6.2007 hmm..kako je z betonsko plato nimam pojma, mi imamo knauf. je pa dražji kot tervol, izolativnost ista recimo, daljši je le fazni zamik. - Samojed - 27.6.2007 Sestava: Plošča, betonska, debeline cca 12 cm. Potem približno 25 cm od plošče do desk, seveda vmes pridejo še špirovci koder pridejo. Na deskah debeline cca 2,5 cm pride folija, kontraletve in glinen strešnik. 25 cm od plošče do desk je mišljeno zaradi 25 cm tervola. - vincent - 27.6.2007 če si/boš v naprej predvidel celulozo potem ni zadržkov da je ne bi dal. Izolativnost jenekej tam tam, fazni zamik apa precej boljši od,. npr. volne. rabi pa celulza zaprt prostor...torej skoraj neprodušno zaprt. Ker če misliš vpihovati kar vse povprek bo tega prahu po celi hiši dovolj samo med špirovci ne. - GOOS - 27.6.2007 ce zelite konkretne podatke o celulozi... me kontaktirajte na mail.. in vam pomagam glede svetovanja in izvedbe Lep energijsko varčen pozdrav Primoz - Furbo - 28.6.2007 GOOS Napisal:ce zelite konkretne podatke o celulozi... me kontaktirajte na mail.. Kaj če bi raje napisal sem, da bi imeli še drugi kaj od tega ? - Ma, ja! - 28.6.2007 Se pridružujem temu mnenju. Ne vem, zakaj me preganja občutek, da so ponudniki novosti (isorast, celuloza...) zelo glasni, ko je treba saditi rožice. Ko vprašaš za konkretne podatke, vsaj okvirne, pa kot po pravilu "zmrznejo"... :shock: Škoda. - GOOS - 28.6.2007 Samojed Napisal:Zakaj se pa nebi dalo? Imas 2 opciji: - iz notranje strani - torej pod beton namontiras kovinsko konstrukcijo za knauf, na njo parno oviro Ekonatur s katero preprečuješ prehitro vstopanje vlage v izolacijo. Nato v vmesni prostor med ploščo in gipsom vpihas izolacijo ali - se na zgornji prostor nad ploščo naredi prosto nasutje med sekundarno kritino in ploščo. Prostor za vpihovanje mora biti dobro zaprt zaradi vdora vlage iz zunanje strani v samo izolacijo. Te detajle je potrebno dobro dodelati saj le tako je potem efekt izolativnosti največji. Furbo in Ma,Ja ... glede mojega ne/odgovora tukaj stoji razlog. Raje se na bolj osebnem nivoju pomenim z vsakim posameznikom o njegovem problemu. Kar se tiče novosti - mislim da Trendisol v Sloveniji ni več novost...saj je prisotna ta izolacija ze vec kot 7 let. Obema pa bom z veseljem dal ogovor na kakršnokoli vparašnje preko osebnega kontakta (beri mail ali gsm). Tukaj še en link kateri vam bo morda v pomoč. Trendisol - toplotna prevodnost 0,033(W/mK) ZAŠČITA PRED VROČINO V MANSARDI Lep energetsko varčen pozdrav Primoz p.s.- kar se tiče faznega zamika Materiali Fazni zamik v min/cm Agepan DWD 50 Agepan UDP 46 Agepan THD 41 Smrekov les masiva 40 Trendisol v steni 26 Termotop 25 Trendisol v strehi 22 Tervol DP8 19 Modularni blok 25-39 PU 19 Beton 17 Tervol DP5 15 Stiropor EPS 200 15 Tervol DP3 12 Signorol SF35 10 Stiropor fasadni EPS F 10 Ursa LIF/S 8 - Teoretik - 1.7.2007 Po mojem razumevanju fizike, bi bila smiselna le 2. opisana izvedba, saj beton bolj ovira prehod vlage, kot Ekonatur folija. Da pa celulozna izolacija zares pride do pomena poleti, sem se prepričal letos sam. Izolacijo mansarde smo izvedli z Fonaterm izolacijo. http://www.podsvojostreho.net/weblog_entry.php?e=98 Na mansardi imam spalnico in letos kljub sončni pripeki še ni bilo nobenih vročičnih noči. Če bo šlo tako naprej, bom prenosno klimo prodal. Zainteresirani naj se mi javijo. - bomozmogli - 1.7.2007 Samojed Napisal:Sestava: obljubljeni preračun: ![]() - Samojed - 2.7.2007 Po mojem poznavanju mi tole ne izgleda slabo. Ali te lahko prosim še za primer s tervolom ali urso, da vidim primerjavo. Hvala! - GOOS - 2.7.2007 Teoretik Napisal:Po mojem razumevanju fizike, bi bila smiselna le 2. opisana izvedba, saj beton bolj ovira prehod vlage, kot Ekonatur folija. tak btw. - Fonaterm ni celuloza... |