![]() |
|
Prestavitev elektrike na strehi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Prestavitev elektrike na strehi (/showthread.php?tid=75161) Strani:
1
2
|
Prestavitev elektrike na strehi - aandreja - 2.4.2019 Ker v kratkem nameravamo na strehi delati frčado, bi bilo potrebno prestaviti drog za elektriko (cca. 2m desno). Je že kdo imel tak primer in ve kakšen je postopek in strošek? Hvala. Re: Prestavitev elektrike na strehi - mirator - 2.4.2019 Če bi bila prestavitev v liniji obstoječih vodnikov (postavitev izven linije bi na sosednje objekte, zato brez njihovega soglasje ne bi šlo), sicer ne bi smel biti problem. Težava je v tem, da so to goli vodniki in bi bil potreben zaradi varnosti začasen odmik po višini. Verjetno pa bi zaradi nove frčade bila potrebna dva strešna nosilca (pred in za frčado), da bi se zagotovil varnostni odmik. Prav tako, če še ni, bi elektro prav gotovo zahteval vgradnjo fasadne priključno merilne omarice. V vsakem primeru je treba najprej pridobiti projektne pogoje in izdelati PZI načrt. Ocena stroška čez palec pa je okoli 5.000,00 evrov. Re: Prestavitev elektrike na strehi - Beri - 2.4.2019 Frčado delaj na drugi strani strehe pa se izogneš problemov ter dodatnih živčnih vojn ter stroškov. Re: Prestavitev elektrike na strehi - Fery - 2.4.2019 Seveda smo imeli. Najprej so nam menjali žice za kabel (300 metrov linije), da koga od nas ne rukne, dokler se dela. Nato so, ker so zaj.. in niso prišli takrat, ko smo cimpr postavljali gor in smo jim "vgradili" kabel med cimpr, pripeljali nov kabel (novih 300 metrov), postavili nov štender, na nov cimpr in zamenjali prejšnji nov kabel. Strošek je bil 0,0 evra. Beri, lepa beseda, lepo mesto najde. V soglasju sem imel neki bla bla, štanga na rob parcele, kabel v zemljo, bla, bla, 3 jurje in pol. Tako da se je kar v redu izteklo. Re: Prestavitev elektrike na strehi - aandreja - 2.4.2019 Frčada na drugi strani ne pride v poštev, ker jo delam izključno iz tega razloga, da pridobim višino in s tem možnost visokih omaric v kuhinji. Uf to so pa nori stroški Sem mislila, da se to brez problema zrihta pri Elektru
Re: Prestavitev elektrike na strehi - Fery - 2.4.2019 Daj no preberi!!! Po izdaji gradbenega, zaprosi Elektro, naj ti, zaradi varnosti, menjajo žice za kabel. Načeloma je to brezplačno. Verjetno vam kaj več niti ne bo treba. Ker bodo storili tako, da bo tudi pozneje uredu. Samo lepo se je treba pogovoriti z njimi. Re: Prestavitev elektrike na strehi - Beri - 2.4.2019 Me res zanima,kako se bo tole uredilo. Re: Prestavitev elektrike na strehi - simek - 2.4.2019 Tale frčada ne bo imela GD! Pa glede na "brzino" Elektra, se tudi v "kratkem" delati, ne bo začela! P.S. Upam, da se motim! 8) Re: Prestavitev elektrike na strehi - Fery - 2.4.2019 Ga mora imeti. Sploh če se s kabli igraš. Re: Prestavitev elektrike na strehi - simek - 2.4.2019 Se ti zdi, da bi tule spraševala kaj naj s kabli in kakšen je postopek, če bi gradbenega že imela? hock: Če pa ga šele ima namen pridobit, pa ne bi napisala, da začne z izdelavo frčade v "kratkem". :wink: P.S. Seveda bi šlo tudi brez, se igrat s kabli! Izraziš željo po prestavitvi s strehe, pa ti povedo in narediš, ter "scalaš". Šele potem, pa narediš frčado! 8) Morda bo pa napisala. Re: Prestavitev elektrike na strehi - Fery - 2.4.2019 Potem se reče, da boš samo prekrival. Ampak v takem primeru ti bodo zgolj žice začasno izolirali. A čem zelo počasi? Lepa besedaaaaa. Njih itak nič ne boli, še vedno se gre za javno upravo, ki se igra z imaginarnimi soldi. Čeprav je malo maskirano. Kvazi gospodarska družba. Zgolj toliko, da si lahko mastne plače talajo. Re: Prestavitev elektrike na strehi - simek - 2.4.2019 Pa saj se ne kregam s tabo! 8) Ti dam v vsem prav, od lepeeeee besedeee naprej! (še bolj prav, ti sicer dam pri tisti "kvazi" gospodarski službi in mastnih plačah) 8) Če bo rekla, da bo prekrivala, ji bodo samo izolirali! Vem, ker so k meni prišli izolirat, ko sem delal fasado. Prišli so štirje, z "košaro" in enim kombijem, plastične "rore" za izolirat, pa sem moral sam kupit, pri "tanartaboljšem sosedu"! Da jim jeb.. ...... :evil: Niso pa popolnoma nič komplicirali, ko sem izrazil željo po prestavitvi priključka iz stene( šperovca), v zemljo! Sem samo rekel, da če že celotno inštalacijo v hiši menjam, bi pa še tole porihtal. Pa so "preci" bili za! Nisem mogel verjet! hock: Še omarico in kabel so financirali, jaz sem samo kopal (no, bagerist je kopal), kupil plastičen "ror" in valjanec. So mi rekli, da če jim dam račun za valjanec in cev, bodo še to "refundirali"! O kakšnih projektih seveda tudi ni bilo govora! :wink: Mislim, da vem, kaj pomeni (bom tudi jaz počasi), llleepppppaaaa besedaaaaaa! :lol: P.S. Če je "keč" tiste frčade samo v zg. omaricah v kuhinji (in ne v stojni višini, svetlobi, itd...), bi se jaz tem omaricam odpovedal. Bo ceneje in hitreje! Jaz nimam ene zg. omarice v svoji kuhinji. Ta "jajc" je samo za prah nabirat! (tole je mal heca) Re: Prestavitev elektrike na strehi - bohinc - 2.4.2019 Precej je odvisno od vez oz. poznanstev...npr. z rajonskim. Tam verjamem, da kaka beseda še velja. Če greš pa po paragrafih oz. daš vlogo na distributerja direkt...pa občutiš od kod jim velike plače. Primer : kolk je cena varovalke? Kolk pa z vgradnjo dežurnega ? Zamudi se npr. 5 do cca20 minut s kavico vred … https://www.elektro-ljubljana.si/pogosta-vprasanja-uporabnikov/ArticleID/54/Najem-začasne-elektro-omarice Za ostalo so postavke precej višje... Razlika je , da so malce previdni, kjer gledajo ''dolgoročno''. Marsikje nimajo pisnih soglasij... Predvidene menjave s streh v tla, omaric iz objektov ven , menjav števcev ipd. Roko ''podajo'', kjer imajo v projektih posodobitve v bližnji prihodnosti. V nemalo primerih bi morali (oz. morajo) dobit kako soglasje lastnikov...ali so ti njim delali kako uslugo-za lepo besedo :wink: So pa izjeme, seveda odvisno od ljudi... Re: Prestavitev elektrike na strehi - Lust - 2.4.2019 Men so 1. Postavili drog z avtodvigalom 2. Premaknili kable iz lege na drog 3. Iz droga potegnili do omarice 15 m kabla z valjancem 4. Sklemali v jašku in omarici 5. Odvili opozorilni trak Cena: 6x klobasa, zenf, ajvar, čebula, 2kg kruha, 6x cockta, 2 vreči politank, 6x kava. Re: Prestavitev elektrike na strehi - aandreja - 3.4.2019 Za frčado bi morali imeti GD samo, če bi posegali v nosilno konstrukcijo (rezali špirovce). Nekako bi poskušali umestiti okna med špirovce oz. nad špirovce če bo šlo....nismo še tako daleč...zaenkrat zbiram informacije kako bomo najhitreje in najceneje prišli skozi. Kuhinjo brez zgornjih omaric že imam....pa mi je zelo premajhna....NUJNO rabim še zgornje :evil: :evil: :evil: Za svetlobo in stojno višino mi je vseeno
|