Morela o-o okultisti - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Morela o-o okultisti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Kar naredi dom (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Tempo življenja (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Tema: Morela o-o okultisti (/showthread.php?tid=67649)

Strani: 1 2 3 4


Morela o-o okultisti - Terakota - 2.12.2016

Jim je kdo že probal plačat "prostovoljni prispevek" za njihovo storitev? Jaz sem bil na okulistični pregled naročen danes zjutraj. Ene dva tedna je čakalna doba za samoplačnike. Naročijo te na pet minut natančno. Ko sem bil danes tam, me 45minut ni povohal nihče. Pravzaprav sem bil tam eno uro, ker sem za vsak slučaj raje prišel malo prej. Po eni uri sem brez pripombe pritožbe ali ugovora zavedno za vedno pospravil šila in kopita. Za sprejemnim pultom nasproti katerega sem ves čas sedel, se svaljka 4-6 (prihajajo in odhajajo, zato je številka okvirna) komunikacijsko visoko usposobljenih dolgolasih kokošk, veščih vljudnostnega čebljanja. Neke sorte hostese, vse stare cca 25 let, katerih poglavitna naloga je, da glumijo prijaznost. Punce so verjetno mislile, da v njihovem tretjem nadstropju čakam na vlak...
Priznam. Odkar mi v Hoferju vsaka trgovka ki jo srečam med policami vljudno zaželi "dober dan" sem postal malo razvajen.


Re: Morela o-o okultisti - arbajter - 2.12.2016

Izgleda da mora biti vedno tako. Vsi se prej ko slej pokvarijo. Pri ustvarjanju njihovih ordinacij v Tehnološkem parku na Brdu, sta bili štromarsko prisotni tudi moji rokici. Od začetka je stvar laufala na zavidljivo visoki ravni, leta pa naredijo svoje. Ko nekdo zavoha denar je običajno konec prijaznosti in je vse skup le še industrija. Sem bil okrog pet let po odprtju tam in sem bil ravno tako razočaran. Sem se obrnil in šel drugam, kjer so bili predvsem bolj prijazni in ustrežljivi. Pa je šlo zgolj za izdajo enega dokumenta in ne za pregled.


Re: Morela o-o okultisti - kotalka - 2.12.2016

Ha ha .... ja žal :mrgreen:

Sem lani enkrat uletel k zobarju, 4-je čakali v čakalnici, jest v garaških cunjah popacan od gipsa, glasno zarohnim dober dan, sestra odpre vrata, reče .. no pa ste le prišli ... me pospremi v ordinacijo, jaz pa na stol pa kartico v luft :mrgreen:

pol je blo pa: a .... niste vi za klimo????


Re: Morela o-o okultisti - mucek - 2.12.2016

Hmm, jaz sem imel dobro izkusnjo, res pa da kake 4 leta nazaj ... Od takrat naprej sem brez ocal Wink


Re: Morela o-o okultisti - sašo65 - 2.12.2016

...moja pa od februarja letos_ampak Zagreb (optical expres) iz -6 na čisto 0 pa čeprav ima 48 let_vidi kot "sokol" 1500€ oba očesa...


Re: Morela o-o okultisti - magi - 3.12.2016

sašo - katera tehnika?


Re: Morela o-o okultisti - sašo65 - 3.12.2016

na žalost, ni bila primerna za LASIK (1 od 100) ampak za PRK vendar po neki novi metodi "I DESING" ...sicer, tu piše (jaz se nisem toliko poglabljal)
http://www.opticalexpress.si/prk-idesign
ta metoda "iDesign meri vašo dioptrijo na 1.200 točkah v roženici, kar je petkrat več kot z dosedanjo tehnologijo Wavefront." tako pišejo, se je prav pri njej izkazala za več kot uspešno, kajti ob tistih -6 dioptrije ima še t.i. 5 cilindrov kar pomeni da sredina oka je -6 koti pa tudi do -10 ko je to vse izmerjeno, vnešeno v sisitem, ostalo opravi laser(ker je tema Morela, da povem, da tam ji sploh ne bi hoteli izvest posega_enostavo "ni primerna")
No, "keč" je pa še v tem, da pri LASIKU-u drugi dan vse normalno, tretji dan greš delat, pri PRK-u nastopi pa drugi dan dejanska "kriza" meni je razlagala, kot da bi imela polne oči grobega peska....poseg so ji delali na četrtek, petek in pol sobote je bilo "za umret" (tudi videla ni) od nedelje naprej, popolnoma druga pesem in po 14-stih dnevih se je stanje popolnoma normaliziralo, s kapljicami je prenehala nekje septembra, kakor tudi s pregledi, sam dr. Vukas in Šarič(oba sta bila prisotna) je bil presenečen, ker ljudem okoli 50 tih let zna ostat malo starostne dioptrije, naša ima čisto 0
Je pa tako: tisti petek dan po operaciji, bi znala nekoga tudi "ubit" :lol: in 100x ji je bilo žal, da je šla_v ponedeljek, je bila to že najboljša investicija v življenju....da ne rečem, danes Big Grin naslednji je sin (-1.75) vendar naj bi bil star preko 23 da izvedejo poseg (na pregledu je bil, on gre po LASIKU)


Re: Morela o-o okultisti - Terakota - 3.12.2016

Jaz sem rabil čisto navaden pregled za očala. Da mi izmerijo vse kar je potrebno izmeriti in potem to čitlivo in popolno vpišejo v standardiziran obrazec, da si lahko sam naročam očala preko spleta. Ker "brezplačni" hišni dohtarji pri optikih to naredijo tako, da njihovih čačk in krac ne more dešifrirati nihče izven hiše, ki dohtarja plačuje. Ta pregled je pogosto na koncesijo (pripada na vsaki dve leti) in ga itak ne plača optik, ampak zdravstvena zavarovalnica.


Re: Morela o-o okultisti - Hanzi - 3.12.2016

Mogoče v moral z denarjem mahat namesto z napotnico.
Moja je opravila crosslinking pri njej. Nima večjih pripomb


Re: Morela o-o okultisti - arbajter - 3.12.2016

A v je tej lopovski državi res potrebno vse plačevati? Tudi dohtarje? Prav. Potem ukinimo zdravstvene prispevke in prispevke za dodatno zdravstveno zavarovanje. Zakaj ga plačevati, če moraš to dohtarsko združbo še posebej plačevati? Malo poštrajkajo, pa jim tista kura podari 40 milijonov NAŠEGA DENARJA!!!! Tudi jaz bi tako...


Re: Morela o-o okultisti - JaBK - 3.12.2016

Ne se razburjat, no. Kolikor vem, morela na koncesijo opravlja samo operacije sive mrene. Za vse ostalo so ljudje samoplačniški. Ergo, od tistih 40 milijonov praktično za njih ni nič. Kar pomeni živijo od tistega, kar prinesejo ljudje, ko pridejo tja. Se pa strinjam, da če te naročijo, je slaba praksa, kar se je zgodilo. Tako npr ko naročiš, ne vem, štromarja ali katerega koliko drugega obrtnika na bajto, vzameš dopust, njega od nikoder. Polni izgovorov in zavlačevanja, čeprav na koncu lahko povsem korektno opravljeno.


Re: Morela o-o okultisti - Beri - 3.12.2016

arbajter Napisal:A v je tej lopovski državi res potrebno vse plačevati? Tudi dohtarje? Prav. Potem ukinimo zdravstvene prispevke in prispevke za dodatno zdravstveno zavarovanje. Zakaj ga plačevati, če moraš to dohtarsko združbo še posebej plačevati? Malo poštrajkajo, pa jim tista kura podari 40 milijonov NAŠEGA DENARJA!!!! Tudi jaz bi tako...
Malo sva starejša pa da obudiva spomine Smile
V bivšem sistemu ni bilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja.
To pomeni, da je država namesto nas trpela ta znesek cca 30 evrov.
Torej, od osamosvojitve država ne plačuje, kar pomeni,da prišpara 30 evrov, obenem pa od nas dobi cca 30 evrov,kar na mesec prinese po osebi 60 evrov.
Dobra matematika Wink


Re: Morela o-o okultisti - groga - 3.12.2016

@terakota
Opozori okulista, naj ti izmeri še zenično razdaljo (oznaka PD), ker jo ponavadi "pozabijo",
je pa zelo pomemben podatek pri naročanju očal.


Re: Morela o-o okultisti - Sivka - 3.12.2016

Medzenično razdaljo si lahko izmeriš tudi sam pred ogledalom, ali ti jo izmeri žena.
So pa po mojih izkušnjah optiki tudi sv...je, saj ali moraš pregled plačat ali pa pri njih naročit očala. To, da imaš na dve leti brezplačen pregled, ker ga plača zavarovalnica, seveda zamolčijo.
Ker sem ugotovila, da je kvaliteta stekel v Sloveniji dosti slabša kot naročena po spletu iz tujine, se pač z njimi malo prerekam, pa je.


Re: Morela o-o okultisti - JaBK - 3.12.2016

pri njih ne. okulist, ki pride v optiko pomeriti, pač ne more zaračunati tega pregleda zavarovalnici. in nihče ne zamolči ničesar. ravno zdajle sem v procesu nabave novih očal in ko hodim okoli po optikah in izbiram okvirje, me čisto vsak vpraša, če imam napotnico oziroma ali imam namen opravljati pregled tam.Zadnje novice

Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »