• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Francoski balkon - ograja - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Francoski balkon - ograja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Stavbno pohištvo (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Tema: Francoski balkon - ograja (/showthread.php?tid=65166)

Francoski balkon - ograja - yonna - 4.4.2016

Doletela me je "čast" s strani dragega, da izberem ograje za naše t.i. francoske balkone.

Koncept hiše je približno takšen, vsaj kar se arhitekture in barv tiče.

Bodo pa te ograje tudi v otroških sobah, tako, da je je glavni faktor za odločitev varnost.

Pa me zanima, kakšna mora biti ograja, da t.i. ustreza vsem varnostnim merilom. Ok, prečke morajo biti pokončno in razmak med njimi cca 12 cm. Še kaj drugega?

Slika 1 - Ograja na fasadi
Slika 2 - Ograja v špaleti

Kako pomembna je na vrhu še dodatna prečka? Slika 2 je nima, ima jo ograja na sliki 2. Je to estetska zadeva ali ima kaj z dodatno varnostjo?

Poleg tega me zanima ali ima sama pritrditev ograje. Meni osebno je bolj všeč, če je ograja v špaleti ali pa mogoče poravnana s fasado. Ima taka pritrditev kakšne minuse? Fasade še nimamo, tako, da se lahko še zmišljujem.

Enega izvajalca sem že imela na ogledu in pravi, da lahko naredijo vse kar si bomo zmislili. Nekih plusev in minusev mi pa ni znal podati. Tudi jaz lahko tehnično gledano skuham kranjsko klobaso v bučni juhi in postrežem z marmelado pa to še ne pomeni, da je ok.

Re: Francoski balkon - ograja - Aleksman71 - 4.4.2016

Osebno mi je ta v špaleti všeč,ker se tudi poda videzu celotne hiše.Pazi pa,da bodo samo navpične prečke ,sicer lahko otrok spleza po njih.
torej ne tako,kot je ta.
[Slika: fr_inox_02.jpg]

Re: Francoski balkon - ograja - Inoks 72 d.o.o. - 12.4.2016

Tehnične zahteve izvedbe ograje si lahko preberete tu: https://www.uradni-list.si/1/content?id=101837. Izvajalec je tisti, ki vam mora garantirati tehnično pravilno vgradnjo.
Lep pozdrav, Pavlovčič

Re: Francoski balkon - ograja - yonna - 18.4.2016

Najlepša hvala, ravno nekaj takega sem iskala. Pa da še sama sebi odgovorim; mogoče bo še komu prišel prav odgovor na vprašanje.

PRAVILNIK o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj

6. člen (varnost uporabe)
(4) Stopnišča, balkoni, lože, terase in podobne, nad okolico več kot za 0,48 metra dvignjene površine, so zavarovane z ograjo visoko najmanj en meter. Odprtine v ograji onemogočajo prehod predmetov s premerom več kot 12 centimetrov in vzpenjanje otrok.
16. člen (varnost okenskih odprtin)
Vsa okna, ki jih je mogoče odpreti in pri katerih je višina parapeta na notranji strani manjša od 0,90 metra, na zunanji strani pa večja od enega metra, imajo dodatno varovalno ograjo z zgornjim oprijemalnim robom, ki sega najmanj en meter nad notranji gotovi pod.

Sedaj si moram samo še razjasniti ali je kot zgornji oprijemalni rob samostojna prečka ali je dovolj tako kot je na Sliki 2.

Re: Francoski balkon - ograja - yonna - 11.8.2016

No, končno sem se odličila, kakšne ograje bomo imeli, v barvi antracit. Torej najverjetneje prašno barvane. Sedaj iščem kakšnega ponudnika iz Kranja oz.okolice. Koga priporočate? Rabimo 2x2 in 1 m ograj.

Re: Francoski balkon - ograja - rs5 - 11.8.2016

Obvezno naj bo tudi cinkano,potem lahko "pozabiš"da jih sploh imaš.

Re: Francoski balkon - ograja - Taav - 11.8.2016

No, da se tudi najprej galvanizirati in potem prašno barvati, pa bo čisto ok. Za prašno barvanje vem za firmo v Grosupljem, drugje ne poznam.

RE: Francoski balkon - ograja - gradnja_menges - 12.9.2020

Pozdravljeni, moral bom pred izvedbo fasade vgraditi nosilce in nato ograjo. 
Ali je možno kupiti takšne nosilce in tako ograjo tipsko in kje bi to lahko dobil?

RE: Francoski balkon - ograja - gregorjanc - 14.9.2020

Ravno prejšnji teden smo zmontirali 5 francoskih balkonov potisnjene v špaleto. Ograja je dimenzije 1200 x 900 mm. Nosilci in sama ograja je narejena po naročilu. Ograja je iz inox pohištvenih cevi in prašno lakirana v antracit barvo. Nosilci in ograja so nameščeni v enem kosu in sedaj upam, da mi fasaderji ne bodo rekli da moram ograjo začasno umakniti...

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.