PodSvojoStreho.net
TČ Fujitsu Komfort - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Fujitsu Komfort (/showthread.php?tid=64199)

Strani: 1 2

TČ Fujitsu Komfort - mbaloh - 13.1.2016

Pozdravljeni graditelji,

sem v postopku renovacije starejšega objekta. V planu imam:
- okna,
- fasada,
- kurilnica.

Hiša ima narejeno v pritličju talno ogrevanje (60 m2) in v prvem nadstropju klasično radiatorsko ogrevanje (60 m2). Na zunanje stene bi pripopali 16 cm izolacije. Okna so zgoraj PVC - 2 slojna. Spodaj bi naredil PVC - 3 slojna.

Sicer pa sprašujem glede TČ FUJITSU KOMFORT. Na spletni strani sem odkril interesantno ponudbo (<!-- m --><a class="postlink" href="http://brima.si/">http://brima.si/</a><!-- m -->). Ima kdo kašne izkušnje, priporočila? Sem novinec na tem področju. Nekaj sem si že prebral o TČ na splošnoSmile Zanima me, ali je to inverterska črpalka?

Nekaj dobrih besed sem našel o FUJITSU WATERSTAGE, katero vi priporočate?

Prijazen pozdrav,
Miha

Re: TČ Fujitsu Komfort - Sivka - 14.1.2016

Najprej zamenjaj okna, izoliraj hišo na stropu, naredi fasado in nato šele razmišljaj o Tč. Tako boš lahko izbrav pravo TČ in njeno moč.
Je pa seveda vprašanje, če imaš možnost takega zaporedja dogodkov! :wink:

Re: TČ Fujitsu Komfort - Poldee - 14.1.2016

mbaloh: ce bo vse po sreci, bo v roku tega meseca pri starsih montirana Fujitsu Waterstage Comfort 10Kw. Potem bomo sli pa se v menjavo oken, vrat in na koncu se izolacijo objekta... Tudi, ce se bo izkazalo, da je TC mocnejsa, kot bi morala biti, ne bo katastrofe, bolje to, kot manj (kmecka logika). Tudi doma kot sedaj vidim, imam res prehudo 'zver' (Fujitsu Waterstage 11 HP), ampak zaradi tisith 50 do max. 100€ na sezono vecje porabe zaradi tega, se ne sekiram, ker vem, da me tudi pri -15 greje za salo. Sploh, ker je edini energent, ki ga imam, oce pa ima se kamin in kup drv pred hiso (poleg zanic centralne peci, ki je razlog za nakup TC).

Re: TČ Fujitsu Komfort - tadej90 - 14.1.2016

Pozdravljen,
V primeru da si se odlocil za "klima" toplotno crpalko ti svetujem da vzames 11kw model brez vbrizga. Na tvojem mestu bi vzel z originalnim krmiljem, da zadeva deluje brez dodatnih težav. Crpalka bo sposobna ogrevati hiso tudi preden jo bos izoliral, če le imas dovolj velike radiatorje. Ko boš hiso izoliral bo pa crpalka delovala se ucinkoviteje večinoma casa z delno mocjo.

Re: TČ Fujitsu Komfort - Poldee - 14.1.2016

Tadej: na koga se to nanasa? FWS 11Kw brez vbrizga sploh obstaja? In zakaj svetujes brez vbrizga, sem malo firbcen?

Re: TČ Fujitsu Komfort - tadej90 - 15.1.2016

Nanasa se na Miha, kateri je odprl to temo. Fujitsujevi comfortni modeli so samo do 10kw in zunanja enota je le z eno vetrnico, kolikor vem. Mislil sem, da si poleg Fujitsu pogleda se ostale 11kw toplotne naprimer Mitsubishi, Daikin. Naprave z vbrizgom za 120 kvadratov ne potrebuje, poleg tega lahko vbrizg povzroca vec tezav (glasnost, manjše prilagajanje moci, materiali bolj trpijo zaradi visjih tlakov, bolj obremenjen kompresor), na koncu tudi poraba naprave z vbrizgom ni manjsa, kvecjemu vecja.

Re: TČ Fujitsu Komfort - alanford - 15.1.2016

Vbrizg ni pogojen s kvadraturo, ampak z močjo grelnih elementov (slabi radiatorji), toplotno izolacijo objekta in geografske lokacije objekta.

Re: TČ Fujitsu Komfort - xavi - 15.1.2016

Je pa dejstvo, da večina nas vbrizga ne rabi. Sistem se sicer počasneje odziva, kar pa pri 24 urnem ogrevanju ni tako pomembno. jaz imam izklopljenega, čeprav je črpalka še vedno precej glasna, oz. nevem, če je sploh kaj bolj tiha.

@xavi
Potrjuješ, da imaš že vseskozi izklopljen vbrizg? Sem prijetno presenečen.

alanford Napisal:Vbrizg ni pogojen s kvadraturo, ampak z močjo grelnih elementov (slabi radiatorji), toplotno izolacijo objekta in geografske lokacije objekta.
Kot sem zapisal na zacetku, da bo objekt ogrel ob zadostno velikih radiatorjih, katere potrebujes tudi pri napravi z vbrizgom. Vecje kot imamo radiatorje z nižjo vztopno temperaturo vode bomo hiso segrevali. Naprava z vbrizgom dosega le visje temperature in ima večjo moc. Ce imamo pa velike radiatorje in malo kvadraturo imamo pa dovolj moci tudi pri napravi brez vbrizga zato je vbrizg pogojen tudi s kvadraturo.

Se ne strinjam

Lahko obrazlozis s cim se ne strinjas?

Re: TČ Fujitsu Komfort - labelsm - 15.1.2016

tadej90 Napisal:Kot sem zapisal na zacetku, da bo objekt ogrel ob zadostno velikih radiatorjih, katere potrebujes tudi pri napravi z vbrizgom. Vecje kot imamo radiatorje z nižjo vztopno temperaturo vode bomo hiso segrevali. Naprava z vbrizgom dosega le visje temperature in ima večjo moc. Ce imamo pa velike radiatorje in malo kvadraturo imamo pa dovolj moci tudi pri napravi brez vbrizga zato je vbrizg pogojen tudi s kvadraturo.
Do neke mere drži kaj si zapisa! Se pa vbrizg ne vklopi samo ob visokem DV ampak je strikno pogojen z zagotavljanjem kapacitete(moči)HP strmenje k hitremu doseganju DV , torej se uporablja že prej lahko tudi pod 30c DV če je zahtevana kapaciteta preko 9 kw :wink:

Kot je zapisa Alan

alanford Napisal:Vbrizg ni pogojen s kvadraturo, ampak z močjo grelnih elementov (slabi radiatorji), toplotno izolacijo objekta in geografske lokacije objekta.

Re: TČ Fujitsu Komfort - xavi - 15.1.2016

alanford Napisal:@xavi
Potrjuješ, da imaš že vseskozi izklopljen vbrizg? Sem prijetno presenečen.
Ne čutim nobene razlike, kar se toplotnega ugodja tiče, razen če nisem narobe konektorja ven potegnil, kar pa dvomim, glede na to, da si mi na sliki dokaj jasno pokazal, kateri je.

Re: TČ Fujitsu Komfort - Poldee - 15.1.2016

Naceloma se kar strinjam s tem, kar je Tadej napisal. Predvsem zato, ker pri sebi vidim, da v kolikor nonstop ogrevamo, res ni potrebe po nekih ekscesnih temperaturah (letos pri nonstop delovanju v najhladnejsem obdobju DV ni bil visji od 36, cista smijurija). Docim pa ob nocni redukciji, ko zjutraj potrebujes visk DV, da cimprej ogreje, pa se pozna moc vbrizga in crpalka lahko naredi razliko med DV in PV tudi preko 10 stopinj. To sem videval lani in res da takrat dela ze blizu ali na 100%, ampak verjamem, da navadna (brez vbrizga) ni zmozna takega delovanja. HP je res mocna, za nas objekt definitivno premocna. Ce bi ponovno izbiral, bi vsekakor izbral svohnejso samo zdaj je kar je, se ne bunim, da ne bo kakih napacnih tolmacenj Smile Ce pa se bo (upam, da cimkasneje) poslovila, bo namesto nje prisla svohnejsa zunanja, Fujitsu (da mi ostane elektronika). Vsekakor pa mi bo instalacija 10-ke pri ocetu dala dosti zanimivih informacij, v to ne dvomim.