PodSvojoStreho.net
Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke (/showthread.php?tid=54354)

Strani: 1 2

Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - anni1 - 6.12.2013

Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s poškodbami "satovja" zunanje enote toplotne črpalke. Namreč, pri novogradnji so mi montirali TČ in pri transportu je prišlo do poškodbe "satovja" cca 5x7 cm. TČ še ni priključena, zato ne vem ali bo puščal plin na satovju. Zatrjujejo mi, da je takšnih poškodb veliko, predvsem od toče in na to ni nikakeršen problem, ki bi vplival na delovanje.
Zanima me, ali naj zahtevam zamenjavo zunanje enote, oziroma ali je mogoče kakšno popravilo.

Hvala!

LP Matjaž

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - vincent - 6.12.2013

Dajpripoaj sliko...a drugače ako gre samo za poškodbo satovja (da niso poškodovane notranje cevi, ki grejo prek satovja) se ni za sekirat..imal boš 1.3267 % manjši pretok skozi satovje, kar se ti bo naletni ravni poznalo cca. (res groba ocena) 1.37 EUR.

:wink:

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Fery - 6.12.2013

Jaz bi vejico premaknil za 1 mesto v levo. Malo bodo pa ja poglihali pleh.
Cevi je pa relativno težko poškodovati, tako da je malo verjetno, da so.

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Homer - 6.12.2013

Zvite lamele niso nikakršen problem. 5 minut dela in jih zravnaš.
Pa tudi če pustiš vse skupaj tako kot je, bo tako kot je napisal Fery.
Da bi cev puščala, bi moral biti udarec tak, da jo prebije.

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - sašo65 - 6.12.2013

Fujitsu lamele sestavlja celo iz dveh delov :roll: tudi sam sem malo "ravnal" zgleda pa tako:
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2R/QU/4KapQp58/slika-002unichr("46")jpg[/img]

sem omenil monterjem, ko so razpakirali škatlo, pa so rekli, da je ta še ok. videli že slabše.....dejansko pa za samo delovanje nima nikakega vpliva. Itak ko bo potreba po čiščenju bi se znale prestavit v eno stran, pa bo porebno "ravnanje"...

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Fantocci - 6.12.2013

Razmišljam - a bi tudi pri avtu sprejeli razlago, da ima po navadi vsak kakšno vdolbino / prasko? Pelješ se lahko vseeno z njim. Kaj, če smo za njih trg II. klase in nam uvalijo to, kar Nemcem npr. ne morejo?

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - izotop - 6.12.2013

se bi kr strinjal z zapisanim. plačaš dostavo in zadevo v stanju, ki naj bi pomenila novo in nepoškodovano blago.
bolj, ko bo folk sprejemal takšne napake, slabše bo, ker se ve, da zadeve prepakirajo in samo porinejo tistemu, ki se manj upira. žal je tako, že doživeto večkrat, ker sem bil naiven pa nisem hotel delal konfliktov ipd. pa takšnih izkušnjah spoznaš, da pač vsak po svoje muti in da moraš vztrajat pri svojih pravicah..

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Celvedis - 6.12.2013

Jaz sicer nisem komplikator. Pri večini stvari pogledamo roka-roka, se zgodi, ni panike, bla, bla, zakaj si oteževat življenje s stvarmi, ki niso odločilne ali celo zaznavne ne.
Ampak; če mi monter TČ tole na dvorišče postavi, lahko naredi samo na-levo-krug. Plačal par k€ za novo, intaktno in tako pričakujem. Šlus.

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Homer - 6.12.2013

Me prav zanima komentar dobaviteljev in inštalaterjev......

Sklepam , da to ne šteje za poškodbo, ki bi jo bilo možno reklamirati.
Tudi moja je direktno iz embalaže imela na enem mestu zvite lamele

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Scremer - 6.12.2013

Očitno so te zunanje vse po vrsti vsaj malo poškodovane Smile . Se pa kar strinjam, da tega ne bi smeli kar mirno požreti. Črpalke so drage, marže imajo dobre, tako, da mislim, da bi moral vsi zahtevat intaktne zunanje enote ob dobavi.

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Fantocci - 6.12.2013

Točno tako. Koliko je vrednost 5cm stiropora, ki bi lamele učinkovito zaščitil proti vrednosti celotne črpalke?
In kako je do poškodbe sploh prišlo? Tudi hladilnike ni priporočljivo prebutat pred postavitvijo, zakaj pa za črpalko to ne bi bilo škodljivo?

Če bi vsi kupci zavrnili tako TČ, bi se proizvajalci bolj potrudili pri embalaži in transportu (pritisnili na kurirske službe recimo).

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - sašo65 - 6.12.2013

Pri nas v Merkurju stoji T.Estija. kot exponat.....naslednjič ko grem vzamem digitalca s sabo (mobitel ne prikaže dejanskega stanja) edino kar je, lamele so iz enega dela, ne pa kot pri Fujitsu štukane in to ne na sredini ampak v zgornji polovici (se vidi na sliki)

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - Nebomgabiksal - 6.12.2013

Out of the box ne bi smelo takole izgledati... Naj da roka mal škonta, bo tudi druga cela.

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - anni1 - 12.12.2013

vincent Napisal:Dajpripoaj sliko...a drugače ako gre samo za poškodbo satovja (da niso poškodovane notranje cevi, ki grejo prek satovja) se ni za sekirat..imal boš 1.3267 % manjši pretok skozi satovje, kar se ti bo naletni ravni poznalo cca. (res groba ocena) 1.37 EUR.

:wink:

Živjo!
Evo končno mi je uspelo naredit sliko. Kaj meniš? Ni velika površina, ampak udarec je pa kar bil?!

Re: Poškodba zunanje enote toplotne črpalke - mucek4 - 12.12.2013

Kje pa je slika?