PodSvojoStreho.net
Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ (/showthread.php?tid=70953)

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - JaBK - 12.2.2021

Vau 12k€ za tole. Zadeve postajajo precenjene kot rekuperator, ki je bil do sedaj trdno na prvem mestu...

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Dennnis - 12.2.2021

Ne vem kako mocni mojstri ste vi, ampak jaz sistema za 12 k eur ne bom diral in sam nekaj montiral, da bom priparal 300 eur, sploh ce je garancija zadaj.

Aja, caffe nick so mi blokirali Big Grin

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Fantocci2 - 12.2.2021

Zanimivo mi je, da se folku sploh ne zdijo ostiženi, ampak še branijo te cene. OK potem.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Dennnis - 12.2.2021

Ja saj je bila opcija kupit eno micko za 8. Pa nam ni bla vsec.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Popson31 - 12.2.2021

Tud teh 8k € za micko je drago pa, ce vam je bila vsec ali pa ne Wink

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - FAE - 13.2.2021

Seveda so vse ogrevalne TČ totalno precenjene, npr. z lahkoto presegajo najcenejse in najslabse renomirane znamke skupaj z notranjo enoto, 5x cene najboljse Mici LN klimatske naprave katera je mnogo bolj kompleksna in po moci primerljiva naprava od tistih grdih kibl z lepo zapakiranim obicnim zalogovnikom v kvadratno obliko z nekaj malega cenenih pritiklin in pameti...kdo je tukaj potem nor? Verjetno je podobna zgodba kot povsod, proizvajalec dobi 1/5cene, ostalo si pobasejo uvozniki, trgovci, verjetno velik kolac monterji...

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Blue30 - 13.2.2021

Ne razumem. Veliko neizolirano hišo bi ti grel s pumpo za 5k eur? Kako? Mislim, to moram slišat Smile

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - JaBK - 13.2.2021

Z isto kot zdej, sami da ni na vlaku, ki s sabo vozi se vagone PRja, trenutnega hypa, se kakega oportunističnega, pa je na koncu manj požrešen.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Blue30 - 13.2.2021

hehe aha tako... no mi smo kurili na drva. Si ze šla kdaj v gozd po drva? Podirat, klestit, nalagat, uničevat stroje, potem prepeljat domov, vse skupaj na cirkular, zložit vsako drvo...?? Nisi? Pa to nisi konec v enem dnevu, za celo zimo za veliko bajto se gre nekajkrat....

Ok, gremo dalje. 
Si kdaj vstala ob 4 zjutraj, da si šla zakurit v zimi? Jaz sem, dlje časa in ti povem, da ni prijetno. + da sploh ne omenjam vsakodnevne nošnje drv v kurilnico, ki lih ni 3 metre vstran... in stara qrceva peč, ki ne zna toplote ohranit in prideš iz službe v mrzlo bajto, eh kaj čem govorit. adapt za nas je bla best spent euro ever...eni se pač vozite v mercedesih, doma pa imate lepe nove hiše, ki jih ogreva ena glasna revica. eni pa imamo golfe in normalne pumpe. In seveda Ariston in Whirlpool sušilce in pralne stroje, ne pa Miele. Je tak, ne? Big Grin

ne vem, zakaj se mora tema izcimit v neko obtoževanje, če nekateri vzamemo dražje pumpe...

Kar tebi ni jasno, ni da kdo govori da je pumpa slaba, ampak da se je zraven prisesalo je vem koliko klopov, ki prilagajo salcko. 12k€ za TC zrak/voda je precenjeno, bilokatero. Tako kot je kot rečeno precenjen rekuperator, za to kar je. Iz istega razloga.

Ostalo v tvojem sestavku je seveda nabijanje brez veze, ker nima nobene povezave s tem. Ne praskaj se, kjer te ne srbi.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - pentax - 13.2.2021

Važno, da je vam doma toplo. Pač vsak ima v življenju svoje mnenje in se ne rabiš ravno za vsakim ozirat, kaj on meni, in tako mnenje sprejemat za "napad".
Ko ti bo kdo od teh kak evro pritaknil, potem ga pa daš na listo oseb, ki imajo pravico glasovati ob odločitvi  Big Grin.
Vsak ima specifike na objektu/kurilnici in mogoče si dobil ugodno ponudbo ali pa precenjeno, who cares, ti si plačal.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - Dennnis - 13.2.2021

Ne jabk, ti se ne praskaj, kjer te ne srbi. Nisem sam zacel z nabijanjem, to je bil odziv na tvoje praskanje, ce bos dobro pogledala.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - pomagač - 13.2.2021

Moj bratranec je par mesecev nazaj kupil adapta za 280m2 veliko hišo, vse talno. Plačal je nekaj več kot 13keur. Vprašal sem ga zakaj ni vzel kaj ceneje in mi je rekel, da je samo pogledal test TČ in videl da je adapt na prvem mestu. To je bilo zanj dovolj. Meni, je bilo tri leta nazaj samo pomembno to, da je TČ tiha. Cena me sploh ni zanimala. Pri tehnikalijah se ne plačuje samo proizvod temveč tudi znanje in tisti ki tega ne razume se potem zgraža nad nekom  ki za kaj plača več.

RE: Na kaj naj bom pozoren pri izbiri TČ - trance0 - 13.2.2021

Točno tako. Razvoj tehnologije stane in je vračunan v ceno končnega proizvoda. Seveda pa stane tudi oglaševanje, prodaja, poprodajna podpora itd.. Proizvodna cena je le del stroška.

Ja, o tem gre osnovna tema. O TCjkah.

Sicer ne vem s kom se zdaj pogovarjam, ampak Blue30 je začel mešati ene druge stvari zraven. Če bi bil na forumu dlje od 2019, bi vedel zakaj sem to rekla. Ti bi tudi lahko, če se vtikas v to. JaBKa je namreč danes zjutraj za par jurjev lesa že prodala.