PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174)

Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 26.5.2018

Res je nibe je verjetno top ceprav se mi ne zdi ponudba tako zelo top. Sosed jo je vgradil 1 leto nazaj in ga je 12kW prisla 9000eur. Meni se sedaj 8kW ponuja za 8500eur. Ne vem mogoce kW niso pomembni pri ceni ampak meni se zdi da je le on dobil svojo ultra poceni napram moji.
Bo prisel se gospod knut pogledat moj objekt ampak se bomo mogli se kaj zmenit ce bo hotel delat.

Se to me zanima. Kako je z subvencijo. Koliko lahko pricakujem ob tem da odstranim obstojeco plinsko pec. Gre za utekocinjen naftni plin UPN? So cifre fiksne ali se to kaj izracunava in preracunava.
Lp, J.

Re: Toplotna črpalka - janban - 26.5.2018

Pozdravljeni

Želim vaš nasvet glede nakupa TČ za talno ogrevanje in gretje sanitarne vode (kompaktni sistem)
Osnovni podatki: novogradnja, enoetažna hiša uporabne površine cca 118 m2, izolacija fasade stiropor 20cm, izolacija talne plošče 15cm, izolacija zgornje plošče 20cm, okna 3 slojna zasteklitev, lokacija Dolenjska, 2-3 osebe.
Zanima me, kaj bi mi predlagali za nakup.

Hvala za predloge

Oprosti imas skoraj identicno hiso kot jaz in se mi zdi skoraj neumesno da v moji temi postavljas to vprasanje.

Ne vem no. Kupi nibe kot predlaga sassapo Wink. Ce je najboljsa zame bo tudi zate ce si kaj prebral tole mojo temo in se kaksno deugo.

Brez zamere ampak rad bi dobil se par odgovor tudi sam.

Lp, J.

Re: Toplotna črpalka - sašo65 - 26.5.2018

Fujitsu 5kw.......5keur in "boli te briga" uporabnik @fanttoci ima prav tako, greje pa večjo površino......monter pa Klimaj_in to je to, verjameš al pa ne, sicer pa bolj boš forum 'čoral" manj boš vedel oz. bolj boš zbegan.....sam sem se konec maja 2013 čez noč odločil, da hočem TČ in 15 junija je že grela SV, sicer 11kw model, monter pa zgoraj omenjeni_zame zagovalna kombinacija

Re: Toplotna črpalka - janban - 26.5.2018

@kavelj2222
Se opravičujem za vrivanje v temo. Novo temo nisem želel odpreti, ker jih je po mojem mnenju preveč. Glede na to, da kot praviš sta hiši identični boš gotovo na ta račun dobil še kakšno mnenje.Upam, da te ne moti preveč...

sašo65, praviš Fujitsu....bom preveril.
Da ne ovinkarim kje dobim več za podoben denar

Ni panike bomo preziveli Smile. A to si dobil od Knut-a ponudbo. Men je dal sicer Nibe Fighter 2120-8 isto 8kW za 8500 eur ponudbo. sicer nimam pojma kakšna je sedaj razlika med to tvojo in mojo. Je pa definitivno velikanska razlika v ceni.

Lahko mogoče kdo objasni. tudi moja ponudba je prilepljena nekaj strani nazaj.

lp,J.

Re: Toplotna črpalka - janban - 27.5.2018

Ponudba je iz meseca marca po obisku sejma Dom. Če se prav spomnim je bilo omenjeno, da oni TČ dostavijo in jo namesti moj mojster. Njihov je samo električni priklop in zagon. Všeč mi je 5 letna garancija z ne obveznimi letnimi pregledi.
Drugače tudi mene zanima kaj je bistvena razlika med obema TČ

Re: Toplotna črpalka - JaBK - 27.5.2018

sassapo Napisal:
Citat:@kavelj2222, nima smisla, da čakaš. Kronoterm split je v bistvu LG, Nibe split pa Samsung.

Nibe uporablja v nižjem razredu Mitshubishijeve in ne Samsungove zunanje enote.

Kavelj, dobil si zelo ugodno ponudbo za Nibe 2120, nimaš kaj razmišljat. Je daleč najboljša naprava od vseh za to ceno.

ena je nibe, ena pa micka. ena je ta prava ena je klima. za lažje iskanje po forumu in lažjo odločitev :?

Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 27.5.2018

moj problem je da mi budget seze do nekje max. 5keur z subvencijo, ki bi jo dobil drugace bi tole Nibe ze moniral.

Re: Toplotna črpalka - sassapo - 27.5.2018

Potem bi ti morda predlagal Hitachi Yutaki 6kw. Več za ta denar ne boš dobil nikjer drugje.
Cenovni razpon je pri TČ več kot 300%, zato je zelo pomembno da pri izbiri poveš v katerem cenovnem razredu kupuješ.
Za NIBE si pa vseeno dobil super ugodno ponudbo :wink:

Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 27.5.2018

To je bila na zacetku prva izbira ker je dejansko tudi najcenejsa od vsega kar swm dobil. Naknadno sem dobil se Viessmann Vitocal ki me je nekako prepical oz. so me prepricali tako da ja... treba se bo odlocit.

Hvala za mnenje in neko potrditev za tale Hitachi. Pozna kdo kaksnega dobrega monterja za Hitachi v okolici Ljubljana- Skofljica?

Lp,J.

Re: Toplotna črpalka - xavi - 29.5.2018

Preiskušen monter je kar tale nad tabo.

Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 29.5.2018

Je mogoče malo daleč - ne vem mogoče se motim. Mogoče je le fino, da je nekdo iz bližine tvojega doma ,tudi če gre kdaj kaj narobe in ga potrebuješ čim prej - ne vem spet se mogoče motim.

lp,J.

Re: Toplotna črpalka - JaBK - 29.5.2018

Izbereš monterja s slovesom oziroma referenco, da ga je mogoče v primeru težav dobiti in se odzove, potem pa je vseeno od kje je. bolj je daleč, bolj se bo potrudil, da na bo treba nazaj hoditi Smile

Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 29.5.2018

Se strinjam z slovesom in referenco vse ostalo se danes računa in se ne gleda preveč po mojem.

lp,J.