PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva - stepski - 24.2.2014

sicer je tema res sem in tja že zašla v malček čudne vode, se vidi da Bergi ni več moderator... :wink:

stepski Napisal:Ker dolgujem še nekaj besed o kupljenih drveh pri trgovcu... (očitno sem se zadnjič malo prehitro pohvalil)... kupljene štiri palete torej nekje 6.8 metra polen preloženo in izmerjeno 6,6 čeprav kot sem že rekel, ne me loviti za vsako poleno... na dve paleti dejansko nimam pripomb, na tretji se pojavijo krajši konci in nekaj pirjevih in očitno jim je uspelo v skladišču po njej posuti nek maltit tako da se mi je pri prekladanju posipal navzdol po drveh... dočim o četrti nevem kaj naj si mislim, zlasti po sredini drva resnično različnih dolžin, da ne govorim o obliki ki je podbna vsemu drugemu samo ne pravim polenom, posledično kar nekaj praznega prostora po sredini in s tem seveda tudi slabše nalaganje same peči... ( ravno odal reklamacijo, bomo videli kakšen bo odgovor)...

Tole sem pisal nekaj časa nazaj, o nakupu drva pri kmetu s slabo mero in potem o nakupu pri Merkurju... torej mojega kmeta z metrom da jih skupaj premeriva ali z tistimi manjkajočimi poleni še vedno ni naokli... sem pa danes dobil odgovor Merkurja na mojo reklamacijo, sam bi sicer rekel prej pripombe... zadeva rešena v mojo korist, dostavijo mi še eno peleto drv in na pultu me čaka še nekakšen popust... torej nimam pripomb, ne na rešitev ne na odnos...

Re: Bukova drva - Berghaus - 27.2.2014

Ravnokar poslušal po radiju. Na vprašanje, če se bodo drva zaradi tako velikega presežka (ledolom) in slabše kakovosti kaj pocenila, gozdno gospodarstvo odgovarja da ne. Bojda zaradi večjih stroškov.

Facepalm

Re: Bukova drva - stafan - 27.2.2014

Logar na Jezerskem je rekel naj bi sla cena dol za polovico...samo vprasanje za koga :roll:

Re: Bukova drva - medo9 - 27.2.2014

Pa saj to je dokaj razumljivo. Drva se lahko tudi skladiščijo in prodajo še kasneje.
Pocenil se bo verjetno material za sekance, ali pa bo to znižalo tudi ceno sekancev pa je spet vprašanje.
(Vmes sem videl, da je Stafan napisal komentar: točno tako. Odkupne cene bodo zagotovo kaj nižje, je pa vprašanje, koliko se bo to poznalo na ceni končnih potrošnikov.)

Na koncu pa bo tako, da bo vse uredila nevidna roka trga ;-)
Če bo roba ostajala, se bodo začele pojavljati ponudbe z nižjimi cenami... verjetno pa nihče ne bo v naprej napovedoval nižjih cen...

In kdaj prideš po butarce? :twisted:

Re: Bukova drva - aleks - 27.2.2014

drva so že cenejša, poglejte malo v salomonca in na bolho. metrska mešana od 30 do 40€ (blizu mene, v ivančni). na facebooku so pa tudi že ponudbe za zastonj, v kolikor si jih prideš na parcelo ponje (tuhinjska dolina). tudi sam sem že dobil od župnika sosednje vasi ponudbo, da jih lahko odpeljemo kolikor si želimo iz župnijske hoste, pogoj je da enako število traktorskih prikolic kot smo jih odpeljali pustimo pred župnijo. posek bo opravilo strokovno usposobljeno podjetje, ker ne želi župnik težav. so pa še od lani, in letos jih bo še več (gre za ostanke od sečnje, bukov okrogli les debeline cirka moška roka, obrezane in narezane na 3 metre dolžine). vsem, ki nimamo svoje hoste, nam jih je janko že lani ponujal, pa jih nihče ni maral (sramota?) odpeljat. žal sam nimam traktorja in prikolice. če pa druge plačam, mi pa za teh par kilometrov hočejo računat 10€/prm. tega jim ne dam, grem potem raje v bauhaus po drva. je vsaj DDV plačan in ima vsaj država še kaj od tega, kmetje s traktorji pa nič ne prijavijo in tudi računa ne dajo. da bi pa to z gozdarskim tovornjakom dal narediti, je pa ravno tako znanstvena fantastika (cenovno), če bi sploh prišli. ti bi sicer dali račun, a zdaj itak ne moreš nikogar dobit. imajo kšefta kot solate.

Re: Bukova drva - nisus - 27.2.2014

medo9 Napisal:Na koncu pa bo tako, da bo vse uredila nevidna roka trga ;-)
Če bo roba ostajala, se bodo začele pojavljati ponudbe z nižjimi cenami... :twisted:

Take ponudbe se že pojavljajo.

Hvala hvala bogu.

7 miljonov kubikov lesa leži na tleh, v eter pa klofnejo tako. Samo da se išče miljon izgovorov, zakaj se ne bi pocenilo.

Medo, če bi šlo, če ti odgovarja, že ta vikend. Če ti ni odveč, seveda?

Re: Bukova drva - medo9 - 27.2.2014

Sobota dopoldan lahko, nedelja ne, imamo družinsko kosilo.
Upam, da ne bo deževalo?

Sobota dopoldne bi bilo awesume.

Re: Bukova drva - jobizer - 28.2.2014

aleks Napisal:drva so že cenejša, poglejte malo v salomonca in na bolho. metrska mešana od 30 do 40€ (blizu mene, v ivančni). na facebooku so pa tudi že ponudbe za zastonj, v kolikor si jih prideš na parcelo ponje (tuhinjska dolina). tudi sam sem že dobil od župnika sosednje vasi ponudbo, da jih lahko odpeljemo kolikor si želimo iz župnijske hoste, pogoj je da enako število traktorskih prikolic kot smo jih odpeljali pustimo pred župnijo. posek bo opravilo strokovno usposobljeno podjetje, ker ne želi župnik težav. so pa še od lani, in letos jih bo še več (gre za ostanke od sečnje, bukov okrogli les debeline cirka moška roka, obrezane in narezane na 3 metre dolžine). vsem, ki nimamo svoje hoste, nam jih je janko že lani ponujal, pa jih nihče ni maral (sramota?) odpeljat. žal sam nimam traktorja in prikolice. če pa druge plačam, mi pa za teh par kilometrov hočejo računat 10€/prm. tega jim ne dam, grem potem raje v bauhaus po drva. je vsaj DDV plačan in ima vsaj država še kaj od tega, kmetje s traktorji pa nič ne prijavijo in tudi računa ne dajo. da bi pa to z gozdarskim tovornjakom dal narediti, je pa ravno tako znanstvena fantastika (cenovno), če bi sploh prišli. ti bi sicer dali račun, a zdaj itak ne moreš nikogar dobit. imajo kšefta kot solate.

Aleks Pridi po drva ti jih dam zastonj ,samo jih boš moral sam pripravit in poskrbeti za prevoz najprej do kamionske ceste nato pa še do tebe. Boš videl kako bodo poceni. LP

Re: Bukova drva - okvals - 28.2.2014

Jobizer, od kot si?

Re: Bukova drva - jobizer - 28.2.2014

SV primorska idrijsko cerkljansko hribovje Smile Imaš žičnico?

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2o/lH/4mUlUO59/222unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2o/lH/4mUlUO59/222unichr("46")jpg[/img][/url]

Re: Bukova drva - okvals - 28.2.2014

Ne, žičnice nimam. Je nekaj podobnega hribovja in dolin (beri grap) tudi pri meni. Brez skrbi vem kaj to pomeni.

Re: Bukova drva - aleks - 1.3.2014

jobizer Napisal:Aleks Pridi po drva ti jih dam zastonj ,samo jih boš moral sam pripravit in poskrbeti za prevoz najprej do kamionske ceste nato pa še do tebe. Boš videl kako bodo poceni. LP
nimam traktorja, nimam orodja in ne znanja za podiranje drevja. če bi razumel zapisane črke in besede iz mojega prispevka, bi videl da tvoje ponudbe niti ne potrebujem. jih je dosti meni bližje. svoja dragocena drva si pa lahko sam skompostiraš.

Re: Bukova drva - csamo001 - 1.3.2014

jobizer Napisal:SV primorska idrijsko cerkljansko hribovje Smile Imaš žičnico?

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2o/lH/4mUlUO59/222unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2o/lH/4mUlUO59/222unichr("46")jpg[/img][/url]

Hiroshima all over.