PodSvojoStreho.net
Velik problem s centralnim gretjem - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Velik problem s centralnim gretjem (/showthread.php?tid=67059)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8

Re: Velik problem s centralnim gretjem - kurjach - 25.10.2016

Glede na to da imaš nizkotemp. peč in če je vsaj kolikor toliko sposobna elektronika,potem ti pri sedanjih zunanjih temp. ne bo pošiljala več kot 35stc v radiatorje.Seveda se tudi sama ne bo segrela na--ugibam,več kot 40stC.
To se zgodi npr. ob primeru ko se polni bojler za sanitarno vodo.Ali imate vsaj na pipah vročo vodo?

Zunanjega senzorja ne boš pretental prav veliko,ker predvidevam,da lahko spremeniš zamo za kakšno stC v +/---pač kompenzacija raznih faktorjev,npr dolžina priključnega kabla.

Najlažje je,da zunanji senzor daš na hladno,ga obdaš z ledom in spremljaš kaj se dogaja s temp, dvižnega voda v radiatorje.

Si pri vročih radiatorjih res kdaj preverjal,če so popolnoma vroči po vsej površini?Pri kakšni zunanji temp. si preverjat ta občutek razbeljenosti radiatorjev?

Pri takšnem št. radiatorjev in eventualni premajhnih ceveh v sistemu,bi rad ročno hidravlično uravnovesil sistem,ker le to bo pogoj za po celi površini tople radiatorje...misija nemogoče.

lp

Re: Velik problem s centralnim gretjem - aleš.h - 25.10.2016

Tu je največji problem cela zmeda različnih regulacij in različnih nastavitev na različnih sistemih. Termo glave na radiatorjih, po možnosti nastavljeni na 2-3, potem različne vremenske krivulje in regulacije, tipala notri in zunaj, termostati po prostorih, dodatno še sončni kolektorji in regulacija pa časovniku na 30 minut in kaj vem še vse ...

Kot bi imel 1 avto, 3 volane, 5 koles in 7 voznikov pa vsak malo po svoje.

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Matjaz_Z - 26.10.2016

Glede na shemo povezav: kaj bi moral npr. spremeniti, da bi delalo bolje?

Ostalo: polurnih intervalov ni več.

Zanima me še tale črpalka: prej je bila stara 20-40 / zdej pa je 20/60, ki pa ni večja, nasprotno, malenkost manjša, je pa nova tehnologija in ne vem kaj še drugega. A je možno, da ima pretoke podobne kot stara, torej, da ne potiska vode nič močneje kot prej... ?

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Hanzi - 26.10.2016

Ker sem centralne samo pri sebi pa se malo pri tašči (nimam nekih izkušenj), se vprašam zakaj 20/60 za 20 radiatorjev Al koliko že. A imaš tudi cevi samo 3/4? Pa še tisto alumplast ki.... Nekateri bodo itak drugacnega mnenja, jaz pa se vedno mislim da skozi sivankino uho težko strik spraviš, pa po žlički tudi tezko slona futras.
Kakšne cevi imaš iz zalogovnika?

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Hanzi - 26.10.2016

A si že zaprl radiatorje zgoraj v prtlitlicju in nadstropju in pustil samo nove radiatorje popolnoma odprte (zgoraj in spodaj na ventilih) ?
Se v tem primeru segrejejo ali ne po celi višini? Na temperaturo peči ali ne. Tukaj boš moral nekako pretentati vremensko, oz ročno odpreti mešalni ventil.

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Figo - 26.10.2016

zdravapamet Napisal:
Figo Napisal:Jbg, dal boš 100€ in bo...še vedno jih lahko vlečeš za vrat, če ne bodo 100% rešili zadevo.
Ja, ja. In potem svizec zavije čokolado.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=tt1L0z0sTfY">https://www.youtube.com/watch?v=tt1L0z0sTfY</a><!-- m -->
Pa kaj misliš, da dobri mojstri delajo za knofe?

Lansko leto sem prenovil komplet hišo in lahko rečem, da so specializirane firme v večini primerov cenejše in bistveno bolj profesionalne kot kvazi privatniki oz. 'mojstri'.

Ni kej, novo ogrevanje, o katerem nimaš pojma in tudi večina tukaj ne...srečo imaš, da ni zime še pritisnila Smile Smile Ko bo, boš kmalu klical-ti pišem le dobronamerno...

Re: Velik problem s centralnim gretjem - sijared - 26.10.2016

Matjaz_Z Napisal:Glede na shemo povezav: kaj bi moral npr. spremeniti, da bi delalo bolje?
@Matjaz_Z To vprašanje ni na mestu, saj glede na naše predloge nisi kaj dosti ugotovil... Bo zares najbolje, da najdeš nekoga, ki ve kako se tej stvari streže. Pa brez zamere..

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Matjaz_Z - 27.10.2016

Saj ravno to je problem, da nisem veliko ugotovil. Tu je bil tudi uradni mojster, ki tudi ni veliko ugotovil, razen, da bo morala črpalka delati non-stop in da bo vročina eventuelno že premagala vsak radiator. Sej ne rečem, prijazni soforumaš se je ponudil, da mi posodi termalno kamero, bom še s tem pogledal, potem pa še koga poklical, so se tudi mojstri javili tu gor. Upam, da bo komu uspelo.

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Hanzi - 27.10.2016

In kaj ti bo termalna kamera povedala več kot dlan?
30 je hladno
40 mlačno
50 toplo
60 vroče, se boš samo dotaknil
70 ne boš se več niti dotaknil brez posledic

Re: Velik problem s centralnim gretjem - mišek2014 - 27.10.2016

2500 brez materijala pa davka, 100 samo za ogled, aleluja. Pri takih stevilkah ti je vroče, brez da karkoli kuriš. Človek boži ti si nor.
Jaz sem dal lani za komplet na novo kurilnico 600 eur za delo. Peč na polena, zalogovnik, bojler, pa dva ogrevalna kroga. To sta dva delala dva dni se mi zdi, zdaj že pozabil malo. Ti bi pa zato racunal bol kot 4 krat več. Pa daj daj no.

Re: Velik problem s centralnim gretjem - sijared - 27.10.2016

Še pripišem v alinejah svoj del računa:

- priklop peči na razdelilec in treh ogrevalnih krogov z vsemi pripadajočim elementi (ventili, črpalke in ostalo)
- postavitev regulacije, senzorjev in sobnih enot ter vsa elektro vezava
- priklop toplotne črpalke
- zagon sistema in zapisnik ter meritev emisij

Skupaj 650€

- popust na material in 9,5% DDV na vse
- Delo narejeno brezhibno z vso prilagodljivostjo glede na želje stranke.
- Narejeno po sistemu kot je razvidno s slik zdravepameti. Elegantna vezava, da bi še laik vedel za kaj je kaj.
- prvi ogled brezplačen

Re: Velik problem s centralnim gretjem - sašo65 - 27.10.2016

mišek2014 Napisal:Človek boži ti si nor.
ma ni glih.... Big Grin
.... faca je on po svoje :lol: ma pač sisitem APP (ako prođe, prođe) :mrgreen:

Re: Velik problem s centralnim gretjem - Figo - 27.10.2016

Matjaz, še eno vprašanje:
-ti je kurilnico delalo uradno podjetje in serviserji? Imaš račun za vse komponente in delo?

Re: Velik problem s centralnim gretjem - mišek2014 - 28.10.2016

Deset delovnih dni delaš eno kurilnico. Ti si res poseben; ne vem kateri monter dela to deset dni.
Naj kdo napiše če so komu kurilnico delali tako dolgo.
Pri meni ni bilo rezanja starih cevi, ker je bilo delano iz nule. Peč smo pa že prej sami noter spravili, sosed iz zadruge prišel z viličarjem in jo je postavil do vrat, potem smo pa z rudlcem do konca spravili. Smo se zajebavali nekaj časa, takrat bilo samo blato, viličar zagreznil, smo ga s traktorjem potem nazaj vlekli.
Zdaj vrjamem če bi ti to delal, da bi računal samo za premik peči v kurilnico 500 eur. Če bi bilo dosti. :-)

Re: Velik problem s centralnim gretjem - mišek2014 - 28.10.2016

zdravapamet Napisal:Pripni prosim slike te kotlarne, ki je nastala v dveh dneh.
Zalogovnik je pa nasproti peči.
Sem gledal zdaj račun, delo za strojne inštalacije 595 eur, potem je pa še 150 eur za elektroinštalacije (povezava črpalk, ventilov pa te stvari), teh 150 eur je z elektromaterialom vred, kabli pa to je v tej ceni. Tak da potem je komplet delo recimo 700 eur.

Zdaj mi pa povej, kaj več bi dobil, če bi eden to delal 10 dni pa računal 2500 eur??
To je 1800 eur dražje, potem pa še vprašanje po čem daš material.
Jaz sem imel 5 ponudb (nobeden ni računal 100 eur za ogled, ogled je zastonj), ta ki je delal mi je dal peč za 3000 eur, brez davka, na ceniku od kovintrejda je bila malo manj kot 3400. Nekateri so pisali kar tako ceno. Pa se dobro ve, da monter lahko to cenej dobi. Se pravi, da tisti že potem samo od peči pospravi 400 eur v žep, kje je pa še vse ostalo. Eni so požeruhi, potem pa še rečejo da delo sploh ne računa dost,....ma ne, že na materijalu služijo, v tem je fora. Dobi dosti ceneje, računa pa dražje, kot če se grem sam pogajat pa na lastno roko kupit.