PodSvojoStreho.net
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje (/showthread.php?tid=64263)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 23.1.2016

Zanimivo pri vsem tem pa je, da nihče drug ne oporeka izjavam, da bo s prehodom na kondenzacijski oljni kotel prihranil enako, kot s prehodom na TČ -kar je navaden bullshit :twisted:

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - vitel - 23.1.2016

bvs Napisal:Po Arso zakonu je potrebno izvesti preizkus tesnosti enkrat letno, če toplotna črpalka vsebuje več kot 3 kg hladilnega sredstva

A take svinjarije so v TC da uničujejo ozon, in to naj si dam v bajto in diham? Še en minus.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 23.1.2016

Ne rabs. Kuri se naprej super zdravo olje, drva... samo zdravje. Pa ce mas slucajno klimo doma ali v avtu (po moznosti dizl folksvagnu) jo cimprej vrzi ven, ker tam je ista svinjarija notri ves :-) Kake neuboloze, pa to ne mores verjet...

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - yan1234 - 23.1.2016

Tole ni smrkelj, ampak kondenz od defrostov klime, pomešan z delci iz individualnih kurišč na trda goriva. Pa še megle ni bilo.

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - labelsm - 23.1.2016

Migaj Napisal:Zanimivo pri vsem tem pa je, da nihče drug ne oporeka izjavam, da bo s prehodom na kondenzacijski oljni kotel prihranil enako, kot s prehodom na TČ -kar je navaden bullshit :twisted:
Seveda je prihranek me ne prepričajo! :? Doma smo 10 l uporabljali NT buderusko porabili 2300-2500l KO +1100€ elektrike, sedaj pa 1700€ komplet elektrika res da pri ugodnješem dobavitelju ali ipak! :wink:

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - bohinc - 23.1.2016

Migaj mislim, da sem za tiste z zdravo pametjo, podal primer soseda v cik-caku. Z nenamensko pečjo niti ne predpotopno je iz 2400l prešel na 2000l z namenskim kond. kotlom, res pa tudi ta ni več najnovejši hit.
Zato pravljicam o 50% ne verjamem.
Podobno ne za TČ in 75%-če gre za zračno...do 70 še , več ne.... Idea
O prihranku 75% bi verjel oz. verjamem tistim, ki lastijo V/V , sonda ali Zemlja/V .
Vse drugo je pravljica po cik-caku... :wink:

Torej npr. če se o Hotjetu (ki je cenovno ugodnejši) ne piše, že očitno na tem forumu pomeni, da se ne prodaja, ne uporabljaja, skratka je zanič :roll:
Ali mnoštvo drugih firm TČ od skandinavcev navzdol (pustimo cene ob strani)
npr. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")heliothermunichr("46")com/de/erdwaermepumpe-co2-sondeunichr("46")html[/url] itd....

Kar jih od nekdaj ta forum ne reklamira, se o njih ne piše - jih kdo propagira...so obsojene kot neobstoječe, eksotični produkti, ali vsaj zanič, če se že pojavijo pisci o njih Cry :roll:
Vačasih so rekli: papir vse prenese.
Doba računalnikov še kaj več..., odvisno pa, če zraven uporabiš kaj zdrave...

Ja tkole k grem zvečer na obhod prav fino zadiši tud po premogu, ter se vprašam kako bi blo, če bi ga cela vas kurla? Al kdo, ki v peči kuri od plastike dalje, spet drug kaka odpadna olja itd...to vse ugodno vpliva na dihala!? Dejte se eni zresnit.
Skratka nasprotniki TČ: ne uporabljajo hladilnikov, skrinj, sušilcev , razvlaževalcev ipd. Saj niti ne morejo, ker jim je vse verjetno drug dan odpovedalo poslušnost čemur so namenjeni :?: Idea
Konc cika-cak :mrgreen:
P.s. Polde kaj si dodal , kot odvetništvo Migaju, včasih sem o podobnem pisal na ZS (ker sem bil obsojan smetenja, nikol ne delam prav , ker ne lastim forumsko oglaševane TČ...)
Torej v čem si boljši o tem kar pišeš... Razen, da imaš reklamirano TČ, ki se o njej piše, je poceni, sploh, če je napol predelana že v štartu...včasih je bila celo neslišna, ni talila...skratka zdaj je spremenila vedenje :mrgreen:

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - vitel - 23.1.2016

Kakšne prednosti ti vidiš pri TC in kurjenju premoga nekje v Šoštanju s kakšnih 40 procente izkoristka napram kurjenju premoga doma v bajti? Aja da ne pozabimo še vseh efektivnih izgub na omrežju hehe. No res ti ne smrdi direkt pod nos, te pa slata po toslnu drgač in bolj subtilno, to je res. Potem sicer nominalno neki prihranis, celokupno gledano pa....bi se kar zajokal. Razmišljam, da bi si peč na slamo omislil, to bi bilo ene 4x subvencionirano.

Citat:bi se kar zajokal. Razmišljam, da bi si peč na slamo omislil, to bi bilo ene 4x subvencionirano.
Slamo , ja zanimivo...mogoč boš z njo poleti lohk hladil pivo, meso itd.... že pisano.
Al hladilnik le ne crkne vsak drug dan in spusti duše, skratka je teh mini naprav neprimerljivo več kot og. TČ !?

Itak pa vsak po želji, nikomur ne oporekam , če kuri drva, sekance...

V tej temi vidim vprašanje :
Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje
Idea o slami...ne bi

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Poldee - 23.1.2016

vitel Napisal:Kakšne prednosti ti vidiš pri TC in kurjenju premoga nekje v Šoštanju s kakšnih 40 procente izkoristka napram kurjenju premoga doma v bajti? Aja da ne pozabimo še vseh efektivnih izgub na omrežju hehe. No res ti ne smrdi direkt pod nos, te pa slata po toslnu drgač in bolj subtilno, to je res. Potem sicer nominalno neki prihranis, celokupno gledano pa....bi se kar zajokal. Razmišljam, da bi si peč na slamo omislil, to bi bilo ene 4x subvencionirano.

Vitel, daj vrzi hladilnik iz hise. Pa ja ne bos to svinjarijo imel...

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 23.1.2016

vitel Napisal:Kakšne prednosti ti vidiš pri TC in kurjenju premoga nekje v Šoštanju s kakšnih 40 procente izkoristka napram kurjenju premoga doma v bajti? Aja da ne pozabimo še vseh efektivnih izgub na omrežju hehe. No res ti ne smrdi direkt pod nos, te pa slata po toslnu drgač in bolj subtilno, to je res. Potem sicer nominalno neki prihranis, celokupno gledano pa....bi se kar zajokal. Razmišljam, da bi si peč na slamo omislil, to bi bilo ene 4x subvencionirano.
če nimaš kaj pametnega za povedat, je bolje da si tiho, še bolje pa temo sploh ignoriraš, ker že tukaj si nakazal, da si navaden brezveznjak..
vitel Napisal:A take svinjarije so v TC da uničujejo ozon, in to naj si dam v bajto in diham?
očitno misliš, da se montira v dnevno sobo ali spalnico :lol: pa mimogrede: a hladilnik/škrinje pa nimate doma?

No Polde , včasih sem na takele... , zapisal kak ZS, da nisem smetil, kot sem bil največkrat obtožen...
Kaj sta povedala več , kot sem zapisal že jaz, v malce lepšem tonu in logično razlago ?!
:roll: Prosim , lahko na ZS :mrgreen:

Citat:prav fino zadiši tud po premogu, ter se vprašam kako bi blo, če bi ga cela vas kurla?
Vitel , tisti brez slame so verjetno dojeli , da gre pri besedi fino za sarkazem , vprašanje nadalje potrjuje to Idea

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Migaj - 23.1.2016

bohinc Napisal:Zato pravljicam o 50% ne verjamem.
Podobno ne za TČ in 75%-če gre za zračno...do 70 še , več ne.... Idea
O prihranku 75% bi verjel oz. verjamem tistim, ki lastijo V/V , sonda ali Zemlja/V...
[/size]
Res je to še nekrat samo dopolnjen hipotetičen izračun za avtorja teme in je vprašanje, če bo SCOP TČ na letni ravni 2,7, vendar je prav tao vprašanje, če ima sedanja peč 66% izkoristek na letni ravni, glede na to, da ogreva z njo SV tudi poleti. Bohinc, tabelo bolje preuči, posebej dobro poglej zadnje vrstice :!:

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - sašo65 - 23.1.2016

"bohinc" si bil letos že na Voglu ?

Sašo65 takele rade volje na ZS , drugače jih bom ignoriral...! Drgač že ene dve let ne , na jezeru pa redno -kajak.
Migaj v tvoje izračune se ne poglabljam že nekaj časa ne prav dosti, če res na daleč in hitro ne zbodejo...Znaš jih prirejati sebi v prid , že od leta 2012...kar si zapisal , da tudi s provokacijo zveš kaj realnega, torej od koga sem se lahko nalezel?!
Torej brez da gledam izračun (pri tvojem podatku prej o 75%prihranku), napram kurjavi z oljčkom, te vprašam, si upošteval dodatke k izboljšanju pri doizolaciji v času kurjenja s TČ...torej , verjetno zaključujeva na tej točki...?!
Papir vse prenese, prav tko virtualne komunikacije, verbalne od blizu, pa jo lahko kdo celo čuti :lol: Ne, ni grožnja, le hec! Ki je, žal, kje tudi resnica...

Re: Pomoč pri odločitvi o TČ/kurilno olje - Lebanovski - 23.1.2016

Khm, bom poskusil odgovoriti na čimveč odgovorov, predlogov Smile
"Relativno poceni izboljšave" jaz ne vidim. Okna so danes že precej boljša kot so ta, fasada 10cm tudi ni ne vem kaj, ampak to bi bili veliki posegi. Strop v mansardi se je tudi že dodatno izoliral, nekih idej tukaj ni.
Kako pa da se pogovarjamo o Kronoterm 18kw, Hotjet 18kw, Daikin 14kw, meni laično to ni v istem razredu in če je 14kw dovolj, zakaj potem 18kw, in če ni dovolj, potem obratna logika Smile
Potem tudi glede cene za Daikin in Hotjet, ki naj bi bila okoli 8000€. Kolikor sem uspel najti po internetu pod 8500€ ni, in to samo notranja in zunanje enota, potem je tu še boljer, montaža, kup mali stvari, demontaže obstoječe, itd... Verjetno si hitro dokaj blizu 13000€.
Sistem vv bi resnično bil precej zakompliciran, ker imamo edino pravo mesto (travnik-vrt) za vrtino oddaljeno cca 30m stran, vmes nadstrešek, asfaltno dvorišče, pod dvoriščem zabetonirana "jama" kjer je sedaj cisterna...in pa info iz prve roke koliko to pride (dva znanca imata ta sistem)...
Obstoječi kotel je v cca 25m2 velikem prostoru, kjer sedaj ni nič drugega kot sušenje perila, ravno zato ker je notri resnično vroče...toliko o izgubah. Vendar se bo sedaj prostor pregradilo in ne bo toliko prostora. Se bo pa v pregrajenem/ločenem prostoru naredilo talno gretje. Vendar teh 12m2 (+5m2 talnega v eni kopalnici) verjetno tu nima nobenega vpliva na odločitev.
To za preverjanje tesnosti zaradi količine plina nad 3kg mi je znano, nikjer pa tu nisem zasledil podatka koliko ga imajo tu največkrat omenjene tč, oz pri kateri bi bilo to potrebno?
Bolj pa ko berem tu, bolj vidim da so tč pravi računalniki, kjer je dobro znati vse prestavljati/uravnavati itd... Meni nekako najbolj diši način da ko enkrat deluje, tudi če se ga ne dotaknem več..."ni ga čez komot"Smile