![]() |
|
T-CAP 9kw Panasonic - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: T-CAP 9kw Panasonic (/showthread.php?tid=63626) |
Re: T-CAP 9kw Panasonic - xavi - 30.11.2015 Preberi to temo. (Fujitsu Waterstage - izkušnje). Mogoče te bo prepričala. Re: T-CAP 9kw Panasonic - Gasper123 - 30.11.2015 Konvektorji so dobra rešitev, če delaš prenovo in vlečeš novo vodno naplejavo za radiatorje (npr. mansarda), ker morajo biti cevi izolirane, drugače se dela kondenz. Lahko sicer izoliraš obstoječo napeljavo vendar tam kjer je cev v zidu tega ne moreš. Poleg tega moraš zagotoviti dober pretok, tako da samo en konvektor bo premalo, dva bosta za 11 kW na meji. Finančno se morda ne splača, se pa izogneš še eni škatli zunaj na fasadi. Re: T-CAP 9kw Panasonic - bomber111 - 30.11.2015 Atomic@ Osnovna napaka je že to da si nabavil Tč in komaj potem začneš razmišljati kakšno fasado boš dal gor ampak sedaj nima smisla te grajat ampak poizkusit speljat optimalno naprej. Sam sem delal letos konec spomladi in sem dal 20 cm belega eps. Tudi tebi bi svetoval vsaj 20 cm saj plačaš le razliko v ceni stiroporja. Mene je prišlo 500 evrov dražje 20 cm kot 15 cm. In sem brez skrbi montiral 8 kw TČ namesto 11 kw. Pri TČ sem pa prihranil dobrega tisočaka. Tako da sem z debelejšo izolacijo prihranil že v startu. Glede na to da si pa omenjal geosondo mislim da tvoj panasonic + fasada ni dosti dražje od geosonde. Če vzameš kredit za fasado boš na istem kot da npr 2 leti furaš brez fasade, da pa sploh ne omenjam vlažnih vogalov ipd. Za toplotno prevodnost v odvisnosti od debeline stiroprja pa obstajajo grafi na netu in si lahko vsak sam pogleda kakšna debelina je zanj optimalna glede na ceno. Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 30.11.2015 Dosti mnenj se krese. 1. Jabk ce ti segrevas tako bajto s 5kw panasonicom si nekje na jugu.... 2. Fasada za hiso me bo prisla 16.000eur... 3. Vse podatke sem imel ze v projektu... 4.Otroci so pa mislim da prodajalci in se 1x povem zau mi je da sem sel v to investicijo in menim da so toplotne ziv nateg.... eloblok pa pika.... kljub tej sorazmerno veliki investiciji bom se grel z eloblokom .... Re: T-CAP 9kw Panasonic - Fantocci - 30.11.2015 Zakaj nisi dal fasade gor, ni bilo časa ali denarja? Ker z razliko v ogrevalnih stroških samo enega leta bi imel že precej velik del obresti za kredit pokrit (če je denar bil problem). Čimprej fasado gor, pa čeprav s kreditom. Bolj pametno bi naredil tudi, če bi denar namesto za TČ namenil v fasado in bi za par so Evrov kupil Eloblok iz bolhe. Poraba bi bila manjša kot je sedaj. TČ bi lahko vgradil kasneje in eloblok spet naprej prodal za praktično isti denar. V bistvu si naredil najslabšo možno varijanto. Re: T-CAP 9kw Panasonic - sašo65 - 30.11.2015 atomic13 Napisal:se 1x povem zau mi je da sem sel v to investicijo in menim da so toplotne ziv nateg.... eloblok pa pika....no evo, zakaj je tale forum zanimiv_vsak dan nekaj novega zveš :mrgreen: Jaz pa tako vesel že tretjo sezono, pa cca dobrih 300€ me pride gretje +SV za 160m2 - izolacije je pa 5+12 samoborke in skupno 250m2 pa sem za to odštel (s policami skupaj) l2012 točno 6500€ (TČ je pa FWHP 11 leta 2013 z odbito subvencijo pa 5500€ Re: T-CAP 9kw Panasonic - atomic13 - 30.11.2015 Z eloblokom bi pa 600 mogoce manj za isti komoditet... Fasade mam 400m2 zal 2etazna hisa na hribu brez kleti... Re: T-CAP 9kw Panasonic - sassapo - 30.11.2015 Z elo blokom tako velike hiše kljub dobri izolaciji nikakor ni ekonomično ogrevat. Čisto iz izkušenj... pod 1.200€ letno pri tvoji hiši ne bi prišel skozi, z lahko pa 1.500€ in preko, zemlja voda 300 do 400€, zrak voda 600 do 900€ Re: T-CAP 9kw Panasonic - bomber111 - 30.11.2015 Atomic ti imaš 285 m2 ( ne vemo če je bruto ali neto) veliko bajto brez izolacije in si zmontiraš 9 kw panasonica in potem pljuvaš čez vse Tč da so nateg ker ti ne segreje bajte. Bi se moral malo zamisliti nad samim sabo ali ne? Re: T-CAP 9kw Panasonic - Merlin1 - 30.11.2015 Fantocci Napisal:DELPHI Napisal:Od človeka, ki trdi da ve, da bo šla nafta samo gor, bi pričakoval, da je zakupil vsaj pol tankerja nafte, pustil službo in zdaj samo še udobno čaka na to kako se bodo vsuli milijoni. Sama izolacija 15 ali več je vprašljiva z vidika zdravja. Tako dobro izolirane hiše morajo imet prezračevanje. Brez imaš zrak katastrofalno slab. V kolikor pa veliko zračiš pa ti izolacija tudi ne naredi čudeža. Investicija in vzdrževanje takšne hiše pa sta na letni ravni skoraj enaka povprečni hiši :wink: . Re: T-CAP 9kw Panasonic - telmos - 30.11.2015 No pa boste le prišli počasi do mojih zakjučkov, kaj vse izolacija potegne s sabo in koliko vse skupaj stane. Re: T-CAP 9kw Panasonic - bomber111 - 30.11.2015 Kaj stena z 10 cm stiroporja pa diha al kaj? :-) Re: T-CAP 9kw Panasonic - mdule - 30.11.2015 Ne razumem prav dobro, kaj bi naj imela debelina izolacije s potrebo po prezračevanju? Kolikor se meni sanja, je povezana samo s kvaliteto tesnil oken (če so seveda bivalne navade itd. znotraj hiše nespremenjene). Katera debelina izolacije je optimalna, je pa stvar izračuna in želja glede izvedbe (jaz imam recimo 25 cm zato, ker sem želel imeti konkretno izolacijo tudi za škatlami za žaluzije). Glede porabe za ogrevanje pa: naša hiša glede nekaterih detajlov še ni povsem zaključena, ima 200 m2 ogrevane površine, lani smo za ogrevanje porabili ca. 350 € (ko bo vse tako, kot je projektirano, pričakujem, da bo ca. 250, največ 300) (Ljubljana, notranja temperatura vseh prostorov 22,5 st C ali več). Dušan Re: T-CAP 9kw Panasonic - Merlin1 - 30.11.2015 Navadno so hiše z manj izolacij tudi manj zrakotesne. Ker imajo manj izolacije je tudi hitrost kroženja zraka v prostorih večja in vsa netesnost bolj intenzivno zrači. :wink: Nabavite si merilnike kakovosti zraka in bo marsikaj bolj jasno. Re: T-CAP 9kw Panasonic - JaBK - 30.11.2015 Več izolacije, večja je verjetnost, da bo posamezen toplotni most "večji". Večji je, raje plesni ob slabem prezračevanju. |