![]() |
|
Video nadzor - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Video nadzor (/showthread.php?tid=56194) |
Re: Video nadzor - Tone - 8.7.2017 Žuli me predvsem dinamično območje, ki ga ponavadi ne navajajo, itak pa ni nekega uveljavljenega standarda kako ga podajati. Bojim se, da imajo vse kamere v spodnji polovici cenovnega območja enak DR. V vašem katalogu je par izjem, recimo ADS-MCAM-BOX2P je huda, če smem iz firbca vprašati kaka je cena. Kot sem že rekel, zanimive bi bile slike delno obsijanega področja z različnimi kamerami nastavljene tako, da je svetli del slike na optimalni svetlosti. Probal sem še z odličnim fotkičem v Galaxy S7 in ima res precej večji DR od Canona. Re: Video nadzor - arbajter - 8.7.2017 Cena za kamero, ki te zanima: Na vrhu imaš redno prodajno ceno, spodaj imaš mojo ceno. Vendar je še ena malenkost - kamera je še brez objektiva. Končna cena je torej odvisna še od uporabljenega objektiva. Bi bil pa tudi ti, ki si bolj "tečen", zadovoljen s sliko. Garantiram. Če te zanima mi sporoči. Bom zrihtal po sindikalni ceni. Za kak pir boš pa vseeno dal. L.P. Re: Video nadzor - Tone - 9.7.2017 Se mi je kar zdelo, da bo 500€. Zaenkrat se bom ukvarjal s kitajskimi "jajci", sploh ker sem ugotovil, da ima 2M jajc kar dober DHDR in da 3mm 1:1.1 objektiv tudi na 1/2.7" senzorju res ni slab. Bi me pa hudo zanimale slike vsaj dveh "tvojih" kamer različnega cenovnega razreda ob hudih svetlobnih razmerah v istem času na istem kadru (del kadra na soncu, del v senci in istočasno pod kakim napuščem, grozdjem...), seveda vsaj pri eni tudi brez HDR, ločljivost naj bo 2M. Bom pripravil moje posnetke, pa bomo primerjali. Najbolje bi bilo, da odpreva novo temo o kakovosti kamer, kaj nabaviti. Re: Video nadzor - Tone - 9.7.2017 Eto tema o kitajskih "jajcih". <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=69696&p=812000#p812000">viewtopic.php?f=6&t=69696&p=812000#p812000</a><!-- l --> @arbajter upam, do boš dodal kake slike iz tvojih kamer v podobno zahtevnih razmerah. Re: Video nadzor - arbajter - 9.7.2017 Bom, ko bom treščil tistih osem analognih HDSDI kamer okrog bajte v zgodovino in jih nadomestil z 5MP IP. Samo, kovačeva kobila je bla vedno bosa... Veš kako je s tem. Se enostavno "ne splača". Podobno je v garaži najbolj sodoben protivlomni sistem z touch screen tipkovnicami in vso pripadajočo smetano (za zamenjavo starega) že več kot leto, le štromarja moram še "najt". Pa je treba le staro dol pobrat in novo gor dat. Osebno pa nisem mahnjen na video nadzore, službeno, kolikor je pač nujno. V 10 letih sem domačega pregledoval le nekajkrat (pa je od prvega dne dostopen tudi na telefonu). Ma žena tko 24 ur "vse pod kontrolo" in ji nič ne uide, za rezervo je pa še ovčar spodaj. Re: Video nadzor - najrad1 - 9.7.2017 "Ma žena tko 24 ur "vse pod kontrolo" " ma vsak izgovor je dober A mate tam same nepridiprave ali pa imaš poslovne zamere ? Saj cel kup kamer , reflektorjev da je noč kot dan in protivlomni sistem kaže na to. Re: Video nadzor - arbajter - 10.7.2017 Prvo - heca ne razumeš (okrog izgovora). Drugo - nekaj km vstran je imela domovanje tista znana družina, sedaj iz Roj. Tretje - teren še vedno tedensko kolikor toliko "nadzirajo" oziroma ljudje še vedno opažamo njihovo prisotnost. Za konec: koji ku*** te boli zame in kaj imam vgrajeno okrog in v bajti. BSZ če nimaš kaj bolj pametnega za komentirat. Re: Video nadzor - Tone - 10.7.2017 @arbajter Kaj boš pa rekel na toplo vodo (osvetlitev) v zadnjem postu <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=69696">viewtopic.php?f=6&t=69696</a><!-- l --> Re: Video nadzor - najrad1 - 10.7.2017 "Za konec: koji ku*** te boli zame in kaj imam vgrajeno okrog in v bajti." Pa saj sam pišeš na javnem mestu kako in kaj imaš pri - po bajti . "Prvo - heca ne razumeš (okrog izgovora)." Pri nas tudi en sosed ima enak izgovor - resnico pa pozna cela vas. Več ali manj so povsod znane in neznane družine pa če se ne bodeš z njimi ti dajo mir če jim pa ne daš miru pa normalno moraš imeti 15 reflektorjev in 8 kamer ter najbolj sodoben protivlomni sistem z touch screen tipkovnicami in vso pripadajočo smetano , da se jih ubraniš ...... če ? Manjkajo neprebojna stekla ali pa jih že imaš ? Lep dan ti želim Mimogrede a si že upokojen ? Poglej Toneta kaj dela za slike z poceni kitajsko šaro . Re: Video nadzor - Figo - 10.7.2017 Model, ti si bolan v glavi. BTW, če imaš kakšno osebno zamero ali želiš karkoli doseči, ga kontaktiraj in se pogovorita ločeno, izven te teme oziroma foruma. Re: Video nadzor - arbajter - 10.7.2017 Nejrad Ne drekaj v temah katere ne poznaš. A upaš stopit iz ilegale na plano z imenom in priimkom? Mene si obelodanil zaradi izpada dohodka zaradi zloma hrbtenice on posledično več kot enoletnega okrevanja, da višine bolniške s strani države spejem ne omenjam, katero je Ajpes seveda "videl" in prikazal (ti vzroka seveda nisi mogel poznati, vendar to ni opravičilo, ker ti je tipkovnica prehitela možgane). Seveda ti si videl le zmanjšan letni dohodek, kajne, uh, sp kateremu gre dohodek dol, ja ni ga hujšega, ta že mora biti nakladač, a ne? Daj zaobrni si ogledalce, se prenehaj skrivati za nickom, pa da se vidimo, če upaš seveda. Do takrat si zame žal le navaden drekač. Upokojen? Koji kurac te to briga? Če te to res boli, kar prični jemat lekadol. Kdaj ga lahko prenehaš jemat (bom šel u penzijo) ti pa sporočim. No tudi če bi bil, to še nebi pomenilo, da na forum nebi še kakšno napisal, čeprav se mi zdi, da sem ti pošteno skočil na žulj in bi si to morda želel. In tudi tebi lep vroč dan, kolikor ga še je ostalo. Preostalim forumašem se opravičujem za izraze. Re: Video nadzor - arbajter - 10.7.2017 Tone Moje osebno mnenje: slike so dokaj v redu. Oziroma glede na ceno kamere ki jo omenjaš celo zelo dobre. Štos je edino ker ne moreš spreminjat parametrov po sekcijah slike (čeprav obstajajo že tudi take kamere) brez, da bi se potem kaj spremenilo v preostali sliki. Saj ne, da zagovarjam, da z nakupom drage kamere vedno dobiš mercedesa, samo nekako spet velja tista o poceni nakupih. Predvsem so pri njih dostikrat omejene nastavitve, razširitve (se ne nanaša na kamere), dokupi in podobno. Pri dražjih imaš na voljo pač več igračkanja. Mi je pa všeč tista night vision slikica, čeprav je narejena ob precej izdatni pomoči lunce, moram priznati, da je ena boljših, kar sem jih do sedaj videl. Tudi ob primerjavi z kamerah z 0,001l osvetlitve. Upam, da ni kak Photoshop. Re: Video nadzor - Tone - 11.7.2017 Mislil sem na osvetlitev dvorišča z 0,5W LEDko in posnetka mene pod to osvetlitvijo. Re: Video nadzor - najrad1 - 11.7.2017 Figo "Model, ti si bolan v glavi." Hvala za kompliment katerega slišim vsak dan. arbajter Če si vseved tudi prav . Nekateri pač nismo tako brihtni kot ti . Za hrbtenico in vse ostalo si se sam hvalil tukaj na forumu. Te povabim na Azurno obalo - St.Tropez, da se prepričaš kako in kaj . Re: Video nadzor - arbajter - 11.7.2017 Ne, z poškodbo sem se oglasil po tvojem skrajno butastem prispevku, v bistvu podobnem kot tale sedaj. Še enkrat - sicer za to in s izpadom dohodka povezanim s tem nisi vedel in te za to ne obtožujem. Verjetno pa poznaš tisti rek še iz juge: pre stavljanja jezika u pogon, uključi mozak. Ljudje poznamo tudi pojem "predvidevanje" in da včasih kaka stvar tudi ni videti, kot je. Za komplimente si si kriv sam. Že mora biti tako. Zaključujem s teboj, se ne vtaknem v noben tvoj prispevek, enako pričakujem od tebe. Okrog povabila - prepričam o čem, saj je vse jasno. Morda, nekoč, in predvsem, ko bom vedel, s kom se menim. Do takrat hvala za povabilo, anonimus brez jajc. |