PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva - Berghaus - 25.1.2014

Zelo fer.

Re: Bukova drva - csamo001 - 25.1.2014

stepski Napisal:@ Csamo001
v glavnem za njegov prostorninski meter, metrskih drv in kot takih prodanih , bi jaz moral dobiti o, 8 metra zloženih polen... sicer mislim da imam prav, če nimam pa me naj kdo poravi...

Če si se zmenil za metrske kose, potem OK. Če si pa bil dogovorjen za 33cm "klasiko", potem pa si bil nategnjen. Stvar dogovora pač, je pa nujno, da se že v startu ve, kaj TOČNO je stvar dogovora - potem ni nobenih dvomov. Zgleda sem eden tistih, ki imam srečo z dobaviteljem.

Re: Bukova drva - stepski - 25.1.2014

Mater sem se zametal.. preden me kdo drug opozori... cena merkurjevih drv... 107,99 : 1,6 = 67,49eu
popravljam napako in se opravičujem...

Re: Bukova drva - csamo001 - 25.1.2014

Se mi je zdelo malo čudno ja, ker od časa do časa pogledam ceno biomase v velikih centrih. Pa Merkur bolj ko ne skoraj vedno prednjači kot najdražji...

Re: Bukova drva - Hanzi - 26.1.2014

Stepski: Daj bodi toliko priden, pa si ta drva pred nakupom oglej pri kmetu. Pa to ne pomeni da kmeta zagovarjam, samo klaftro si oglejta skupaj in če ne drugače porišita ali pa remel zabijta do kam si kupil. Ko si jo boš ogledal, boš tudi ocenil kvaliteto in kako je zložena. Če klobuk mečeš skoznjo, potem....

Mogoče je imel kmet to računico.
Enkrat sem zasledil razlago da je klaftra 4m3,VENDAR na vsakem koncu je križ v križu pa je 0,75m3.

Si kmetu že kaj pojambral da si jih dobil malo? Kakšen je imel komentar?
Bojim se da je žagal klaftro z motorko zato tudi toliko razlike v dolžini.
Nimajo še vsi RCA. Na cirkular pa je preveč dela. Tukaj je kmet zagotovo naredil napako, sploh če si ti omejen z dolžino polena.

Stepski: Daj bodi toliko priden, pa si ta drva pred nakupom oglej pri kmetu. Pa to ne pomeni da kmeta zagovarjam, samo klaftro si oglejta skupaj in če ne drugače porišita ali pa remel zabijta do kam si kupil. Ko si jo boš ogledal, boš tudi ocenil kvaliteto in kako je zložena. Če klobuk mečeš skoznjo, potem....

Mogoče je imel kmet to računico.
Enkrat sem zasledil razlago da je klaftra 4m3,VENDAR na vsakem koncu je križ v križu pa je 0,75m3.

Si kmetu že kaj pojambral da si jih dobil malo? Kakšen je imel komentar?
Bojim se da je žagal klaftro z motorko zato tudi toliko razlike v dolžini.
Nimajo še vsi RCA. Na cirkular pa je preveč dela. Tukaj je kmet zagotovo naredil napako, sploh če si ti omejen z dolžino polena.

Edit zgornje napisano brez prebrane zadnje strani.
Upam da rešiš zaplet, kljub popravku merkurjeve cene pa bi bilo zanimivo preložiti njihova drva, kar je omenil že firefly nekaj višje.
Daj objavi sliko tvoje skladovnice drv.

Edit zgornje napisano brez prebrane zadnje strani.
Upam da rešiš zaplet, kljub popravku merkurjeve cene pa bi bilo zanimivo preložiti njihova drva, kar je omenil že firefly nekaj višje.
Daj objavi sliko tvoje skladovnice drv.
Daj mu še eno šanso, ob pogoju da se dogovorita po zgornjem navodilu-pred skladovnico drv zloženih pri njem doma.
Tudi v merkurju se baje dobi še kaj drugega poleg bukve v paleti, če pa bi jih tebi uspelo lepše zložiti pa ne vem. Meni bi jih zagotovo uspelo.

Re: Bukova drva - Berghaus - 31.1.2014

Letos bodo drva praktično zastonj. Pravijo da toliko ledoloma Slovenija še ni doživela. V Postojni bojda polomljeno skoraj vso drevje.....

Re: Bukova drva - csamo001 - 31.1.2014

Mah, trg z drvami ni ravno neki vzor učinkovitega trga. Nekak dvomim v to, da bi to bistveno vplivalo na prodajne cene. Bom pa zelo vesel, če bo res...

Re: Bukova drva - SMatjaž - 31.1.2014

bergo: moram reči da to ne drži povsem Wink čeprav bodo imeli veliko drv ne bodo spustili pod ceno kajti trg drži ceno če je malo drv ali pa preveč.. sploh pa.. lansko leto je podiralo pri nas vse povprek in delalo jase sredi gozdov.. cena drv??? ista ali še dražja Big Grin

Re: Bukova drva - Berghaus - 31.1.2014

Joj fantje, sem upal, da boste zaznali sarkazem v mojem postu :-)

Apliciral sem na moje zadnje poste na tematiko drv, kjer sem opisoval štorijo, ko je v gozdovih okoli nas zaradi vetroloma na tisoče kubikov drv po tleh, pa nihče ne čisti. Ko smo se ponudili za čiščenje, smo dobili odločen NE!

Enako bo sedaj. Kopica drevja po zgnila pred našimi očmi.

Da bi padla cena? Lol, bodo raje lastniki zakurili hoste.

Kot zanimivost, samo od enega človeka sem dobil povabilo za čiščenje, v zameno za kakšno poleno. Iz tega foruma! Medtem ko sem obkrožen z gozdom. Iz katerega bog ne daj da bi potegnil kako vejico. Smo morali tamalemu prepovedati nošnjo žepnega nožka, ker smo bili, sicer vljudno, opozorjeni, da gozda se pač ne sme uničevati. Ko si je hotel urezati palico za lok.

Pfej.....

In še ena stvar. Sam kot otrok sem prebrodil moravško dolino po dolgem in počez. Poznali smo okoliške gozdove, potoke in travnike do obisti. Tu imajo otroci prepoved prečkanja travnika. Čeprav je sveže pokošen.
Dejansko smo Slovenci postali ograjarji, obsedeni s svojo zemljo. V naši vasi je šlo vse skupaj tako daleč, da streljajo na psa, ki gre preko travnika. Govorim o kmetijskem travniku, velikosti 10.000če kvadratov, ne angleške travice pred bajto.

Mah, brezveze.

Re: Bukova drva - stepski - 31.1.2014

Mati izhaja iz dninarske družine, oče iz veleposestniške, sicer res da iz klene kmečke družine, pa vendar mi v ušesih ostajajo veliko bolj njene besede... in če se sam česa bojim je da bi se vrnili neki pretekli časi, (gospodarska situacija pač)... da bi moral h kmetu, beri veleposestniku na dnino... res da je od takrat preteklo veliko, veliko let, ampak očitno se nekatere stvari prenašajo iz roda v rod...

zadnjič sem bil pri enem kmetu, dvorišče polno vetrolomnih hlodov, ko je beseda nanesla na ceno... vem da je z drvmi delo in mater, pa vendar, da ga citiram... raje pusti da segnijejo kot da bi jim jo spustil ceno, sicer mislim da se bo sem in tja našel kdo ki potrebuje denar, samo to bo bolj svetla izjema...

in da se nadovežem še na moje prejšne poste, pri trgovcu kupil štiri tavelike pelete drva, dve sem že preložil, prvi vtisi ugodni, malček dvomim da mi bo uspelo ujeti tegale nakladalca mojih palet, sredina brez nekih slabih komadov, so mokra, ampak to sem vedel in če lahko potegnem prvo vsporednico z tistimi kostanjevimi, vsekakor veliko boljši občutek, pa saj ga poznate, ki ga imaš v sebi...

Re: Bukova drva - csamo001 - 31.1.2014

Dokler bo kmet dobil subvencijo za vsak drek, bo ostalo tako kot je - smo dežela tisočerih tržnih deviacij. In spet sem prisiljen napisat: zato pa smo tu kjer smo.

Zakaj jaz denimo ne dobim subvencije za košnjo trave na lastnem dvorišču?

Re: Bukova drva - okvals - 1.2.2014

Ker imaš Angleško in ne Slovensko travco :lol:

Re: Bukova drva - csamo001 - 1.2.2014

Ma klinac, po letošnjem poletnem sušiju je bolj malo ostalo od ingliš travce na našem dvorišču. Je pa res, da se je pred zadnjo ohladitvijo in snegom to zimo trava čudovito okrepila. In letos sem nekaj probal z dosejevanjem s Pika mešanico... ampak to je že za drugo temo.