![]() |
|
Toplotna črpalka zrak voda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka zrak voda (/showthread.php?tid=53192) |
Re: Toplotna črpalka zrak voda - pibomarco - 20.5.2014 Tudi sam se nagibam bolj k tej varianti.. mogoče iščem samo dodatne potrditve, da najdem notranji mir Telmosovi prispevki so mi zelo na mestu (tudi v drugih temah o TČ), zato se tudi bolj nagibam k tej opciji, ki je vsekakor zame tudi finančno bolj ugodna varianta. Sem "Telmosu" sicer poslal povpraševanje, ampak predivdevam da je polno zaposlen Sicer pa dobim kmalu ponudbo od izvajalca/posrednika za Daikin, ki je tudi iz naših koncev.. Pomembni so mi servisni pogoji in predvsem tudi urgentnost rešitev problema, če le do tega pride kadarkoli.. glede na to da gre za turistično dejavnost
Re: Toplotna črpalka zrak voda - leja555 - 3.3.2016 pomoč ! zanima me naslednje.. kakšna moč kaj vse moram vedeti pred nakupom tc zrak voda ( zasledila sem da z bojlerjem le če je velika poraba vode) mi bomo 4 (trenutno dva dojenčka ampk moram gledati dolgoročno) .. zivimo v mansari ogrevalo se bo z talnim gretjem, samo mansarda, 140 kvadratov. izolacija stropov 35cm ,fasada 15 cm. kakšne tč naj gledam da nas bo vzdrževalo.??.( s komentarji prosim ne samo marketinško) zanima me ali lahko zunanjo enoto dam na teraso (nam osebno ne bo moteče) vprašam ker če je kakšna povezava da bo moglo biti na tleh.. NAJPOMEMBENJŠE VPR. kaj je potrebno storiti za eko sklad!!?? ali moram imeti predračun, nrejeno intervencijo.. kaj vse je pomembno?? prosim naj mi nekdo laično razlozi ker cele dneve klicarim tja k njim pa nihče ne dvigne( niti v času ur!) Re: Toplotna črpalka zrak voda - Jankur - 3.3.2016 Iz lanskega razpisa: Obvezne priloge: - kopija gradbenega dovoljenja za stavbo, na kateri bo izvedena naložba, razen v primeru izvedbe naložbe v posameznem stanovanju večstanovanjske stavbe; - kopija potrdila, da ima stavba uporabno dovoljenje po zakonu, če je bila stavba zgrajena pred letom 1967 in upravičena oseba z gradbenim dovoljenjem ne razpolaga, razen v primeru izvedbe naložbe v posameznem stanovanju večstanovanjske stavbe; - kopija ustreznega novega gradbenega ali drugega dovoljenja, če so bili na stavbi izvedeni gradbenorekonstrukcijski posegi; - potrdilo o parcelaciji, iz katerega bo razvidna povezava med parcelo/-ami na gradbenem dovoljenju in današnjim stanjem, če obstaja razhajanje med parcelami na gradbenem dovoljenju in današnjim dejansko evidentiranim stanjem na prostorskem portalu Geodetske uprave Republike Slovenije; - soglasje lastnika ali solastnika nepremičnine, eno- ali dvostanovanjske stavbe ali stanovanja v tri- in večstanovanjski stavbi, kjer bo izveden ukrep, ki je predmet javnega poziva, če upravičena oseba ni lastnik oziroma je solastnik nepremičnine, eno- ali dvostanovanjske stavbe ali stanovanja v tri- in večstanovanjski stavbi, na predpisanem obrazcu, ki je del razpisne dokumentacije. Soglasje solastnika ni potrebno, če je soupravičena oseba; - kulturno varstveni pogoji in soglasje pristojne območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, če je stavba, kjer se bo naložba izvajala, kulturno varstveno zaščitena; - fotografija stavbe, iz katere bo razvidna hišna številka stavbe; - veljaven predračun izvajalca (če iz predračuna ni razviden datum veljavnosti, se šteje, da je predračun veljaven 30 dni od datuma izdaje predračuna) za nakup in vgradnjo naprave, opreme ali gradbenih proizvodov, ki vključuje popis del, vrsto in oznako - fotografija prostora, kamor bo vgrajena toplotna črpalka, z označeno lokacijo namestitve toplotne črpalke; - fotografije prostorov, kamor bosta nameščeni tako zunanja kot tudi notranja enota oziroma krmilni del toplotne črpalke v primeru vgradnje toplotne črpalke zrak/voda; - v primeru vgradnje ogrevalne toplotne črpalke voda-voda vodno dovoljenje Agencije Republike Slovenije za okolje, če upravičena oseba z njim že razpolaga; - merilno poročilo ali certifikat neodvisne evropske inštitucije, akreditirane za izvajanje meritev skladno s standardom SIST EN 14511-2, -3, oziroma potrdilo o kakovosti toplotne črpalke, če ogrevalna toplotna črpalka še ni navedena na informativnem seznamu, objavljenem na spletni strani <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ekosklad">www.ekosklad</a><!-- w -->. |