PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174)

Re: Toplotna črpalka - duc - 6.3.2019

Ej, popson, to kar računata vidva je brez veze, padel si na limanice. Dej pejd še enkrat od prve strani brat, pa ti bo jasno. Če ne bo, pa ponovi vajo.

Re: Toplotna črpalka - Fantocci - 6.3.2019

cheba Napisal:V kakšne nesmisle se zapletete.

To, da pa Kronoterm še živi in brca, v bistvu ena garažna firma v svetu multinacionalk, to se pa potem kar izgubi. Upam, da ta supersilent ne bo samo njihov on-off z drugim ventilatorjem in bolj zvočno izoliranim kompresorjem.

Saj so že sedaj precej tihe. Če mi ne bi takrat turili tisti zalogovnik zraven k talnemu, bi jo tudi sam imel.

Re: Toplotna črpalka - bozgom - 6.3.2019

bk9105 Napisal:@bozgom: Če ti nekdo hkrati obljubi višjo zmogljivost in nižjo porabo, potem to oboje pomeni, kar pomeni, istočasno.

A je potrebno neke avte zraven dajat? Mimam pojma, kaj želiš s tem pojasniti.
Trdiš, da višja zmogljivost pomeni isto kot nižja poraba. Očitno je, da ti razumeti kaj sem želel povedati ni edini problem.

Re: Toplotna črpalka - bk9105 - 6.3.2019

Kaj motaš in obračaš besede, jaz nič ne trdim. Marketing ti ponuja večjo zmogljivost ob istočasno nižji porabi. Zdaj pa je na tebi, da preveriš, če to v praksi drži.

Re: Toplotna črpalka - pentax - 6.3.2019

Ste pa nadrkani vsi po vrsti danes..če se mod sprehodi ne bo nobenem škodilo, še najmanj bralcem.

bk9105 Napisal:Kaj motaš in obračaš besede, jaz nič ne trdim. Marketing ti ponuja večjo zmogljivost ob istočasno nižji porabi. Zdaj pa je na tebi, da preveriš, če to v praksi drži.

A potem to nisi ti napisal?

Citat:cop 3 = 1 el.e. / 3 topl.e.
1,5x zmogljivejša = 4,5 topl.e.
zgolj 1/3 porabe = 1/3 el.e.
cop = 4,5/(1/3) = 13,5

A tole in ostalo pred mojim zapisom pa ti je ušlo izpred oči?
cbbx Napisal:Isto bil na sejmu in zvedel, da Mitsubishi novembra lansira model, ki bo porabil tretjino zdajšnje porabe, bo polovico zmogljivejši, praktično neslišen ter čisto novega designa (baje nagrajen v Milanu za revolucionarno smer v industrijskem designu). Cena pa smešno ugodna, ker želijo s tem modelom pokoriti trg zrak-voda segmenta. Omenjam za tiste, ki še ne vedo kaj bi. Sam bom še počakal, da vidim kako bo, ne verjamem prvim niti drugim. Aja, informacija je iz prve roke.

Pa saj ti ves čas skušam dopovedati da tisto odebeljeno ne pomeni isto. Pomeni tretjino zdajšne porabe= če sedaj porabiš 3000 kWh ob COP 3 boš z njo porabil 1000 kWh ob COP 9 in bo polovico zmogljivejša= če ti sedaj pri -15°C deluje z močjo 5 kW ali pri 7°C z močjo 10 kW ti bo nova tam delovala z 7,5 kW oz. 15 kW.

Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 6.3.2019

@bozgom zdaj te bo @bk poslal ucit osnovnosolsko matematiko Smile

@bozgom: Bravo profesor, si si populil že vse dlake? A cop je enoten skozi celotno obdobje porabe teh 1000kWh, pri vseh razmerah? Ja, v laboratoriju je ja. Priznam, da je tole pa že nad osnovnošolsko matematiko, in nekako preveč zame.

@bk9105 tvoj zadnji post se verjetno nanaša na to

Citat:cop 3 = 1 el.e. / 3 topl.e.
1,5x zmogljivejša = 4,5 topl.e.
zgolj 1/3 porabe = 1/3 el.e.
cop = 4,5/(1/3) = 13,5

:lol: :lol: :lol:

Re: Toplotna črpalka - csamo001 - 6.3.2019

Momci, harate. Ki je še vikend pa fuzbal ...

@bozgom: Če vidiš v njem, da jaz operiram z urami in se omejujem na neko merljivo obdobje, potem se mi še premalo smeješ.
Ko te bodo pa začele trebušne bolet od krohota, pa si le potegni rep izmed nog in odgovori na tisto, kar sem te vprašal. Bo šlo?

Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 6.3.2019

@bk si zacutil (mislil) nekaj, kar ostali ne vemo? Potem deli z nami.. cutila in tvoje sposobnosti pa to Wink

Glej @bk9105 COP si uporabil ti v svojem izračunu. Je tistih 13,5 katere si naračunal enako skozi vse leto?

PS- moj odgovor je enak tvojemu :lol: :lol: