PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174)

Re: Toplotna črpalka - cbbx - 6.3.2019

Popson: Ah seveda.

Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 6.3.2019

@Fery e bejzi no, kje ti razberes, da sem padel na zapisano?? Dvakrat sem napisal, enkrat da se prelepo slisi, da bi bilo res, drugic pa da dvomim. Res pa nisem pisal ponizujoce in zanicevalno kot ti, kar bi tebi bilo verjetno bolj razumljivo.

Re: Toplotna črpalka - bk9105 - 6.3.2019

cop 3 = 1 el.e. / 3 topl.e.
1,5x zmogljivejša = 4,5 topl.e.
zgolj 1/3 porabe = 1/3 el.e.
cop = 4,5/(1/3) = 13,5

Očitno osnove matematike niso za vse enake. Tisti, ki imate drugačen rezultat, napišite postopek, kak ste prišli do njega.

Re: Toplotna črpalka - cheba - 6.3.2019

V kakšne nesmisle se zapletete.

To, da pa Kronoterm še živi in brca, v bistvu ena garažna firma v svetu multinacionalk, to se pa potem kar izgubi. Upam, da ta supersilent ne bo samo njihov on-off z drugim ventilatorjem in bolj zvočno izoliranim kompresorjem.

Re: Toplotna črpalka - Fery - 6.3.2019

A je problem tiha TČ?
Švedi jih tlačijo v špajz, med dnevno in kuhinjo. Baje so neslišne. Zrak-voda, da ne bo kdo skakal.

@cheba: ja kaj pa češ napisati o supersilentu, če je zaenkrat vse skupaj samo neka marketinška kost za glodanje, kot si že sam ugotovil. Si zaje*al, da novice nisi podkrepil s cop 15, šele potem bi tvoj zapis bil dovolj mamljiv trnek za popsona, ki je po moje sred noči po našem času, že kontaktiral Japonce, da se prijavi na seznam prednaročil za modelno leto 2020.

Re: Toplotna črpalka - bozgom - 6.3.2019

bk9105 Napisal:cop 3 = 1 el.e. / 3 topl.e.
1,5x zmogljivejša = 4,5 topl.e.
zgolj 1/3 porabe = 1/3 el.e.
cop = 4,5/(1/3) = 13,5

Očitno osnove matematike niso za vse enake. Tisti, ki imate drugačen rezultat, napišite postopek, kak ste prišli do njega.
Ne vem no- od kdaj izraz "zmogljivejši" pomeni manjšo porabo energije. Torej poved- BMW serije 5 je zmogljivejši od BMW serije 3 pomeni, da serija 5 porabi manj goriva ob drugače istih dimenzijah, teži, obliki....

Ja, točno tako. Sosed je to izvedel na sejmu v Ženevi. Novembra pride ven.

@bozgom: Če ti nekdo hkrati obljubi višjo zmogljivost in nižjo porabo, potem to oboje pomeni, kar pomeni, istočasno.

A je potrebno neke avte zraven dajat? Mimam pojma, kaj želiš s tem pojasniti.

Re: Toplotna črpalka - cbbx - 6.3.2019

Sem že kontaktiral bavarce, so takoj odgovorili, vsa čast. Pravijo, da sem prvi v vrsti. Komaj čakam, da dobim. Res, vam povem.

Ha, ha, ha, kaj rata iz enega sarkazma, ki ga eni niso sposobni dojeti!? Noro.

BTW, jaz sem lani kočijo kupil. Brez heca. Za dva konja, ne za 400. Pa šest oslov je lahko na njej. Je pa še enkrat bolj zmogljiva kot predlanski model. Vsaj tako so mi povedali. Zato sem tudi dal skoraj 7 jurjev zanjo.

Jaz prodam mojo bemfo, letnik 08/2016, 3.0 xdrive avt, cipiran na 300PS, prevozenih 45.000km. Ni da ni od opreme, za 44k€. Lahko uredim leasing z samo 10% pologa in 70% popusta na kasko. Avto se je v tovarniski garanciji.

Ti se rajši poleg otrok osnovnošolsko matematiko uči, drugače si boš tak narobe izračunal te procente.

Eno štirko imaš preveč. Ugani katero.

@Fery namesto stirke bi komot lahko bla se visja cifra..