![]() |
|
Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk (/showthread.php?tid=26450) |
RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 21.4.2021 Ja, tudi moje prvo vprašanje je bilo, če sem jo preveč gonil, pa mojster pravi, da ni pravila. Se zgodi, ampak menda bližje promilom kot % Kakorkoli. Zavarovalnica bo menda plačala in če bo šlo vse gladko, me bo nov kompresor koštal pod 200€. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - casar - 21.4.2021 DELPHI, kakšno zavarovanje imaš to, da krije crknjeno toplotno črpalko? No, crknjen kompresor v njej. Aleš RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - remi - 21.4.2021 DELPHI, ali so na voljo kakšni statistični podatki? RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 22.4.2021 @casar strojelomno zavarovanje instalacij @remi Ne. Sklepam čez palec glede na izjave serviserja. Menda je takih okvar zelo, zelo malo. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - pentax - 22.4.2021 evo, kje se kdaj tudi zavarovanje splača. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 22.4.2021 No, da bo resnici zadoščeno, je potrebno strošku popravila prišteti tudi del plačil dodatne premije. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - first1 - 22.4.2021 Lahko še kakšno o zavarovanju napišeš. Kje in kakšno si vzel ter koliko je doplačila za strojelom. Triglav? Ravno sklepam za hišo in pri Savi ti do 7 let starosti priznajo novo vrednost, kar je več pa se upošteva amortizacija in življ. doba. V praksi bi v tvojem primeru priznali le cca 30%. nove vrednosti. Sicer meni pri Fery TČ kaj veliko ne bi koristilo zavarovanje, moje zavarovanje je še ena zapakirana Ampak so pa praktično vsi gospodinjski aparati novi, sicer je pri večini itak 5 let garancije, tako da 7 let je bolj tako tako, vsaj do 10 let povrnitev 100% vrednosti bi bilo super...
RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - sašo65 - 22.4.2021 ne morem se spomnit , ampak bil je ze nekdo tukaj, ki so mu kr celo zunanjo zamenjali zaradi kompresorja...tudiFWHP11.... (moja gre v deveto sezono, torej pricakujemo najhujše...)? ![]() sicer "by the vay" še rade volje bi kupil novo zunanjo enoto, ko bi le "hudici" novo (škatlo) naredili.....pa nič: 12/13 let enaka
RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - pentax - 22.4.2021 @alanfordu so menjali celo zunanjo enoto, če se prav spomnem...ampak je bila stara nekih 5 let in je uvoznik to uredil kolikor se spomnem. Zavrovanje strojeloma pa pride nekih 32€ pri Triglavu. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 22.4.2021 Tako kot piše pentax stane to zavarovanje pri Triglavu nekaj čez 30€ letno. Za uveljavljanje rabiš original račun, izjavo serviserja in predračun popravila. Je pa TČ stara 7 let in 3/4. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - remi - 22.4.2021 Zanima me statistika tvoje TČ: koliko ur je v življenju oddelal kompresor, koliko startov, proizvedene energije, ur delovanja obtočne črpalke, grelcev, .... RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 22.4.2021 Serviser je seveda ponastavil cel krmilnik, tako da... Se pa ne sekiram dosti, ker 1. ne gre za to, da se je kompresor znucal in bi iz teh podatkov lahko ostali sklepali kje so s svojimi kompresorji 2. je del podatkov je za lase privlečen, npr.: delovanje grelca meri impulze kdaj naj se grelci vklopijo in čas delovanja, naknadno pa sem ugotovil, da je bila varovalka za grelce več let izklopljena, itd... Nekaj podatkov, ki sem jih odčital še v času Emergency operation Hours run DHW pump: 7603h Start counter electric: 404(DHW), 341 Hours run electric immersion 1764h(DHW), 104h Konkretno so se grelci vklopili lansko in letošnjo zimo za par ur, manj kot 5, prej pa bog ve kdaj, ker niso imeli štroma. TČ je delala pozimi nekje med 35 in 45°C, v hudem mrazu (-10°C) do 50°C, v prehodnih obdobjih je taktirala nekje 2-3 vklope na uro, DHW se je ogrevala na 50°C, 3x na dan, s tem, da je krmilje potegnilo kompresor vsakič do 55°C. Za občutek. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - remi - 22.4.2021 Najbolj me zanima, če si bil blizu 100.000 vklopov, ki se pogosto omenjajo v zvezi z življenjsko dobo TČ. In še, koliko ur je deloval kompresor. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - DELPHI - 22.4.2021 To je vse kar imam. Čez 1 leto bom pogledal na števce in lahko potem ekstrapoliramo, saj bodo pogoji uporabe ostali identični. RE: Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk - remi - 22.4.2021 Škoda. |