PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva za ogrevanje - aleks - 7.9.2011

z briketi z luknjo imam tudi sam dobre izkušnje. vendar so bili moji nekoliko dragi, točne cene se ne spomnim, ampak se mi ni zdelo ugodno. počem pa so kaj taki briketi?

Re: Bukova drva za ogrevanje - Johan_R - 7.9.2011

Da se vrnem k naslovu ... Big Grin

Kje ste kaj kupovali drva? Mislim v količinah po 1 - 3 m3, za potrebe kurjenja v prehodnih obdobjih v LTŽ samostoječih pečeh. Oglasov je veliko. Lahko koga priporočite (osrednjeslovenski ali Gorenjski konec)? Bolj se nagibam k nakupu od kmeta oz. neke fizične osebe, ki mu cca 60 EUR/m3 nekaj pomeni, ne pa Bauh... :wink:

LP, Ivo

Re: Bukova drva za ogrevanje - Bullet - 7.9.2011

poskusi vprašat na GG (gozdno gospodarstvo)...oni imajo načez kar nekja gozda in kolikor jaz vem tudi prodajajo drva.

Re: Bukova drva za ogrevanje - taubi - 7.9.2011

V prejšnji hiši za lončeno peč vsako sezono 2m3 od lokalnega kmeta. Narezana in nacepana bukova drva je pripeljal kar z traktorjem na prikolici v rifuzi. Vedno je bila dobra mera.

Re: Bukova drva za ogrevanje - rentgenx - 7.9.2011

Če si Blejsko-Radovljiški konec me kontaktiraj na ZS, ti dam dobrega kmeta z drvmi. Meni in sosedi jih že dolgo vozi, lepa , suha ,bukova. Cena? 65€/kubik rezana na 33cm za kamin Smile To je cena s prevozom, zadnjič mi je pripeljal samo 2m3 brez problema.

Re: Bukova drva za ogrevanje - bravoslo - 8.9.2011

aleks Napisal:z briketi z luknjo imam tudi sam dobre izkušnje. vendar so bili moji nekoliko dragi, točne cene se ne spomnim, ampak se mi ni zdelo ugodno. počem pa so kaj taki briketi?
pri nas po 190 eur/t z dostavo na dom

Johan_R Napisal:Da se vrnem k naslovu ... Big Grin

Kje ste kaj kupovali drva? Mislim v količinah po 1 - 3 m3, za potrebe kurjenja v prehodnih obdobjih v LTŽ samostoječih pečeh. Oglasov je veliko. Lahko koga priporočite (osrednjeslovenski ali Gorenjski konec)? Bolj se nagibam k nakupu od kmeta oz. neke fizične osebe, ki mu cca 60 EUR/m3 nekaj pomeni, ne pa Bauh... :wink:

LP, Ivo

Pr nas jih vozimo z dostavo na dom 65 eur m3 oz paleta 1.8m3 je 117 eur z dostavo
razklana na debelino 15 do 18cm dolžine 25 33 ali 50 cm breza je ista cena ampak imam samo 33 dolge na zalogi

Re: Bukova drva za ogrevanje - aleks - 8.9.2011

bravoslo Napisal:
Johan_R Napisal:Da se vrnem k naslovu ... Big Grin

LP, Ivo

Pr nas jih vozimo z dostavo na dom 65 eur m3 oz paleta 1.8m3 je 117 eur z dostavo
razklana na debelino 15 do 18cm dolžine 25 33 ali 50 cm breza je ista cena ampak imam samo 33 dolge na zalogi
si že dal poleno na pol in pomeril vlago notri? resno sem mislil kar sem zadnjič rekel, če je notri vlaga solidna, sem interesent.

Re: Bukova drva za ogrevanje - aleks - 8.9.2011

bravoslo Napisal:
aleks Napisal:z briketi z luknjo imam tudi sam dobre izkušnje. vendar so bili moji nekoliko dragi, točne cene se ne spomnim, ampak se mi ni zdelo ugodno. počem pa so kaj taki briketi?
pri nas po 190 eur/t z dostavo na dom
mater, kar velik. tile z lukno sicer dobro gorijo in delno lahko celo kompenziraš nekoliko vlažna polena, samo je to vseeno dosti za tono. to pomeni, meni osebno je to velik, da ne boš užaljen.

pri nas po 190 eur/t z dostavo na dom[/quo Napisal:mater, kar velik. tile z lukno sicer dobro gorijo in delno lahko celo kompenziraš nekoliko vlažna polena, samo je to vseeno dosti za tono. to pomeni, meni osebno je to velik, da ne boš užaljen.

heh nebom užaljen...je pa cena z dostavo in zares so kvalitetni..smo kar nekaj cenejši od konkurence saj jih kupujem takrat ko so najcenejši drugače ta cena nebi šla skozi...

Polena pa bom meril takoj ko bo čas odprli smo tretje skladišče blizu Ljubljane in trenutno komaj dosegam naročeno..sem ceel dan v avtu gor dol po naši lepi sloveniji.upam da čez vikend uspem..lp

Re: Bukova drva za ogrevanje - taubi - 9.9.2011

"aleks Napisal:si že dal poleno na pol in pomeril vlago notri? resno sem mislil kar sem zadnjič rekel, če je notri vlaga solidna, sem interesent.

Eno poleno še ne pove kaj dosti.
Od aprila do konec avgusta sem imel skladovnico bukovih drv sestavljeno iz treh vrst. V prvi vrsti in na robu skladovnice ki je bila najbolj obsijana s soncem je vlažnost polen (preklanih) med 13-16%. Polena iz zadnje vrste (ki so dobila pol manj sonca) med 15 in 20%, polena iz srednje vrste pa tista z vrha okrog 20%, tista bolj z dna pa tudi še do 35%. Vse skupaj sem razklal kakšnih 30 polen iz različnih koncev skladovnice, da sem dobil realno srednjo vrednost.

Re: Bukova drva za ogrevanje - doli - 9.9.2011

Jaz bi pa rabil bukova drva, rezana na 25 (lahko max. do 30) in čim debelejša (cca 30 - 40 premera), najraje frišna, nesušena. Se to da dobit? Povdarjam, da mi tanka ne pridejo v poštev. Cena?

Re: Bukova drva za ogrevanje - aleks - 10.9.2011

taubi Napisal:
aleks Napisal:si že dal poleno na pol in pomeril vlago notri? resno sem mislil kar sem zadnjič rekel, če je notri vlaga solidna, sem interesent.

Eno poleno še ne pove kaj dosti.
Od aprila do konec avgusta sem imel skladovnico bukovih drv sestavljeno iz treh vrst. V prvi vrsti in na robu skladovnice ki je bila najbolj obsijana s soncem je vlažnost polen (preklanih) med 13-16%. Polena iz zadnje vrste (ki so dobila pol manj sonca) med 15 in 20%, polena iz srednje vrste pa tista z vrha okrog 20%, tista bolj z dna pa tudi še do 35%. Vse skupaj sem razklal kakšnih 30 polen iz različnih koncev skladovnice, da sem dobil realno srednjo vrednost.
res je taubi, prav imaš. vzorčenje je posebna veja analitike, v to se namenoma nisem poglabljal, ker bravo še niti analitike nima poštimane. vzorčenje je naslednji korak. se mi pa zdi izreden uspeh tvojega sušenja na tako solidno stopnjo - pa četudi niso ravno vsa polena v tako dobri sušini. za moj okus je vse kar ima manj kot 16% vlage zelo uporabno.

Re: Bukova drva za ogrevanje - Hanzi - 10.9.2011

Koliko naj bi imeli polena vlage, ce so v klaftri zlozena in pokrita 3+ let na sokaj soncni legi. Ali kdo v okolici lj sposoja ta merilec?

Re: Bukova drva za ogrevanje - colinmcrae - 10.9.2011

Hanzi Napisal:Koliko naj bi imeli polena vlage, ce so v klaftri zlozena in pokrita 3+ let na sokaj soncni legi. Ali kdo v okolici lj sposoja ta merilec?
Hanzi odvisno of zračne vlage med 12 in 16 % za to ne rabiš merilca