![]() |
|
Toplotna črpalka - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174) |
Re: Toplotna črpalka - Fery - 31.1.2019 Nič ti ne pomaga, kaj sploh to blebetate!? A kdo vaga beton in železo pri novogradnjah!? Kdo pa za te, preveč vložene, tisoče evrov, odgovarja? Vsi se samo zgovarjajo na neke standarde, noben ne ve, kdo jih je dal in zakaj so taki. Pejte na slovenski Kras pogledat novogradnjo, nato pa še na italijanski. Boste doživeli šok. Z materialom za eno slovensko bajto, Italijani naredijo tri. Pa je zgolj par sto metrov razlike v lokaciji. Re: Toplotna črpalka - sassapo - 31.1.2019 Popson31 Napisal:@sassapo kaj pa reces, ko prides tak sistem zagnat in vidis, da kotlovnica, ki je narejena ni primerna za hiso? Jim poves, da ni OK, zavrnes zagon naprave ali si raje tiho, opravis svoje in gres? Predvidevam, da zadnje, konec koncev si svoje delo (zagon) opravil kot treba, vse ostalo je odgovornost nekoga drugega. Ali? Po tej vezavi TČ sploh nima pogojev za delovanje, gre v blokado. Ja vežda sem probal, me je firbec :lol: Re: Toplotna črpalka - Fery - 31.1.2019 Saj, če veš že v naprej, da ne bo šlo, menda to tudi poveš? Ali kako? Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 31.1.2019 Ok pri tem sistemu, ki gre v blokado kot pravis ne mores nic. Kaj pa NEH, kjer so instalirani Zubadani? Re: Toplotna črpalka - bozgom - 31.1.2019 csamo001 Napisal:No, saj to v bistvu pravim. Ampak kako boš to dokazoval? Kaj ti potem kot uporabiku/kupcu pomaga, da ima projektant štempl in zavarovanje?Vprašaš nekoga npr. (drugega projektanta) za drugo mnenje, kot je to običaj pri zdravniških diagnozah. Zavarovanje pa ti pomaga v tem, ker so zavarovalnice običajno bolj solventne, kot pa kakšen obrtnik brez vseh zavarovanj. Re: Toplotna črpalka - sassapo - 31.1.2019 Zubadani vsi montirani že delajo, v ostale pa tudi ne dvomim. Sicer pa imajo garancijo :wink: bozgom… Sem bil prevečkrat zraven! Največkrat se nekaj poflika, pa lepe besede, pa kakšno darilo, pa stranka neha bit "tečna" Re: Toplotna črpalka - bozgom - 31.1.2019 sassapo Napisal:Kako se lahko človeku sploh utrne ideja, da v kotlovnico hiše vkomponira plinsko peč za napajanje bloka? Glej, tudi to se mi ne zdi fer. Na strojne instalacije se ne spoznam najbolje znam pa brati. Poleg hiše je očitno bazen. Kako velik je ta bazen, na kakšno temp. se bo ogreval, kdaj se bo ogreval...Lahko, da bo bazen porabil bistveno več energije, kot pa ogrevanje hiše. PS- očitno imaš globoke zamere in frustracije do izobraženih ljudi. Le kaj tako hudega so ti v življenju morali storiti? Re: Toplotna črpalka - sassapo - 31.1.2019 Pa kaj misliš, da imam jaz OŠ? Z nekaterimi prav odlično sodelujemo, nekateri so pa, milo rečeno bedaki. Izobraženost pa oprosti, ni kriva. kriv je človek. Ne vem kaj bi rad dokazal z zagovarjanjem tistega o čemur očitno pojma nimaš!? ps. pri bazenu stoji še ena namenska bazenska TČ zrak voda "normalne" moči 12kw, katero so postavili bukovi neizobraženi monterji bazena :wink: Re: Toplotna črpalka - Fantocci - 31.1.2019 Očitno je ta Zagrebčan postal molzna krava za nekatere "dobre" sosede, ki še hrvaščine ne obvladajao (se vidi na načrtu), kaj šele projektov... on je pa dal njim delat v upanju na dobro izvedbo. Jadnik. Re: Toplotna črpalka - csamo001 - 31.1.2019 bozgom Napisal:csamo001 Napisal:No, saj to v bistvu pravim. Ampak kako boš to dokazoval? Kaj ti potem kot uporabiku/kupcu pomaga, da ima projektant štempl in zavarovanje?Vprašaš nekoga npr. (drugega projektanta) za drugo mnenje, kot je to običaj pri zdravniških diagnozah. Zavarovanje pa ti pomaga v tem, ker so zavarovalnice običajno bolj solventne, kot pa kakšen obrtnik brez vseh zavarovanj. Ja, Alica se je tudi vrnila iz čudežne dežele. Živiš v Sloveniji? In če si že dal primer iz zdravniške stroke: drugo mnenje, ki bi bilo drugačno od prvega, v Sloveniji... lažje najdeš 100 štiriperesnih deteljic na travniku v dveh minutah. Re: Toplotna črpalka - sassapo - 31.1.2019 Najbolj zanimivo je pa to, da ne gre za majhne in nepomembne firme. Tako projektni biro kot inštalaterska firma so znani in za naše razmere precej veliki. Imajo pa oboji res fine avte. Če so avti posledica izobraženosti, bo pa res nekaj na tem... Re: Toplotna črpalka - pentax - 31.1.2019 sassapo Napisal:Če mi zna kdo povedati kako načrt v fdf formatu pretvorit, da bo viden, ga prilepim. Kdor ve kako in kaj, ga bo tako kap ko bo videl kaj so sposobni sproducirat možgani visoko šolanega človeka.[url]httpsunichr("58")//pdf2jpgunichr("46")net/[/url] tukaj imaš za konverzijo pdfa v jpg online...po tem zgolj klikneš desno zgoraj download strani katere želiš iz pdfa in imaš jpg na svojem disku. Re: Toplotna črpalka - bozgom - 31.1.2019 sassapo Napisal:Pa kaj misliš, da imam jaz OŠ?La kako si prišel do zaključka, da zagovarjam nekaj, o čemur pojma nimam? Nič ne zagovarjam! Moti me le tvoj očitno sovražen odnos do izobraženih in navajanja nepopolnih dejstev. Npr. čudiš se, da je kotel za blok v stanovanjski hiši, zamolčiš pa, da se bo ogreval tudi bazen. Brez prilepljenega načrta bi iz tvoje navedbe vsak z IQ nad številko lastnih čevljev mislil, da ga je projektant očitno grozno zasral. Glede obstoječe TČ za bazen pa- sam sem tudi imel v kleti še peč na zemeljski plin, ko sem šel postavljati TČ. Me je izvajalec nategnil? PS- seveda me ni, saj sem vedel, da jo bom po montaži TČ odstranil. Re: Toplotna črpalka - csamo001 - 31.1.2019 OK, oni v Zagrebu ima res veliko bajto, ampak recimo, da tiste kvm in kW deliš z dva - to še vedno pomeni 75 kW plinsko peč. Še nisem slišal, da bi nekdo dajal v 200 kvm 75 kW peč noter. Zdaj...meni se to ravno ne zdi normalno, zlasti, ker gre najbrž za bajto izolirano po današnjih standardih. Še stara zdomska bajta iz 70. let ne potrebuje več kot 30 kW plinske peči. Re: Toplotna črpalka - JaBK - 31.1.2019 Sašo, da te ne bo karma v rit kušnila nazaj. boš ven potegnil enega projektanta, ki je zasral projektiranje. Za vsakega takega, se jih najbrž 10x ali pa 100x več izvajalcev najde, ki so zasrali projektiranje. In pa...če misliš, da za tabo ni nihče nikdar popravljal so tri možnosti: si neumen, si lažeš ali pa ne delaš Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš. (Karl Heinrich Waggerl) |