![]() |
|
Toplotna črpalka - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna črpalka (/showthread.php?tid=72174) |
Re: Toplotna črpalka - bozgom - 9.10.2018 Na moji TČ piše želena obremenitev npr. 30% in dejanska obremenitev npr. 35% ali pa 25%. Pol pa traja nekaj časa, da se obe številki izenačita. Mogoče je tebi kazalo želeno vrednost, kompresor pa jo je lovil? Drugače pa- še najbolj poceni merilniki imajo pogrešek manj kot 1%. Tako da, velikega odstopanja od dejanskega stanja in prikaza v stacionarnem stanju sistema ne more biti. Re: Toplotna črpalka - Popson31 - 9.10.2018 Pri meni pise samo “modulacija” in cisto mozno je, da je to kot sem ze par postov vise napisal, ukaz notranje enote zunanji s kaksno mocjo naj deluje. Ocitno sem bil zraven ravno, ko je moc modulacije padala, notranja enota pa se ni spremenila zapisa o trenutnem stanju, kot si napisal @bozgom, potrebuje nekaj trenutkov za osvezitev. Re: Toplotna črpalka - Sandflea - 11.10.2018 Dobil sem ponudbo za toplotno črpalko, najbolj me pa zmoti da je predviden strošek montaže in zagona 1500 €. Kakšen znesek ponavadi predstavlja to dvoje skupaj, lahko tudi procentualno? Re: Toplotna črpalka - bk9105 - 11.10.2018 Ja to so astronautska posla, to se drago plača... Meni osebno se to zdi nepsrejemljivo, več pa naj povedo tisti, ki sami to delajo. Re: Toplotna črpalka - kavelj2222 - 11.10.2018 Evo moja Nibe danes zmontirana in zagnana. Zdj pa rabim zimo. No tud ce je ne bo ne bom preveč razočaran .Se odgovor na prejšnji post. Strošek zagona in montaže mislim da 1250 eur. lp,J. Re: Toplotna črpalka - Sandflea - 11.10.2018 Kateri NIBE model pa imaš? Re: Toplotna črpalka - bvs - 11.10.2018 bk9105 Napisal:Ja to so astronautska posla, to se drago plača...Sosedi je keramičar polagal ploščice. In ji v treh dneh vzel celo plačo. Pa mu reče, da mora ona za to delati cel mesec. In ji možakar odvrne, da gre lahko ploščice polagat . To je pa tko, če hoče(mo)jo vsi faks met in v kravati okol hodit.
Re: Toplotna črpalka - Fery - 11.10.2018 Soseda ima premajhno plačo. To je problem. Keramičar ima ok. Re: Toplotna črpalka - bvs - 11.10.2018 Ja, keramičar s triletno srednjo vozi BMW, izučena učiteljica pa Clio. Včasih tudi šola ne pomaga! Re: Toplotna črpalka - Fery - 11.10.2018 Jebemti, pri nas je podobno. Torej že mora biti nekaj na tem. Re: Toplotna črpalka - grega09 - 12.10.2018 Fery Napisal:Soseda ima premajhno plačo. To je problem.To je res. Tudi jaz sem si rekel, da nihče, ki mi dela na hiši ne more biti več plačan kot jaz. Na žalost, tako pač je. Če so, potem nekaj ne štima. Pa niso, pa še vseeno delam 75% sam... Ekonomsko sicer ne pije vode, jo pa drugje.
Re: Toplotna črpalka - bvs - 12.10.2018 Fery Napisal:Jebemti, pri nas je podobno.Problem pri nas je fovšija. Namesto, da bi se borili, da vsi zaslužimo več, smo veseli, če sosed zasluži manj. Potem je OK :lol: . Re: Toplotna črpalka - bozgom - 12.10.2018 Sandflea Napisal:Dobil sem ponudbo za toplotno črpalko, najbolj me pa zmoti da je predviden strošek montaže in zagona 1500 €.Vsak obrtnik dela predračun malce drugače. Eni skrijejo nekaj tu, nekaj tam...in na predračuni ni toliko postavk. Drugi pač pišejo več postavke in so nekatere videti čudne. Meni je na preračunu za dobavo in montažo TČ pisalo npr. "vzdrževanje storitev" s ceno tam 500€. Še danes nimam pojma kaj bi naj to pomenilo je pa ponudba kljub temu bila konkurenčna. Torej niso tako pomembne posamezne postavke v predračunu ampak je pomembno, da so zajeta vsa potrebna dela, da je zajet ves potreben material, kvalitete materiala in pa seveda končna cifra. Torej je lahko tvojih 1500€ za montažo zelo nizka cifra ali pa močno pretirana. Vse pa je odvisno od zgoraj naštetega. Re: Toplotna črpalka - bozgom - 12.10.2018 bvs Napisal:Ja, keramičar s triletno srednjo vozi BMW, izučena učiteljica pa Clio. Včasih tudi šola ne pomaga!Že od nekdaj velja- kdor zna naredi, kdor ne zna uči. Živ dokaz - keramičar je položil ploščice ker to zna, učiteljica pa nič ne zna saj vedno znova (vsako leto) sprašuje učence, da ji povedo tisto, kar bi morala vedeti sama :lol: :lol: Re: Toplotna črpalka - pentax - 12.10.2018 Da bi se nekdo od ta pomembnih našel in preimenoval te teme enakim imenom, v nekaj smiselnega, ga pa ni junaka? |