![]() |
|
Talno ogrevanje, priprava tal, - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Talno ogrevanje, priprava tal, (/showthread.php?tid=57656) |
Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Homer - 4.1.2015 Ko se bo tlak grel, se bo širil..... Od tu naprej sklepaj sam! Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - vincent - 4.1.2015 Brez diletacije onemogočaš raztezke estrihu, kar počne ko se segreje. Kaj se lahko zgodi si lahko misliš, ni pa mus da se bo. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - alanford - 4.1.2015 Ne morem sklepati, ker nimam izkušenj. Ali bo počil tlak? Ali bo stena, zid? Si ne predstavljam. Ali bo dvignilo tlak? _______________________________ Brez muje se še čevelj ne obuje. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - vincent - 4.1.2015 Če bo mus bo nekaj popustilo...zelo rad poči estrih, sploh ker zna biti v njem več notranjih napetosti ali je na večih mestih različno obremenjen. Če še nisi vseljen, če še nimaš finalnih oblog...reskiraj dan prašenja in s fleksarco zareži 1 cm robu naokrog...vdaj koder je izvedljivo (pazi na kablovje in talno). Če ne gre...upaš na najboljše. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - alanford - 4.1.2015 Tolčem se po glavi, da nisem nateral izvajalca, da popravi, saj sem takrat takoj opazil. Kar je, je. Gre za star objekt ob morju. Tolažim se s tem, da ne bom rabil v talno terat vodo s previsoko temperaturo. _______________________________ Brez muje se še čevelj ne obuje. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - LordTado - 4.1.2015 Glede na to da je temelj blizu in je vedno mrzel treba dat tudi zaradi pokanja... in seveda prekinitev toplotnega mostu Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Homer - 4.1.2015 Slaba tolažba...... ampak vseeno ti želim, da ne bi bilo problemov. Videl sem že neogrevan tlak, ki ga je dvignilo. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - LordTado - 4.1.2015 Moj oce je delal 81 leta bajto in od takrat je tudi talno. So pa delitacijo nardili z 1cm stiroporom in se estrih ne hladi sedaj pa verjetno filz dajejo... Najbolj zanimivo pa blo ko ljudem ni blo jasno kak je hisa topla brez radiatorjev
Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Figo - 4.1.2015 Da se vrnem k moji temi in mojemu problemu. Imam dve enoti DD2+. Drugih tipal nimam. V navodilih piše, da se er2 pojavi pri okvari tipal. Kako to popravim? Ena možnost je lahko tudi problem sinhronizacije sobne enote z regulatorje: pri drzanju 'tipke party' 30 sek naj bi se pojavil dvojni pisk-vendar tega ni. Pri spodnji napravi WDC20 mi javlja error pri T2. Očitno je nekaj narobe z zunanjim tipalom ali kako? Ne razumem tega popolnoma. Če vržem ven elektriko za par sek bi bilo boljše? Nastavitve ostanejo? Prilagam tudi fotografije. Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Figo - 4.1.2015 notranja enota Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Figo - 4.1.2015 Napaka Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Homer - 4.1.2015 Ja, izklopi elektriko za minuto (ne sekund!) Nato še izbriši opozorila (navodila stran 14) Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - jokovot - 4.1.2015 Imaš navodila DD2+ ti piše napake Er2 Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - Figo - 4.1.2015 Homer: elektriko izključim spodaj pri WDC20 ali sobnih enotah? Jokovot:na strani 28: napaka enega ali več tipal (lahko je tudi napaka v sinhronizaciji z regulatorjem: odpravil naj bi to tako, da tipko party drzis 30sek-vendar se ne zgodi nic). Re: Talno ogrevanje, priprava tal, - jokovot - 4.1.2015 tako da nebo nikjer elektrike. najbolje če imaš na vtičnico in izklopišza minuto . Potem se vse spostavi nazaj se nič ne spremeni. - napaka enega ali več tipal, priključenih na regulator Izpis na zaslonu (slika 23), pomeni, da je katero od tipal, priključenih na regulator ogrevanja, v okvari. Napako odpravimo tako, da preverimo delovanje in priklop temperaturnih tipal na regulatorju. Napaka se izpisuje tudi, dokler sobna enota ni sinhronizirana z i regulatorjem (glej poglavje Sinhronizacija sobne enote na strani 25) |