PodSvojoStreho.net
Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo (/showthread.php?tid=49877)

Strani: 1 2 3 4 5 6

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - csamo001 - 5.3.2013

janez.servis Napisal:Ena oseba na leto 1500Kw/h enrgije za tuširanje.

V najbolj potratnih trenutkih smo mi imeli po 180 kWh mesečno za 5 do 6 oseb na naši TČ za sanitarno vodo. In to je celotna poraba tople sanitarne vode, ne samo tuširanje. Cca 200 EUR stroškov torej (prej 150 do 170 EUR, pa pustimo to...), če bi celo leto uporabljali STČ.

Investicija: 750 EUR po vračilu sredstev ekosklada.

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - janez.servis - 5.3.2013

Super.
Potem elektro zelo žalosten. Nebodo gradili Teš-6.

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - jani65 - 5.3.2013

Dvanast mesecev ogrevanja z STČ Gorenje 300l sedem oseb 1850kw

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - satelit - 27.11.2013

Jaz imam Hidria SOLO 9

sistem je podoben Sonnenkraft sol+ ; ima povezavo (glikol-voda) med sončnimi kolektorji, toplotno črpalko in kompresorjem pri zalogovniku... Podobne zadeve od drugih ponudnikov nisem zasledil!

Mi pa po odčitanih podatkih toplotna črpalka deluje s pomočjo sončnih kolektorjev že pri razliki 5 stopinj celzija (višja temperatura na kolektorjih); samostojno pa deluje samo če je temperatura višja od temperature v zalogovniku. po porabi električne energije moram stvar pohvaliti!

Investicija pa se v začetku zdi res visoka... po detaljnih preračunih se bo obrestovalo šele čez 7-10 let odvisno od cen drugih energentov

Imam pa drugo - vprašanje (prosim za pomoč - razlago)

1. Kakšen mora biti pretok v l/min čez talno ogrevanje (original je zraven stratos pharo 25/1-7 2x)
2. kako izračunam porabo elektrike oziroma energijsko število za moj objekt ??

Hvala

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - telmos - 27.11.2013

Hidria solo je bolj podobna sonnenkraft compleetu in ne sol+. Te stvari so popolnoma drugače sestavljene in s poplnoma drugačno logiko delovanja.
Instaliramo ene in druge zato te stvari malček poznamo.

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - ttomi73 - 28.11.2013

Tole pisca Satelita pa je čisto oglasno sporočilo. Prvi prispevek in taka samohvala.

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - DELPHI - 28.11.2013

Tudi "odgovor" na njegovi vprašanji je iz istega štosa.
(Uporaba kraljevske množine namesto prve osebe ednine - neprecenljivo)

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - ttomi73 - 28.11.2013

Porabo elektrike boš zmeru edinole z vgradnim števcem.
Če misliš na izračun toplotnih izgub za stavbo pa vzami Novolitov program.

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - satelit - 2.12.2013

Ja, je res moj prvi prispevek - sem pa uporabil forum da sem dobil info o delovanju toplotnih črpalk, solarnih sistemov; prednosti peleti, olje, fasada, ... sem ga sigurno redno pregledoval več kot leto dni - v fazi zaključka gradnje.

Tako da se moram zahvaliti vsem ki so podali svoje izkušnje.

Zato tudi odločitev, da sem se prijavil in delil del svojih izkušenj!

Za hidria solo sem se odločil zaradi povezave glikola v obeh sistemih (toplotna črpalka in sončni kolektorji)

Bom sedaj sproti sporačal kako mi deluje - vem pa da bom imel veliko vprašanj in upam - računam tudi na vašo pomoč

Prve ugotovitve:
1. Ko je sonce se kolektorji segrejejo do cca 50 stopinj z odjemom in zalogovnik segrejejo na 45 stopinj. Potem mi pa to drži cca 4 ure zakaj samo tako malo ??
2. Ko je pa zunaj -7 stopinj kot sedaj in pred tednom dni pa mi črpalka nonstop dela se sploh ne ugasne in imam občutek, da komaj zagotavlja temperaturo - čeprav v hiši temperatura skoraj nič ne zaniha.
3. Sprašujem pa o pretoku ker mi čez dan deluje na 26-27 stopinj povratek pa na 24-25 stopinj, ponoči pa mi zahteva naraste na 30-31 stopinj zjutraj je pa povratek 25 stopinj - kod da voda ni prišla okrog ???

Če pa bom privarčeval tako kot obljubljajo pa mi drugega kot hvala ne preostane mar ne ?? ampak na to bo še potrebno počakati :-)

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - bohinc - 15.8.2014

Kaj novosti ?

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - mornarček - 22.10.2016

Zdravo,

sem nov uporabnik na forumu.
V hiši imam zmontiran sistem Hidria solo 9.
Ker s strani Hidrie ni več pravega "supporta" sprašujem ali ima kdo od vas podrobna navodila za upravljanje s tem sistemom oz. ali mi lahko priporočate koga, ki bi mi lahko sistem razložil (sistema nisem jaz vgrajeval).
hvala

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - ttomi73 - 22.10.2016

?? to pa so firme za posrat.
:lol: :lol: :lol:

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - mornarček - 22.10.2016

ttomi73, ne vem kakšne so to firme...
Mogoče mi lahko tvoja (ali ena ali druga firma) pomaga in mi priskrbi kakšna uporabna navodila za sistem, ki ga imam in je bil "v paketu" s hišo.
Po tem sprašujem namreč.

Mimogrede: sistem deluje- meni zadovoljivo a verjetno bi lahko še bolje, če bi delovanje/nastavitve poznal bolj podrobno.

Zato prosim za odgovore tistih, ki se na ta sistem spoznajo (ga mogoče imajo).
Hvala

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - Poldee - 22.10.2016

Kokr js stekam, bo spet Telmos resil zadevo :-) Sonnencraft vem da pozna v nulo...

Re: Sonnenkraft compleet : Hidria Solo - telmos - 26.10.2016

Zadeva izredno dobro zastavljena vendar šlampasto narejena. Ma že dela.