PodSvojoStreho.net
Drva (cene, spravilo, po žledu,...) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Drva (cene, spravilo, po žledu,...) (/showthread.php?tid=16847)

Re: Bukova drva - TRiK - 24.4.2012

GRADiM Napisal:Bolj se jih bo vozilo "iz drugih krajev bivše Juge".

Why not!
Za tako ceno in pri predvideni tolikšni konstantni rasti bom pričel razmišljati, da jih pričnem vozit iz lastnega gozda, kaj šele, če imam šanso drago preprodati že narejena drva, torej brez svojega dela. Smile

csamo001 Napisal:... tud Madžari niso daleč...
Če se prav spomnim, je bilo v Tedniku, nekaj tednov nazaj.
Prekmurci so bukovino plačevali po maks. 40-45€/kubik. Madžarska in hrvaška drva. Akacija in ostalo seveda primerno ceneje. Cepljenje na meter ni takšen problem, slabi trije kubiki pa dajo 4 prm oz. klaftro. Torej maks. 135€. Pa naj si vsak potegne računico, koliko je razlika do 280, kolikor znesejo 4 prm po 70€.

Re: Bukova drva - stafan - 24.4.2012

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.malavrata.com/oglas-141083.php?f=90-100-111-1-1-1-110">http://www.malavrata.com/oglas-141083.p ... -1-1-1-110</a><!-- m -->

Re: Bukova drva - nemenabijat - 24.4.2012

Ke čez en teden ne bo noben vedel, kaj je bilo na tem linku, bi lahko vsaj dodal kar piše v oglasu:
"DRVA ZA OGRIJEV drva za ogrijev GRAB I BUKVA 150kn/m, HRAST I AGACIJA 100kn/m
"

Zamo zgleda, da se možakarju res mudi. [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")cosganunichr("46")de/images/smilie/froehlich/a070unichr("46")gif[/img]

Re: Bukova drva - jobizer - 24.4.2012

No naj bo .Lani sem prodal 15prm na kamionski cesti po 50 e.Letos jih bom verjetno samo 10prm bodo pa po 45e.Če vse cene padajo naj pa še cena drv :lol: :lol: :lol:

Če jih prodaš po 100€ za prm, dobro zate. Ne bodi pa presenečen, če cela Slovenija ne bo sprejela tvoje ekonomije. Tam se cene določajo glede na ponudbo in povpraševanje, ne pa glede na voljo prodajalca, koliko bi si on po notranjem občutku želel zaslužiti.
Tudi na Štajerskem in drugod lahko ceno dvigneš na 70€. In potem občuduješ narejena drva na dvorišču, ki jih nihče ne bo kupil, ker jih vsi ostali prodajajo ceneje.
Če pa obstaja kje kak akt, da se cena drv po celi SLO določa glede na tvoj kraj, pa povej. Bomo imeli eni dilemo manj. Smile

Re: Bukova drva - Migaj - 24.4.2012

nemenabijat Napisal:Ke čez en teden ne bo noben vedel, kaj je bilo na tem linku, bi lahko vsaj dodal kar piše v oglasu:
"DRVA ZA OGRIJEV drva za ogrijev GRAB I BUKVA 150kn/m, HRAST I AGACIJA 100kn/m
"
piše za dolžinski meter, da se razumemo :lol:

TRiK Napisal:Če jih prodaš po 100€ za prm, dobro zate. Ne bodi pa presenečen, če cela Slovenija ne bo sprejela tvoje ekonomije. Tam se cene določajo glede na ponudbo in povpraševanje, ne pa glede na voljo prodajalca, koliko bi si on po notranjem občutku želel zaslužiti.
Tudi na Štajerskem in drugod lahko ceno dvigneš na 70€. In potem občuduješ narejena drva na dvorišču, ki jih nihče ne bo kupil, ker jih vsi ostali prodajajo ceneje.
Če pa obstaja kje kak akt, da se cena drv po celi SLO določa glede na tvoj kraj, pa povej. Bomo imeli eni dilemo manj. Smile

Jaz z temi drvmi ,kar jih prodam ne bom ne revež in ne bogat pa če jih prodam po 40 ali pa po 100 evrov.Se pa tako govori pri nas in tudi po forumih . Pa tudi nikjer nisem napisal, da jih jaz prodajam po 70 e. Sicer pa cena pripravljenih drv v tvoji drvarnici ni dosti izpod 70 e,če seveda prišteješ še tvoje delo.

Re: Bukova drva - csamo001 - 24.4.2012

jobizer Napisal:
TRiK Napisal:Če jih prodaš po 100€ za prm, dobro zate. Ne bodi pa presenečen, če cela Slovenija ne bo sprejela tvoje ekonomije. Tam se cene določajo glede na ponudbo in povpraševanje, ne pa glede na voljo prodajalca, koliko bi si on po notranjem občutku želel zaslužiti.

Jaz z temi drvmi ,kar jih prodam ne bom ne revež in ne bogat pa če jih prodam po 40 ali pa po 100 evrov.Se pa tako govori pri nas in tudi po forumih . Pa tudi nikjer nisem napisal, da jih jaz prodajam po 70 e. Sicer pa cena pripravljenih drv v tvoji drvarnici ni dosti izpod 70 e,če seveda prišteješ še tvoje delo.

Nehajte že eni sanjat s tem "prištevanjem lastnega dela".

Kurilnica na drva se po komoditeti pač ne more primerjati z nekaterimi drugimi načini ogrevanja. Tudi to je eden od razlogov, zakaj je ogrevanje na drva (trenutno) tako poceni.

Je pa dejstvo, da praktično noben nima takega poklica, da bi delo za pripravo ali zlaganje drv in kar je še ostalega v kurilnici in okoli nje, preprosto lahko zamenjal za neko delo, kjer bi bil plačan po neki urni postavki. S tem ko si cepal drva ali nalagal v peč se nisi kar preprosto odpovedal nekemu drugemu zaslužku, zato to ne more biti strošek, ki gre v kalkulacijo drv.

Tisti, ki pa svoj prosti čas cenijo dovolj visoko, pa se v osnovi verjetno nikoli ne bodo odločili za ogrevanje na biomaso.

Re: Bukova drva - FranciZ - 24.4.2012

csamo001 Napisal:Tisti, ki pa svoj prosti čas cenijo dovolj visoko, pa se v osnovi verjetno nikoli ne bodo odločili za ogrevanje na biomaso.

Točno. Ker jih bo že kalkulacija segrela dovolj. :lol:

Re: Bukova drva - zelenec - 24.4.2012

Klinc, je pa že koristneje se z drvmi rekreirati kot z Orbitrekom, potiskanjem žoge v gol ali poganjanjem kolesa v sobi. Za oba nedorasla toplovodaša: se kdaj vprašata, zakaj sama ali pa vajini izvoljenki doma pripravljata obroke, ko pa jih vendar po vedno enaki ceni lahko dobita na kadečem se krožniku direktno na mizo? Če pa še malo dodata, vama jih mične hostese še z žlico nosijo v usta. Zakaj? Ker je CENEJE in nista tako nespametna (bogata), da bi zapravljala za nekaj, kar lahko storita sama.

Ista situacija je tudi z vsemi, ki z veseljem in užitkom cepijo hlode, razžagajo na poljubno dolžino, meter za metrom in na koncu ponosno pritisnejo na fotoaparat za večen spomin na svoje opravljeno delo. Izračun prihranka jim dodatno razširi nasmeh. VSAKA ČAST! Pa čeprav se bom z naslednjo sezono začel ogrevati s toplotno črpalko, mi je povsem jasno dejstvo, da razem komoditete in začetnih stroškov TČ nima omembe vrednih prednosti pred biomaso.

Ko pa se bo cena elektrike dvignila na pričakovane nivoje, bosta tudi rentgenx in Migaj na PSS spraševala za namige, kateri kotli na biomaso se vam najbolje obnesejo.

jobizer Napisal:Jaz z temi drvmi ,kar jih prodam ne bom ne revež in ne bogat pa če jih prodam po 40 ali pa po 100 evrov. Pa tudi nikjer nisem napisal, da jih jaz prodajam po 70 e.
O tem sploh nismo razpravljali. Ponovim še enkrat - po več kot jih lahko prodaš, boljše je zate. Pričakovati, da bo povsod uspevala enaka računica kot tebi, je pa druga zgodba.

jobizer Napisal:Se pa tako govori pri nas in tudi po forumih .
Govorilo in pisalo se je tudi, da bo Slovenija 2. Švica. Papir prenese marsikaj.

jobizer Napisal:Sicer pa cena pripravljenih drv v tvoji drvarnici ni dosti izpod 70 e,če seveda prišteješ še tvoje delo.
Po takšni logiki bo nekoga, ki jih bo plačal po 70€ za prm, ta meter stal blizu 100€, klaftra pa skoraj 400€? Še malo pa bomo prišli do zaključka, da je kurilc po 1€ božji blagoslov...

Re: Bukova drva - okram - 24.4.2012

kmetje na Blokah prodajajo po 70€/prm zloženih na paleti narezanih na 33 cm

<!-- m --><a class="postlink" href="http://traktor.mojforum.si/traktor-about404-0-asc-820.html">http://traktor.mojforum.si/traktor-abou ... c-820.html</a><!-- m -->

TRIKzdaj pa prosim,da prebereš vse nazaj koko je s tem.Začelo se je ,ko sem napisal,da je bil včasih (pred 40 leti)kar se jaz spomnim 1prm drv cenovno enak 100l kurilca.Zato ker se kurilc draži se bodo tudi drva.To sem napisal pa je csamo začel filozofirat.Najbolje,da to zaključmo pa se jeseni spet udarimo po kolk so -bodo drva. Tisti ki jih bo kupil naj jih čim ceneje ,kdor jih pa prodaja (npr jaz) pa naj jih proda čim dražje Big Grin Big Grin Big Grin

Re: Bukova drva - zelenec - 24.4.2012

Zdaj pa o drvah.

Cene drv so lahko neupoštevaje fizično delo, gorivo in amortizacijo strojev tudi 0€, pa čeprav nimaš svojega gozda. Sem ter tja se pojavijo oglasi ali pa npr. gostilniško izražene želje lastnikov gozdov, ki sami tega ne zmorejo, da bi jim kdo počistil po njihovem gozdu.

Drva uporabljam samo za kaminsko peč, pa že lepo število let nisem plačal niti € za sama drva. Vedno se najde kdo, ki potrebuje čiščenje gozda, kar pomeni tudi podiranje pregosto raslih dreves, ne samo pospravljanje smeti po tleh, ali pa preprosto starejšim lastnikom priskočim na pomoč pri spravilu lesa in dobim za plačilo konkretno količino kurjave. Zame je to dobrodošla sprememba pri izbiri rekreacije v naravi, za lastnika pa pomoč pri delu, ki ga sam ne zmore. Simpl kot pasulj (kdor ga zna skuhat, seveda) Wink

Vsakemu lastniku gozda želim, da bi lahko od upravljanja z njim dobro živel. Pa se tudi da, sploh, če les prodaš za kake bolj plemenite namene, kot je kurjava. Les bo vedno našel kupca za 70€, ki se mu ne ljubi ukvarjati se s pripravo le-tega, pa tudi po pol nižji ceni se ga da dobiti. In prav je tako. "Električarji" s TČ žal tako širokega razpona pri izbiri nimamo.

Dost mam teh drv za dons. Grem Barco gledat!